Weekendul este perfect pentru a încerca tot felul de lucruri noi. Mai ales rețete simple și delicioase, pentru întreaga familie. Diana Bart ne propune o rețetă cu caise, aromată și acrișoară, fără zahăr.

Pentru prăjitura cu caise aveți nevoie de următoarele ingrediente:  400 grame făină integrală, un ou, două linguri smântână, un pahar apă minerală, vanilie, praf de scorțișoară, un pachet unt,  un praf de sare, un kg caise coapte și 6 linguri de fructoză.

MOD DE PREPARARE :

Amestecăm faina, oul, smântâna, vanilia, untul, praful de sare și apa minerala pana obținem un aluat elastic și nu se prinde de mana și îl lăsăm 20 min în frigider.

În tot acest timp pregătim caisele: le tăiem jumătăți și le amestecam cu glucoza pudra, vanilie și scorțișoară. Scoatem aluatul din frigider, îl dam pe din doua și întindem doua foi. Punem apoi o foaie în tava, la mijloc caisele fără zeama, deasupra și a doua foaie de aluat și dam la cuptorul prea vina pentru 20-30 min, pana devine aurie.  Încercăm cu scobitoarea pana nu se mai prinde aluatul de ea, atunci e copt. Când o scoatem din cuptor o pudram cu glucoza pudra, o lăsăm sa se răcească, apoi tăiem bucățele.

 

Related Posts