Monica Cismaru ∙ July 1, 2022 ∙ 3 min read

Darius Mabda este, la doar 13 ani, deținătorul trofeului celui mai recent sezon ”Românii au talent” (PRO TV). Darius ne spune încotro vrea să direcționeze banii câștigați și la ce a renunțat pentru a-și duce talentul în coregrafie mai departe.

Darius, acum, că putem discuta la rece, ce ai vrut să transmiți prin reprezentația cu care ai câștigat juriul și publicul?

Cu prestația mea din finală am dorit să aduc și mai multe emoții în sufletele celor din public și ale juraților, fiind un dans cu multe trăiri și mai expresiv.

darius mabda romanii au talent

Un artist urcă pe scenă indiferent de circumstanțe. Tu ce a trebuit să lași acasă, în urmă, în ce condiții mai puțin obișnuite a trebuit să apari în fața publicului și să fii mai întâi de toate artist, și apoi un om obișnuit?

În primul rând, am renunțat la prieteni, la școală și la familie pentru a mă muta singur într-un oraș complet nou în care nu cunoșteam prea multă lume.

În al doilea rând, a trebuit să îmi controlez toate emoțiile prin participarea la cea mai mare emisiune de talent din țară, fiind o experiență complet nouă pentru mine.

Care e sentimentul pe care îl transmiți cel mai ușor prin dans? Dar ce îți este cel mai greu să exprimi prin coregrafie?

Consider că depinde cel mai mult de coregrafia pe care o execut deoarece fiecare melodie îți transmite o stare diferită.

Cum arată universul unui adolescent de 13 ani care are o carieră atât de solicitantă? Cât te antrenezi, cât timp petreci făcând altceva și ce îți lipsește acum?

Încerc pe cât posibil să îmi organizez timpul și pentru alte activități pe lângă antrenamente, în ciuda programului încărcat pe care îl am. În medie, mă antrenez între 4 și 6 ore, timpul variază în funcție și de coregrafie.

Cu siguranță acest premiu îmi va împlini visul de a studia în altă țară, la o școală renumită.

Cine te-a încurajat să te înscrii în concurs și când ai știut că ai o șansă la premiu?

De mult am visat să particip la acest concurs și îmi doream foarte mult să câștig. Nu m-am gândit că acest lucru va fi posibil din cauza vârstei mele fragede și a celorlalți concurenți extrem de talentați.

Care a fost primul lucru pe care l-ai făcut odată ce s-a încheiat tumultul finalei și ai avut timp să te obișnuiești cu statutul de câștigător?

Am fost foarte fericit pentru că am câștigat, dar totodată mi-am reluat activitatea chiar din prima zi a săptămânii următoare.

Care sunt cele mai mari satisfacții ale unui artist cum ești tu și cu ce greutăți se confruntă de cele mai multe ori?

De fiecare dată când obțin cele mai bune rezultate, mă consider tot mai împlinit deoarece nivelul de muncă din spatele reușitelor este foarte mare. Greutățile apar adesea în momentele în care mă accidentez sau atunci când trebuie să îmi sacrific timpul liber.

Ce ai pierdut și ce ai câștigat odată ce ai pornit pe drumul coregrafiei?

Pot spune că am pierdut o parte din copilărie din cauza timpului pe care-l petrec mai mult în sala de antrenament, dar am câștigat o viață cu mai multe responsabilități care m-a ajutat foarte mult să mă maturizez și să mă formez ca persoană.

Foto: PRO TV

Related Posts

Andre Agassi și Stefanie Graf, despre prima vizită în România și viața de sportiv. Interviu de Andreea Esca

Legendele tenisului mondial Andre Agassi și Stefanie Graf au pășit pentru prima dată pe pământ românesc, fiind invitați…

Daniel Radcliffe, primul său premiu Tony Awards

Actorul faimos pentru interpretarea lui „Harry Potter”, Daniel Radcliffe a primit primul său premiu Tony Awards, în acest…

Ben Affleck, la ușa fostei soții

Chiar dacă J Lo și Ben Affleck nu confirmă niciunul dintre zvonurile legate de divorțul iminent, acțiunile lui…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

„Retreat Vama Veche”, din 18 octombrie, în cinematografe

Ada Condeescu, Adela Popescu și Laura Cosoi rămân „goale” în Vama Veche. Mai precis, în sufletele goale, după…

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…

Top 10 destinații pentru 2024, potrivit TikTok

Nu mai e niciun secret că rețelele sociale, în special TikTok, dau tonul în modă, beauty, călătorii și…

Începe TIFF.23!

Festivalul Internațional de Film Transilvania, cel mai important eveniment cinematografic din România, debutează vineri, 14 iunie, cu o…

Ce mesaj a transmis Coldplay, după două seri de concerte la București

Trupa Coldplay a susținut, pe Arena Națională din București, două concerte la care au participat aproximativ 100.000 de…