A List Magazine ∙ November 14, 2023 ∙ 4 min read

Palatul Noblesse găzduiește vernisajul expoziției de sculptură, Divino, semnată de artistul italian Giorgio Butini pe 20 noiembrie, începând cu ora 19:00.

Prin această expoziție Giorgio Butini aduce în prim-plan o armonie de forme și detalii, inspirate din conceptul divin. Fiecare sculptură aduce în fața privitorilor măiestria artistică a sculptorului italian și relația pe care acesta o are cu viața și divinitatea.Lucrările sale scot în evidență o pasiune adâncă pentru artă și o abilitate extraordinară de a da viață bronzului și marmurei, precum și a altor materiale într-un mod care adâncește conexiunea între privitori și divinitate. Expoziția, care cuprinde 23 de sculpturi, va putea fi vizitată până pe 31.01.2024.

Expoziția „Divino” semnată de maestrul Giorgio Butini este organizată de Palatul Noblesse, Fusion Arts și Noblesse Group cu sprijinul Original Media, sub egida Ambasciata d’Italia a Bucarest și Instituto Italiano di Cultura Bucarest.

Cine este Giorgio Butini?

Mestrul Giorgio Butini s-a născut în Italia, la Florența și are o experiență vastă în artele vizuale, sculptură, pictură, desen, orfevărie, precum și în domeniul ceramicii și artelor decorative. Giorgio Butini este specializat și în restaurarea de picturi, fresce și materiale din piatră. Maestrul a fost pasionat încă din copilărie de desen și artă figurativă. La început arta a fost doar un joc, care s-a transformat în pasiune și apoi într-un stil de viață. A urmat studii aprofundate ale anatomiei corpului uman. A câștigat șapte premii semnificative, precum Premiul II la Bienala de la Veneția în 1997, Premiul pentru lucrarea „Visele”, expusă la a șasea ediție a Bienalei Internaționale de Artă de la Beijing, China, în 2015 și, în 2022, Premiul Internațional al Orașului Troina, ca parte a secțiunii de sculptură, unde s-a clasat drept cel mai bun sculptor contemporan.      

„Arta este un mod de viață pentru mine și împrumut în ea expresia celor mai profunde sentimente. Acesta este modul în care multe dintre lucrările mele ce reprezintă stări și gânduri și-au găsit o voce și au fost aduse la viață. Constrângerile pe care le suferim, pierderea valorilor din jurul nostru, dificultatea de a înțelege și de a exprima nevoile noastre cele mai profunde, înseamnă adesea că suntem nemulțumiți de viața noastră, închiși în forme care ne forțează pe căi prestabilite, pe care alții le-au decis pentru noi”, a declarat Giorgio Butini.

Printre cele mai cunoscute lucrări publice ale maestrului se numără: ”Moarte, Înviere și Duhul Sfânt, un crucifix din bronz oferit în dar Papei Benedict al XVI-lea în 2007, care acum se află expus în Muzeul Vaticanului din Roma, ”Supremația”, sculptură din bronz și argint, care se află la Muzeul Quirinal din Roma, sculptură oferit președintelui Republicii Italiene în 2010, ”Arcul Păcii” lucrare expusă la Biserica Santa Maria Maddalena dei Pazzi, Florența, în mai 2023. Lucrarea ”Arcul Păcii” reprezintă viziunea artistului despre pace și va fi expusă permanent la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles.

Palatul Noblesse gazda evenimentelor de artă

Palatul Noblesse, prin istoria sa de peste un secol, precum și povestea sa impresionantă, oferă o punte între trecut și prezent. Este un spațiu care, prin însăși prezența sa, vorbește despre rafinament, cultură și tradiție, făcându-l locul perfect pentru a găzdui creațiile sculptorului italian.

Cu fiecare eveniment de artă pe care îl găzduiește, Palatul Noblesse se transformă într-un host spot al artelor, ce oferă experiențe semnificative iubitorilor de frumos.

Palatul Noblesse este unua dintre clădirile impresionante ale Bucureștiului, fiind cunoscut pentru arhitectura sa deosebită și istoria bogată. Construită în anul 1881, de către celebrul architect Alexandru Săvulescu, acestă clădire are o istorie impresionantă, de la înflorire, la decădere și la salvarea adusă în 2014 de familia Preda. După un proces complex de consolidare și restaurare cu mare responsabilitate a elementelor originale, amenajare interioară si exterioară, cladirea a devint, începând cu 2015, unul dintre cele mai importante centre de design și artă, evenimente și cultură din Europa.

Prin implicarea sa în organizarea de expoziții de artă, Palatul Noblesse contribuie la promovarea culturii și artei în România și încurajează dezvoltarea și promovarea artiștilor din diferite domenii artistice.

Related Posts

The Timeless Pirelli

Sfârșitul anului a adus cu el și lansarea iconicului calendar Pirelli, a 50-a ediție, lansare care a avut…

Corina Olaru, designerul de interior care a transformat Room 12 în „acasă”

Ediția print de iarnă Alist Magazine este o bucurie estetică de la prima până la ultima pagină. Pentru…

Cozonacul lui Scărlătescu, secretul desertului-vedetă de pe Masa de Crăciun

Ai intrat deja în febra Sărbătorilor? De la cadouri până la preparatele cu care îi surprinzi pe cei…

Taylor Swift a fost desemnată Personalitatea Anului de publicația Time

Nu e nicio surpriză în alegerea publicației Time pentru Personalitatea Anului 2023. Taylor Swift (33 de ani) primește…

De Crăciun, Stella Artois continuă să aducă prietenii și familiile împreună

Îmi amintesc cu claritate Crăciunurile copilăriei, cea mai așteptată și frumoasă perioada a anului, când găseam dimineața bradul…

Angelina Jolie revine în Maleficent, partea a treia

Angelina Jolie (48 de ani) anunță că revine în rolul ei de succes, Maleficent, partea a treia, după…

Peste 140 000 de vizitatori în weekend-ul prelungit de deschidere al “WEST SIDE CHRISTMAS MARKET”, târgul de Crăciun organizat de UNTOLD UNIVERSE

Spectacol cu focuri de artificii, zeci de mii de luminițe de Crăciun și concerte Fuego și Gașca Zurli…

Cele mai bune filme ale anului 2023

Cele mai importante publicații internaționale au realizat clasamente cu cele mai bune filme ale anului 2023. Anul care…

Actorul de origine română Sebastian Stan, în rolul vieții lui

Sebastian Stan (41de ani), actor de origine română, născut la Constanța, este unul dintre cei mai apreciați de…

Teatru de păpuși, colinde și ateliere de artă pentru toată familia, între 6-22 decembrie, la Art Safari Christmas Edition

Palatul Dacia-România de pe Lipscani se transformă în casa lui Moș Crăciun și găzduiește cel mai distractiv eveniment…