Monica Cismaru ∙ March 22, 2022 ∙ 2 min read
David Beckham este Ambasador al Bunăvoinței UNICEF din 2005 și, în numele organizației pe care o reprezintă, nu putea rămâne indiferent la tragedia din Ucraina.

Astfel, cunoscutul fotbalist și-a lăsat conturile de social media pe mâna unei doctorițe din Harkov, directoarea Centrului Regional Perinatal din orașul asediat, pentru a arăta lumii munca pe care personalul medical o depune sub bombardamentele rusești pentru a ajuta viitoarele și proaspetele mame.

”Astăzi, îmi las canalele de social media în grija Irynei, șefa Centrului Regional Perinatal din Harkov, Ucraina, unde ajută viitoarele mame să nască. Urmăriți story-urile pentru a afla mai multe despre efortul imens depus de Iryna alături de personalul medical pentru a salva vieți în Ucraina. Vă rog să donați cât puteți pentru a sprijini UNICEF și oameni ca Iryna folosind linkul de donații din bio”, a scris David Beckham pe contul lui de social media.

Beckham are 71,8 milioane de urmăritori doar pe contul de Instagram, iar aceștia au putut urmări pe tot parcursul zilei de duminică înregistrări și fotografii cu activitatea medicului anestezist de copii în timpul conflictului.

david beckham ucraina

Iryna a arătat lumii subsolul supraaglomerat al spitalului unde au fost adăpostite toate femeile însărcinate și prospetele mame încă din prima zi a invaziei rusești.

A postat fotografii cu bebeluși nou-născuți aflați la terapie intensivă, conectați la aparatele de oxigen donate de UNICEF. Într-una dintre înregistrări, a filmat o tânără mamă, Yana, ținându-și în brațe fiul, Mykhailo, care se-a născut cu probleme respiratorii și a cărui familie și-a găsit casa distrusă de bombardament.

Iryna a spus că lucrează 24/7 și că își riscă viața, dar că nu se gândește la asta. ”Ne iubim munca. Doctorii și asistentele de aici… ne facem griji, plângem, dar nimeni nu va renunța”.

David Beckham, ambasador UNICEF din 2005, și-a îndemnat urmăritorii să doneze bani către organizație, pentru ca aceasta să poată asigura familiilor ucrainene accesul la apă potabilă și la hrană, echipament medical pentru maternități și să permită continuarea funcționării serviciului de protecție a copilului.

”Datorită donațiilor voastre, generatoarele de oxigen care au ajuns în maternități îi ajută pe nou-născuți să supraviețuiască în condiții vitrege”, a declarat sportivul.

Harkov este cel de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina și se află de trei săptămâni pe lista țintelor atacului rusesc.

Foto: Hepta

Related Posts

Interviu: Inteligența artificială în dialog cu Iulia Ionescu

De această dată, Iulia Ionescu, realizatoarea celei mai urmărite emisiune de tehnologie din România, a stat de vorbă…

Ce filme și seriale vedem în decembrie pe platformele de streaming

Cel mai bun plan pentru decembrie? Filme bune, seriale noi, ciocolată caldă, lumânări parfumate, zăpadă, turtă dulce și…

Horoscopul lunii decembrie 2023

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale pentru luna decembrie 2023. Capricornii acordă timp relaxării, iar Taurii se…

Vacanța de vis, așa cum o vede echipa A List

La ce visează fetele din redacția A List Magazine pentru ziua când bugetul de călătorie va fi fără…

Bucură-te împreună cu întreaga familie, în mini-vacanța de 1 Decembrie, de super filme și seriale de la Disney+!

Începutul lunii decembrie reprezintă startul perioadei festive, când totul este îmbrăcat în sărbătoare, când poveștile magice și decorurile…

Jennifer Lopez își lansează un nou album după o pauză de zece ani

La o distanță de zece ani de la lansarea ultimului ei album, Jennifer Lopez revine în peisajul muzical…

Heidi Klum și Leni, mamă și fiică, în lenjerie intimă festivă

Heidi Klum (50 de ani) și fiica e în vârstă de 19 ani, Leni, revin cu noi imagini…

Cele mai bune destinații de Revelion din Europa. Tu unde petreci noaptea dintre ani?

Vrei să începi un an nou, într-un loc cu totul și cu totul nou? Îți prezentăm lista cu…

Rămâi în formă peste iarnă! Iată 5 obiceiuri care duc la creșterea în greutate în sezonul rece

Iată care sunt lucrurile pe care ar trebui să le eviți pentru a nu câștiga în greutate peste…

S-a deschis oficial expoziția-manifest Monica Lovinescu, ”Vocea care ni s-a dat”

Expoziția „Monica Lovinescu.Vocea care ni s-a dat”, creată pentru a celebra 100 de ani de la nașterea celei…