Monica Cismaru ∙ July 1, 2022 ∙ 3 min read

Darius Mabda este, la doar 13 ani, deținătorul trofeului celui mai recent sezon ”Românii au talent” (PRO TV). Darius ne spune încotro vrea să direcționeze banii câștigați și la ce a renunțat pentru a-și duce talentul în coregrafie mai departe.

Darius, acum, că putem discuta la rece, ce ai vrut să transmiți prin reprezentația cu care ai câștigat juriul și publicul?

Cu prestația mea din finală am dorit să aduc și mai multe emoții în sufletele celor din public și ale juraților, fiind un dans cu multe trăiri și mai expresiv.

darius mabda romanii au talent

Un artist urcă pe scenă indiferent de circumstanțe. Tu ce a trebuit să lași acasă, în urmă, în ce condiții mai puțin obișnuite a trebuit să apari în fața publicului și să fii mai întâi de toate artist, și apoi un om obișnuit?

În primul rând, am renunțat la prieteni, la școală și la familie pentru a mă muta singur într-un oraș complet nou în care nu cunoșteam prea multă lume.

În al doilea rând, a trebuit să îmi controlez toate emoțiile prin participarea la cea mai mare emisiune de talent din țară, fiind o experiență complet nouă pentru mine.

Care e sentimentul pe care îl transmiți cel mai ușor prin dans? Dar ce îți este cel mai greu să exprimi prin coregrafie?

Consider că depinde cel mai mult de coregrafia pe care o execut deoarece fiecare melodie îți transmite o stare diferită.

Cum arată universul unui adolescent de 13 ani care are o carieră atât de solicitantă? Cât te antrenezi, cât timp petreci făcând altceva și ce îți lipsește acum?

Încerc pe cât posibil să îmi organizez timpul și pentru alte activități pe lângă antrenamente, în ciuda programului încărcat pe care îl am. În medie, mă antrenez între 4 și 6 ore, timpul variază în funcție și de coregrafie.

Cu siguranță acest premiu îmi va împlini visul de a studia în altă țară, la o școală renumită.

Cine te-a încurajat să te înscrii în concurs și când ai știut că ai o șansă la premiu?

De mult am visat să particip la acest concurs și îmi doream foarte mult să câștig. Nu m-am gândit că acest lucru va fi posibil din cauza vârstei mele fragede și a celorlalți concurenți extrem de talentați.

Care a fost primul lucru pe care l-ai făcut odată ce s-a încheiat tumultul finalei și ai avut timp să te obișnuiești cu statutul de câștigător?

Am fost foarte fericit pentru că am câștigat, dar totodată mi-am reluat activitatea chiar din prima zi a săptămânii următoare.

Care sunt cele mai mari satisfacții ale unui artist cum ești tu și cu ce greutăți se confruntă de cele mai multe ori?

De fiecare dată când obțin cele mai bune rezultate, mă consider tot mai împlinit deoarece nivelul de muncă din spatele reușitelor este foarte mare. Greutățile apar adesea în momentele în care mă accidentez sau atunci când trebuie să îmi sacrific timpul liber.

Ce ai pierdut și ce ai câștigat odată ce ai pornit pe drumul coregrafiei?

Pot spune că am pierdut o parte din copilărie din cauza timpului pe care-l petrec mai mult în sala de antrenament, dar am câștigat o viață cu mai multe responsabilități care m-a ajutat foarte mult să mă maturizez și să mă formez ca persoană.

Foto: PRO TV

Related Posts

Interviu: Inteligența artificială în dialog cu Iulia Ionescu

De această dată, Iulia Ionescu, realizatoarea celei mai urmărite emisiune de tehnologie din România, a stat de vorbă…

Ce filme și seriale vedem în decembrie pe platformele de streaming

Cel mai bun plan pentru decembrie? Filme bune, seriale noi, ciocolată caldă, lumânări parfumate, zăpadă, turtă dulce și…

Horoscopul lunii decembrie 2023

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale pentru luna decembrie 2023. Capricornii acordă timp relaxării, iar Taurii se…

Vacanța de vis, așa cum o vede echipa A List

La ce visează fetele din redacția A List Magazine pentru ziua când bugetul de călătorie va fi fără…

Bucură-te împreună cu întreaga familie, în mini-vacanța de 1 Decembrie, de super filme și seriale de la Disney+!

Începutul lunii decembrie reprezintă startul perioadei festive, când totul este îmbrăcat în sărbătoare, când poveștile magice și decorurile…

Jennifer Lopez își lansează un nou album după o pauză de zece ani

La o distanță de zece ani de la lansarea ultimului ei album, Jennifer Lopez revine în peisajul muzical…

Heidi Klum și Leni, mamă și fiică, în lenjerie intimă festivă

Heidi Klum (50 de ani) și fiica e în vârstă de 19 ani, Leni, revin cu noi imagini…

Cele mai bune destinații de Revelion din Europa. Tu unde petreci noaptea dintre ani?

Vrei să începi un an nou, într-un loc cu totul și cu totul nou? Îți prezentăm lista cu…

Rămâi în formă peste iarnă! Iată 5 obiceiuri care duc la creșterea în greutate în sezonul rece

Iată care sunt lucrurile pe care ar trebui să le eviți pentru a nu câștiga în greutate peste…

S-a deschis oficial expoziția-manifest Monica Lovinescu, ”Vocea care ni s-a dat”

Expoziția „Monica Lovinescu.Vocea care ni s-a dat”, creată pentru a celebra 100 de ani de la nașterea celei…