A List Magazine ∙ March 22, 2024 ∙ 13 min read

Eclipsa de Luna din zodia Balanță are loc pe data de 25 martie 2024 începând cu ora 09:01, ora României. Acest eveniment astral deschide sezonul eclipselor din acest an. 

Următorul interval de timp este extrem de benefic pentru manifestare. Această fază de Lună Plină din Balanță este însoțită de o eclipsă de lună penumbrială, asta pentru că Luna se va afla în penumbra Pământului. Fenomenul astronomic nu cauzează modificări importante, prin urmare suprafața Lunii nu se va întuneca, însă este posibil să capete o nunață de galben ceva mai pronunțată. 

Această fază de Lună Plină mai este denumită în mod tradițional și Lună Plină a Viermelui, denumire provenită de la larvele care apar în această perioadă a anului. Având loc în semnul Balanței ne îndeamnă să echilibrăm acele aspecte și planuri din viața noastră pe care le-am tot amânat sau neglijat.

În cele ce urmează voi detalia modul în care Eclipsa de Lună Plină din Balanță va influența fiecare semn zodiacal în parte. 

Dacă îți cunoști semnele zodiacale în care ai amplasate Ascendentul și Luna în harta natală atunci te invit să citești previziunile astrale și pentru aceste elemente, astfel încât să capeți o imagine cât mai amplă despre modul în care te va influența acest fenomen astral important.

BERBEC

Te afli în harta astrală la 180° de zodia Balanță unde are loc eclipsa de Lună plină. Pentru tine acest eveniment astral va influența segmentul relațiilor parteneriale, marcând astfel un moment bun pentru a renunța la conexiunile din viața ta care nu și-au îndeplinit scopul. Aici sunt vizate atât contextele personale, cât și cele profesionale. Prin urmare, este important să aloci o atenție mărită modului în care te simți în interacțiunile zilnice pe care le ai în viața ta. Comunicarea cu clienții, colegii, colaboratorii, subalternii sau superiorii tăi poate fi una sensibilă, de aceea este indicat să ai grijă la modul în care amesteci emoțiile cu planul profesional, astfel încât să nu generezi situații tensionate cu cei din jurul tău. Pot apărea schimbări bruște în cercurile sociale din care faci parte, însă aceste transformări te îndeamnă să devii mai adaptabil la dinamica evolutivă din viața ta. Este o lecție bună care te învață să te eliberezi de nevoia constantă de control asupra persoanelor din jurul tău.

TAUR

Eclipsa de Lună din Balanță va aduce schimbări în viața ta de zi cu zi, în rutina ta și în modul în care te raportezi la relația pe care o ai cu corpul și cu sănătatea ta. Acest eveniment astral te invită să identifici obiceiurile și sarcinile obositoare sau copleșitoare și să le înlocuiești cu unele sănătoase și aliniate nevoilor tale din prezent. Perioada următoare poate funcționa și ca un semnal de alarmă care să îți indice nevoia unui set complet de analize medicale, dar și posibilitatea de a reconsidera felul în care te simți la locul de muncă. Este un moment bun în care să reflectezi la scopul vieții tale. Te simți oare aliniat cu acesta? Ai mare nevoie să schimbi ceva în planul cotiadian pentru a nu risca să îți periclitezi sănătatea. De asemenea, în următorul interval de timp se pot produce schimbări semnificative în planul carierei și al reputației tale. Acest lucru s-ar putea manifesta prin specularea unei noi oportunități profesionale, a unui nou proiect important sau prin asumarea unei schimbări majore în viața ta. Pentru unii nativi Taur poate fi vorba chiar de o separare în viața amoroasă. Este posibil ca aceste schimbări să se desfășoare treptat în următoarele șase luni, ducând la noi începuturi, în special în domeniul conexiunii spirituale.

GEMENI

Creativitatea te cheamă la joacă! Eclipsa de Lună din zodia Balanță aduce schimbări profunde în proiectele tale profesionale, dar și în hobby-urile și pasiunile tale, îndemnându-te să îți exprimi liber ideile și intențiile. Este important totuși să observi dacă toate acestea se aliniază cu scopul și obiectivele tale, astfel încât să te asiguri că pașii pe care îi faci în următoarea perioadă te vor îndrepta către succes și nu către autoiluzionare. Observă cu atenție care sunt abilitățile tale native pe care le poți folosi cu înțelepciune în plan profesional, pentru a-ți spori veniturile. Un impuls brusc de a te elibera de o gândire toxică și întunecată îți poate solicita planul subconștient prin desprinderea de anumite experiențe sau atașamente din trecut care în prezent te blochează din evoluția personală. Folosește-te de energiile astrale din următoarea perioadă pentru a te propulsa către un nou nivel de conștiință și împlinire. 

RAC

Modul în care se desfășoară viața ta în prezent este o oglindă a felului în care te simți în interior. Eclipsa de Lună din martie zguduie puțin percepția pe care o ai despre căminul tău, dar și despre familia ta. Fundamentele tale emoționale, tiparele de gândire, credințele personale, dar și sistemul tău de valori vor fi puse la îndoială. Acest lucru se va întâmpla pentru a-ți atrage un semnal de alarmă cu privire la modul în care ai nevoie să te eliberezi de paradigme, cutume și obiceiuri care nu îți aparțin și care nu sunt compatibile cu tine la nivel fundamental, sunt doar preluate din copilăria ta. Vei avea ocazia să îți reevaluezi stabilitatea și relațiile cu cei din viața ta. Și în plan social vei simți nevoia de a face o schimbare majoră. Vei dori să înlocuiești anumite persoane cu altele care se aliniază cu aspirațiile și energia ta. Asociază-te cu oameni cu care ai principii și sisteme de valori comune. Nu te teme să experimentezi căi neconvenționale și în viața personală, dar și în cea socială.

LEU

Pentru tine eclipsa de Lună din zodia Balanță provoacă sfera comunicării, aducând un val de transformare, în special în ceea ce privește mentalitatea, stilul de interacțiune cu ceilalți, dar și mediul în care îți dezvolți sfera profesională. Este o perioadă bună în care să îți reevaluezi procesele de gândire, sistemele de valori și principiile după care te ghidezi, dar și modul în care toate acestea îți influențează relațiile personale. Beneficiezi de inspirație în zona carierei și ești încurajat să preiei conducerea în cadrul echipei din care faci parte sau în colaborările parteneriale. Îmbrățișează autoritatea interioară și folosește-o înțelept în tot ceea ce faci în plan profesional. Ai încredere că aceste schimbări te vor propulsa către oportunități benefice și către o evoluție personală semnificativă. 

FECIOARĂ

Prima eclipsă a acestui an te invită să îți reevaluezi prioritățile și felul în care te raportezi la esența ta. Este o perioadă bună în care să observi cu atenție ce alte abilități și resurse native ai în afară de cele pe care deja le știi, astfel încât să te reinventezi în plan profesional. Toate aceste eforturi vor fi răsplătite cu stabilitate financiară și emoțională. Dacă știi că ai anumite skilluri care pot fi îmbunătățite atunci încearcă să te înscrii la un curs de perfecționare sau studiază singur tot ce poți în domeniul respectiv. În plan personal ai nevoie să îți urmezi inima pentru a aduce liniște și echilibru. Interesul material ar trebui să aibă legătură strict cu planul profesional nu și cu raportarea ta la partenerul de cuplu. Este un moment potrivit și pentru o reevaluare la nivel emoțional. De aceea, indicat ar fi să identifici paradigmele și tiparele învechite care nu-ți permit să te desprinzi de trecut și de atașamentele toxice și care în cele din urmă ajung să te blocheze în plan personal. 

BALANȚĂ

Tu ești vedeta acestui eveniment astral! Prima eclipsă a acestui an are loc chiar în semnul tău zodiacal. Fă o retrospectivă din octombrie 2023 și până în prezent și observă ce s-a schimbat în viața ta sau ce este pe cale să se schimbe și dacă simți în adâncul sufletului tău că ești pe drumul cel bun. Creșterea ta personală este incontestabilă, dar călătoria continuă nu uita acest lucru! Eclipsa din această lună marchează o perioadă de profundă autodescoperire și transformare pentru tine, în special în sfera rutinei și sănătății tale. Ai grijă să îți prioritizezi corect activitățile astfel încât să poți adopta obiceiuri cât mai sănătoase în viața ta de zi cu zi. Un set complet de analize în următoarea perioadă se va dovedi a fi extrem de util pentru bunăstarea ta. Dacă ai ezitat să explorezi noi conexiuni sau colaborări profesionale, atunci a venit momentul să treci la acțiune. De asemenea, latura intimă a vieții tale va beneficia de o transformare profundă care va aduce cu sine șansa de a te reconecta cu partenerul de cuplu sau oportunitatea de a cunoaște pe cineva înzestrat cu un magnetism aparte și alături de care să te bucuri de o intimitate uluitoare. Vei avea posibilitatea odată cu această eclipsă să echilibrezi toate aspectele vieții tale în care ai nevoie de acest lucru.

SCORPION

Primăvara ne ajută să renaștem, iar pentru tine este mediul perfect asta pentru că tu te simți în largul tău când vine vorba de renașteri, asta pentru că ești asociat cu Pasărea Phoenix. De aceea, această eclipsă de Lună din zodia Balanță reprezintă momentul ideal pentru tine ca să te recalibrezi la nivel interior. La tine este vorba despre autoanaliză, introspecție și creștere spirituală. Este foarte posibil ca în următoarea perioadă să descoperi anumite secrete sau adevăruri ascunse în subconștientul tău care să îți ofere o perspectivă mai largă asupra direcției în care este benefic să te îndrepți. Astfel, vei reuși să te eliberezi de o anumită greutate pe care o porți din trecutul tău și care îți încetinește procesul de dezvoltare. Din fericire, toată această energie poate reprezenta pentru tine combustibilul de care ai nevoie pentru a reveni la inspirație și creativitate. În felul acesta atenția ta se va muta pe noi obiective care să îți aducă o mai mare stabilitate pe toate planurile vieții. 

SĂGETĂTOR

Pentru tine eclipsa de Lună din zodia Balanță te pune în contact profund cu modul în care te simți în cercurile sociale de care aparții. Vei avea ocazia să îți revizuiești obiectivele, viziunile și oamenii din jurul tău. Este un moment benefic prin intermediul căruia să aduci o mai mare claritate în acest segment al vieții tale și să elimini factorii de stres. Dacă simți că anumite persoane, fie din grupul de prieteni/ cunoscuți, fie dintre colegii de muncă nu te mai fac să te simți în largul tău, atunci a venit momentul să schimbi ceva în raportarea și în abordarea față de aceștia. A învăța să spui NU atunci când simți că nu îți dorești ceva sau a pune limite sănătoase te va ajuta să filtrezi persoanele care merită cu adevărat să se regăsească în cercul tău de cunoscuți. În sfera relațiilor personale ai mare nevoie să aduci stabilitate prin a-ți asuma responsabilități și prin a învăța să faci compromisuri, astfel încât să creezi un echilibru între segmentul profesional și cel personal. Este un moment bun chiar și pentru a face ca rutina ta să fie mai interactivă.

CAPRICORN

Energia puternică  a eclipsei de Lună din zodia Balanță te va influența direct. Îți vor fi aduse în prim plan talentele și abilitățile tale pentru a le folosi cu o mai mare înțelepciune în planul carierei. Prin intermediul skillurilor tale îți poți dezvolta armonios reputația, fapt ce va duce către un progres profesional semnificativ pentru tine. Încearcă să observi în perioada următoare dacă abilitățile tale de comunicare sunt suficient de dezvoltate, deoarece această caracteristică se poate transforma fie în cel mai mare aliat al tău în planul carierei, fie în cel mai mare dușman. Eclipsa te îndeamnă să echilibrezi acest segment al vieții tale. De asemenea, dacă simți că în ultima vreme ai oferit prea mult în plan profesional și nu ai simțit că satisfacțiile sunt pe măsura muncii tale, acum ai ocazia de a-ți recăpăta autoritatea și de a cere ce ți se cuvine, dar cu tact și diplomație. A venit momentul să profiți de șansele și oportunitățile pe care energia acestui eveniment astral o infuzează în creșterea și dezvoltarea ta.

VĂRSĂTOR

Pentru tine, prima eclipsă a acestui an te îndeamnă să te aventurezi în necunoscut. Dacă este ceva în viața ta ce nu ai făcut din teamă, acum este momentul să duci lucrurile la bun sfârșit. Ai mare nevoie să explorezi noi orizonturi și să îmbrățișezi diversitatea pe măsură ce îți extinzi viziunea asupra relațiilor din viața ta. Este important să iei în considerare modul în care sistemul tău de valori și resursele tale îți influențează credințele și mentalitatea după care te ghidezi în toate aspectele vieții tale. Beneficiezi de ocazia de a aduce o mai mare stabilitate atât în plan material, financiar, cât și în plan sentimental. De asemenea, te poți aștepta la descoperiri neașteptate în segmentul familiei și al căminului. Toate posibilele schimbări apar înspre binele tău suprem. Păstrează-ți mintea și sufletul deschise!

PEȘTI 

Eclipsa de Lună din zodia Balanță îți va atrage atenția asupra resurselor financiare pe care le ai la comun cu cineva important din viața ta, asupra intimității cuplului și asupra transformărilor profunde. Ai nevoie să iei în considerare influența emoțiilor și dorințelor tale, deoarece acestea vor aduce sare și piper în intimitatea relației din care faci parte. Dă-ți frâu liber emoțiilor și dorințelor și lasă-te învăluit în energia transformatoare a acestui eveniment astral puternic. Pe lângă faptul că ți se va amplifica farmecul și încrederea în tine vei beneficia și de o minte ageră, dar și de o comunicare facilă cu cei din jurul tău. Modul în comunici evoluează continuu, conducându-te către noi niveluri de înțelegere și conexiune în relațiile personale precum și în relațiile profesionale. Dă-ți voie să exprimi ceea ce simți și gândești pentru a te elibera de anumite resentimente, însă zodia Balanță îți cere să faci acest lucru cu diplomație și tact, astfel încât să nu îi rănești pe cei din jur și în acest mod să strici relații importante pentru evoluția ta.

Text de Astrolog Ana Fotescu – Terapie prin astrologie

Related Posts

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…