Nicoleta Nicolae ∙ June 27, 2023 ∙ 4 min read

Despre plăți într-o lume dominată de digital, despre tendințele în domeniul serviciilor financiare, despre sustenabilitate într-o industrie mereu în creștere, despre așteptările consumatorilor și programele de loialitate financiară am stat de vorbă cu Elena Dincă, Head of Sales for Financial Institutions, Merchants and Government Segments, Mastercard.

Sunteți Head of Sales for Financial Institutions, Merchants and Government Segments, Mastercard. Ce implică, mai exact, rolul dumneavoastră?

Sunt responsabilă de dezvoltarea şi consolidarea relaţiei cu partenerii Mastercard, atât cei tradiţionali, din industria financiar-bancară, cât şi cu cei non-bancari, precum comercianţii și sectorul administrativ. Obiectivele rolului meu se subscriu direcţiilor strategice ale Mastercard, precum îmbunătăţirea experienţei de plată, prin dezvoltarea şi lansarea tehnologiilor inovatoare care asigură consumatorului siguranţă, simplitate şi confort, precum şi încurajarea plăţilor electronice şi creşterea incluziunii financiare în România.

Ultimii ani au fost oarecum atipici pentru mai toată lumea. Cum a evoluat comportamentul consumatorului?

Pandemia a influențat stilul de viață și atitudinile consumatorilor, fiind un catalizator pentru dezvoltarea digitalizării, creșterea inovației și adoptarea metodelor de plată digitale. Din ce în ce mai mulți consumatori preferă experiențele digitale simple, rapide, în timp real și se așteaptă să cumpere ceea ce își doresc, când și cum își doresc. Iar rolul nostru este să facilităm acest lucru, să construim o economie digitală sustenabilă pentru toți consumatorii, indiferent unde se află.

Care sunt tendințele din domeniu? Spre ce servicii ar trebui să se orienteze beneficiarii serviciilor bancare?

Digitalizarea accesării serviciilor financiare este cu siguranță principala direcție de dezvoltare a industriei. Iar această direcție este strâns corelată cu integrarea principiilor ESG, pentru că tehnologia ne oferă posibilitatea de a fi mai sustenabili în alegerile pe care le facem, inclusiv atunci când vorbim de plăți. Observăm o preocupare pentru zona de customer experience, facilitarea unei experienţe de utilizare mai confortabilă, mai sigură, tranzacții simplificate, introducerea anumitor avantaje, precum programe de cashback, plăți instant, Buy Now Pay Later (BNPL).

Care sunt beneficiile pe care le oferă programul Premium Collection?

Nevoile clienților noștri sunt punctul de plecare pentru toate produsele și inițiativele destinate lor, astfel încât experiența de utilizare să fie personalizată și cu adevărat relevantă. Programul Mastercard Premium Collection este dedicat exclusiv posesorilor de carduri Premium din România, o categorie definită de stilul haute-living, cu standarde premium pentru toate produsele și serviciile pe care le accesează. Premium Collection oferă acces exclusiv la rețeaua de parteneri Mastercard de pe piața locală, de la modă și beauty, la delicatese culinare și cadouri, și cashback automat de până la 10% pentru fiecare plată efectuată la aceștia. Pentru a se bucura de aceste beneficii, deținătorii de carduri Mastercard Premium trebuie doar să își facă cont pe www.priceless.com și ulterior să își înregistreze cardul în Mastercard Premium Collection, în timp ce clienții care doresc să aibă acces la aceste avantaje, pot solicita un card Mastercard Premium eligibil.

Se vorbește din ce în ce mai mult despre sustenabilitate. Cum își implică Mastercard furnizorii și clienții în reducerea amprentei de carbon?

Prioritatea noastră este reducerea propriei amprente de carbon și dezvoltarea de produse și soluții digital first, inovații care susțin obiectivele globale de dezvoltare sustenabilă și care încurajează, totodată, companiile, autoritățile și miliarde de consumatori din rețeaua Mastercard să adopte un stil de viață sustenabil și să contribuie la conservarea mediului. Ne-am accelerat angajamentul de a atinge zero emisii nete până în 2040, iar până în 2028 ne propunem să eliminăm plasticul PVC nereciclat din producția asociată cardurilor de plată din rețeaua noastră globală. Din septembrie 2021, Sustainability Innovation Lab, situat în Stockholm, Suedia, este locul unde sunt dezvoltate produsele și soluțiile digitale oferite de Mastercard. Un astfel de exemplu este Mastercard Carbon Calculator, care le permite clienților să vadă amprenta de carbon estimată a tuturor achizițiilor lor și le oferă sfaturi despre cum să facă optimizări practice și simple, care să conducă la cheltuieli mai atente. 

Mastercad este și inițiatorul Pricelles Planet Coalition. Cum a pornit acest demers și care sunt partenerii implicați în proiect?

Credem în principiul „force for good”, iar toate acțiunile companiei sunt construite astfel încât să contribuie la bunăstarea oamenilor și prosperitatea planetei. Prin intermediul Priceless Planet Coalition, apelăm la rețeaua noastră de parteneri și consumatori, astfel încât, împreună, să generăm un impact pozitiv și semnificativ asupra mediului. Lansat în ianuarie 2020, Priceless Planet Coalition Coalition reunește companii, comunități și consumatori în lupta împotriva schimbărilor climatice, prin plantarea a 100 milioane de copaci pe parcursul a cinci ani, alături de experții forestieri din cadrul Conservation International și World Resources Institute. Inițiativa urmărește regenerarea pădurilor în locurile cu cea mai mare nevoie și cu cel mai mare potențial să genereze un impact pozitiv asupra obiectivelor climatice, comunitare și de biodiversitate. Priceless Planet Coalition include acum peste 100 de parteneri la nivel global, inclusiv comercianți, fintech-uri și bănci, care se implică prin campanii de informare și donații.

Related Posts

Haddaway lansează alături de Creator Records „Lift Your Head Up”, o piesă despre speranța în față adversității

Haddaway, artistul internațional cunoscut pentru hiturile sale care au definit generații, se alătură Creator Records într-o colaborare de…

Nicole Kidman, celebrată de Institutul American de Film

Nicole Kidman (56 de ani) a fost celebrată zilele acestea la Los Angeles de Institutul American de Film,…

Cele mai importante momente din istoria Jocurilor Olimpice

Când și cum au apărut Jocurile Olimpice, care au fost cele mai importante momente ale istoriei? În așteptarea…

De ce ne este greu să renunțăm? Arta de a renunța

Nu e ușor să renunți. Pentru că orice proces de renunțare este un proces de pierdere, iar acesta…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Ioana Borțan, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Russell Crowe va juca în remake-ul ”Exorcistul”

Filmul clasic de groază Exorcistul, lansat în 1973, are parte de un remake, ce va aparea în cinematografe…

Andrei Bănuță: „Pentru mine contează ce spun și ce simt atunci când cânt”

Melodiile lui se transformă instantaneu în hituri, ba chiar devin virale pe TikTok. Iar versurile și vocea lui…

Tartă cu lămâie și busuioc. Rețetă recomandată de Adrian Hădean

Această tartă cu lămâie și busuioc este alegerea perfectă pentru zilele de primăvară. Gustul curajos al lămâilor este…

Ce aduce nou Gala Premiilor Gopo 2024. Cine sunt vedetele așteptate pe covorul roșu luni, 29 aprilie

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România, se întoarce la cea de-a 18-a ediție…

A apărut primul ceas parfumat din lume

Cum ar fi să porți o bijuterie cu utilitate și parfumată? Culmea cochetăriei! Vacheron Constantin lansează un item…