Monica Cismaru ∙ July 1, 2022 ∙ 3 min read

Darius Mabda este, la doar 13 ani, deținătorul trofeului celui mai recent sezon ”Românii au talent” (PRO TV). Darius ne spune încotro vrea să direcționeze banii câștigați și la ce a renunțat pentru a-și duce talentul în coregrafie mai departe.

Darius, acum, că putem discuta la rece, ce ai vrut să transmiți prin reprezentația cu care ai câștigat juriul și publicul?

Cu prestația mea din finală am dorit să aduc și mai multe emoții în sufletele celor din public și ale juraților, fiind un dans cu multe trăiri și mai expresiv.

darius mabda romanii au talent

Un artist urcă pe scenă indiferent de circumstanțe. Tu ce a trebuit să lași acasă, în urmă, în ce condiții mai puțin obișnuite a trebuit să apari în fața publicului și să fii mai întâi de toate artist, și apoi un om obișnuit?

În primul rând, am renunțat la prieteni, la școală și la familie pentru a mă muta singur într-un oraș complet nou în care nu cunoșteam prea multă lume.

În al doilea rând, a trebuit să îmi controlez toate emoțiile prin participarea la cea mai mare emisiune de talent din țară, fiind o experiență complet nouă pentru mine.

Care e sentimentul pe care îl transmiți cel mai ușor prin dans? Dar ce îți este cel mai greu să exprimi prin coregrafie?

Consider că depinde cel mai mult de coregrafia pe care o execut deoarece fiecare melodie îți transmite o stare diferită.

Cum arată universul unui adolescent de 13 ani care are o carieră atât de solicitantă? Cât te antrenezi, cât timp petreci făcând altceva și ce îți lipsește acum?

Încerc pe cât posibil să îmi organizez timpul și pentru alte activități pe lângă antrenamente, în ciuda programului încărcat pe care îl am. În medie, mă antrenez între 4 și 6 ore, timpul variază în funcție și de coregrafie.

Cu siguranță acest premiu îmi va împlini visul de a studia în altă țară, la o școală renumită.

Cine te-a încurajat să te înscrii în concurs și când ai știut că ai o șansă la premiu?

De mult am visat să particip la acest concurs și îmi doream foarte mult să câștig. Nu m-am gândit că acest lucru va fi posibil din cauza vârstei mele fragede și a celorlalți concurenți extrem de talentați.

Care a fost primul lucru pe care l-ai făcut odată ce s-a încheiat tumultul finalei și ai avut timp să te obișnuiești cu statutul de câștigător?

Am fost foarte fericit pentru că am câștigat, dar totodată mi-am reluat activitatea chiar din prima zi a săptămânii următoare.

Care sunt cele mai mari satisfacții ale unui artist cum ești tu și cu ce greutăți se confruntă de cele mai multe ori?

De fiecare dată când obțin cele mai bune rezultate, mă consider tot mai împlinit deoarece nivelul de muncă din spatele reușitelor este foarte mare. Greutățile apar adesea în momentele în care mă accidentez sau atunci când trebuie să îmi sacrific timpul liber.

Ce ai pierdut și ce ai câștigat odată ce ai pornit pe drumul coregrafiei?

Pot spune că am pierdut o parte din copilărie din cauza timpului pe care-l petrec mai mult în sala de antrenament, dar am câștigat o viață cu mai multe responsabilități care m-a ajutat foarte mult să mă maturizez și să mă formez ca persoană.

Foto: PRO TV

Related Posts

5 motive pentru care abia așteptăm să-l vedem pe Paolo Nutini la festivalul Fall in Love

Aflat la cea de-a doua ediție, festivalul Fall in Love îl aduce în premieră pe Paolo Nutini în…

Jane Fonda lansează o colecție de haine sport și își împărtășește filosofia de viață la 84 de ani

La 84 de ani, Jane Fonda nu dă semne că ar vrea să se retragă din lumina reflectoarelor…

Serena Williams se retrage din tenis. Ce planuri are campioana

După o carieră sportivă impresionantă de 25 de ani, Serena Williams, una dintre cele mai bune jucătoare de…

Tot ce trebuie să știi înainte să ajungi la Summer Well 2022

Mai sunt doar câteva zile până la Summer Well. La doar 30 de minute distanță de București, peste…

Nunta între vedete: Rita Ora s-a căsătorit cu un regizor laureat cu Oscar

Cântăreața de origine kosovară Rita Ora (31 de ani) s-a căsătorit cu logodnicul ei, regizorul de origine neo-zeelandeză…

3 trucuri de beauty de la vedete

Ne cuceresc cu fiecare apariție și ne inspiră cu alegerile lor. Jennifer Lopez, Jessica Alba și Kim Kardashian…

Olivia Newton-John a murit la vârsta de 73 de ani

Olivia Newton-John, cântăreața și actrița de origine australiană, cunoscută mai ales datorită filmului Grease (1978), în care a…

Andra Gogan a strălucit pe covorul roșu la premiera serialului High School Musical, de la Los Angeles

Andra Gogan (24 de ani) și fratele ei, Răzvan, au fost prezenți de curând pe covorul roșu la…

Penelope Cruz, schimbare de look, pentru rolul soției fondatorului Ferrari

Vești bune pentru fanii actriței! Penelope Cruz, acum în vârstă de 48 de ani, apare din nou în…

Care sunt cele 12 celebrități care intră în jungla – ”Sunt celebru, scoate-mă de aici!” (PRO TV)

”Sunt celebru, scoate-mă de aici!” (PRO TV) este show-ul de televiziune care supune celebritățile la provocări extreme și…