A List Magazine ∙ July 26, 2020 ∙ 2 min read

Pentru duminica aceasta, Andreea Esca și Simona Colonescu (nutriționist și fitness diet nutrition) ne propun două rețete simple, dar foarte gustoase: cartofi dulci cu usturoi și parmezan și morcovi la cuptor cu miere și usturoi.

Pentru rețeta de cartofi dulci cu usturoi și parmezan aveți nevoie de: 400 g cartofi dulci, 4 căței usturoi, 1 lg și jumătate de ulei, rozmarin, 40 g parmezan, sare și piper.

Mod de preparare: Se curăță cartofii, se spală și se taie în cuburi mari, se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se așează cartofii, bine scurși în ea, se curăță usturoiul, se toacă în bucăți mici și se împrăștie printre cartofi, apoi se pune rozmarinul, 1 lg ulei, sarea, piperul și se omogenizează bine. Se dau la cuptorul preîncălzit la 190 grade pentru 25-30 minute. Înainte cu 10 minute de a fi gata, se scoate tava din cuptor, se presară parmezanul, se omogenizează și se reintroduce la cuptor pentru încă 10 minute. Rețeta aceasta este pentru 2 porții, dar fiecare o poate face în ce cantitate dorește.

 

Pentru rețeta de morcovi la cuptor cu miere și usturoi aveți nevoie de: 350 g morcovi, 40 g unt, 2 lingurițe miere, 2 căței usturoi, frunze de pătrunjel, (opțional), sare și piper.

Mod de preparare: Se curăță morcovii, se spală și se taie în jumătate pe lungime, apoi se așează pe tava unsă cu ulei. Într-o tigaie, se topește untul, se adaugă apoi mierea, usturoiul mărunțit și se amestecă timp de un minut.  Sosul de unt cu usturoi se dă jos de pe foc și se toarnă jumătate din el peste morcovii tăiați jumătăți. Se amestecă morcovii  cu mâinile, se presară sarea și piperul, apoi se dă la cuptor, la 200 de grade, se acoperă cu hârtia de copt timp de 10 minute. După 10 minute, se înlătură hârtia de copt și se mai lasă morcovii la cuptor pentru încă 10 minute. Restul sosului de unt cu usturoi se pune peste morcovii copți și se servește.

Related Posts

Cele mai importante momente din istoria Jocurilor Olimpice

Când și cum au apărut Jocurile Olimpice, care au fost cele mai importante momente ale istoriei? În așteptarea…

De ce ne este greu să renunțăm? Arta de a renunța

Nu e ușor să renunți. Pentru că orice proces de renunțare este un proces de pierdere, iar acesta…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Ioana Borțan, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Russell Crowe va juca în remake-ul ”Exorcistul”

Filmul clasic de groază Exorcistul, lansat în 1973, are parte de un remake, ce va aparea în cinematografe…

Andrei Bănuță: „Pentru mine contează ce spun și ce simt atunci când cânt”

Melodiile lui se transformă instantaneu în hituri, ba chiar devin virale pe TikTok. Iar versurile și vocea lui…

Tartă cu lămâie și busuioc. Rețetă recomandată de Adrian Hădean

Această tartă cu lămâie și busuioc este alegerea perfectă pentru zilele de primăvară. Gustul curajos al lămâilor este…

Ce aduce nou Gala Premiilor Gopo 2024. Cine sunt vedetele așteptate pe covorul roșu luni, 29 aprilie

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România, se întoarce la cea de-a 18-a ediție…

A apărut primul ceas parfumat din lume

Cum ar fi să porți o bijuterie cu utilitate și parfumată? Culmea cochetăriei! Vacheron Constantin lansează un item…

Călătorii în adâncul sufletului – EMAA și noul său album – ,,f r a t e l e. a b i s”

EMAA prezintă “f r a t e l e. a b i s” – un album ca o…

Coffee Time! Interviu cu Cezara Carteș

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…