A List Magazine ∙ August 19, 2022 ∙ 3 min read

Casa rămâne una din preocupările noastre permanente. Mereu suntem în căutare de idei și soluții care să ne ajute în amenajarea locuinței noastre.

Dan Panciu (Fabrica de Profile) ne spune cum ne putem simți confortabil ACASĂ, care sunt trendurile în materie de deco și cum va evolua piața în următorii ani.

Când a început pasiunea pentru design interior și tot ce ține de amenajarea unei case?

Nu poți vorbi despre design interior fără profile decorative. Acestea au fost primele care mi-au stârnit curiozitatea și de aici am descoperit o întreagă lume plină de frumos și povești. Fără poveste nu o să reușim să realizăm o amenajare coerentă.

Cât contează detaliile, atunci când iei decizia să-ți reamenajezi casa?

Detaliile sunt cele care fac diferența dintr-o amenajare reușită și una kitsch, întotdeauna trebuie căutate și ținut cont de ele.

Care sunt noile trenduri în materie de design interior?

Tendințele de amenajare includ chenare decorative din brâuri cu linii drepte, pereți îmbrăcați în panouri 3D, oglinzi mari, utilizarea luminii în décor și prezența a mai multor surse de iluminat.

Și ce își doresc românii, ultima vreme?

În ultima vreme se observă o cerere mare pentru panourile tip riflaj. Se folosesc pentru a delimita diverse zone în aceeași încăpere, spre exemplu biroul de zona de living, pentru a înfrumuseța un perete pe hol în combinație cu o oglindă, pentru a îmbrăca zona patului etc.

Ce credeți că dă identitate unei case și o face mai specială?

O casă devine specială când este locuită de oameni care se îngrijesc de ea, care sunt bucuroși să se întoarcă la ea, care și-au pus personalitatea în amenajare. Profilele decorative ajută la conturarea stilului fiecărei case.

Cât de eficiente sunt panourile 3D și ce ne puteți spune despre raportul calitate- preț?

Panourile 3D din poliuretan sunt o inovație, asigurând un efect spectaculos de sculptare e peretelui și de izolare fonică și termică în același timp. Se pot vopsi orice culoare, se montează ușor și prețul deși nu este unul mic, reprezintă o investiție pe care nu o vei regreta.

Cum credeți că va evolua piața peste 5 ani, să spunem?

Prognoza noastră pentru viitor este optimistă, contrar părerilor auzite în presă. Românii sunt oameni muncitori, cu apetit pentru frumos, care investesc în casele lor. Casa rămâne una din preocupările permanente și acasă mereu vor fi lucruri de făcut, o amenajare, o achiziție, o reamanejare, o continuare pentru  cine lucrează în etape etc. Peste 5 ani, piața va avea produse mai calitative și mai diversificate.

Related Posts

Filosofia de viață și de frumusețe a lui Anne Hathaway

Anne Hathaway este una dintre cele mai apreciate actrițe de la Hollywood. La 40 de ani, vedeta a…

Colecția de artă a lui Gérard Depardieu, scoasă la licitație

În septembrie, aproape 250 de lucrări (sculpturi, picturi și desene) din colecția de artă a lui Gérard Depardieu…

Cindy Crawford povestește cum a schimbat-o mariajul cu Richard Gere

Cindy Crawford (57 de ani) s-a căsătorit cu Richard Gere (74 de ani) la vârsta de doar 22…

Power Couples – Regele Charles și Camilla, alături de Emmanuel și Brigitte Macron

Regele Charles III, alături de Regina Camilla, se află zilele acestea într-o vizită oficială în Franța, unde îl…

„Obiectivul ar trebui să fie găsirea unui echilibru în care designerii și AI-ul conclucrează”, spune Isabel Regino, Senior Brand Strategist & Marketing Manager

„AI nu este un substitut pentru creativitatea umană, imaginație și gândire critică” crede Isabel Regino, Senior Brand Strategist…

10 lucruri pe care nu le știai despre Sophia Loren (în afară de faptul că azi împlinește 89 de ani)

Câștigătoarea premiului Oscar, celebra actriță Sophia Loren a împlinit 89 de ani, astăzi, pe 20 septembrie. După lansarea,…

Jennifer Aniston: ”Arăt mai bine acum decât la 20 de ani!”

Jennifer Aniston a acordat un interviu despre rutina ei de fitness, pe care o compară cu cea din…

Shannen Doherty, Brenda din Beverly Hills, 90210, în lacrimi

O parte dintre vedetele serialului pentru adolescenți extrem de popular în anii ’90, Beverly Hills, 90210 s-au reunit…

Upgrade Education, consiliere educațională pentru elevii care vor să studieze la universități de top din străinătate (P)

Upgrade Education este o firma de consiliere educațională care oferă sprijin elevilor care își doresc să studieze la…

Irina Bossy Ghica: Anul acesta, Karpatia Horse Show aduce puncte de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Irina Bossy Ghica, stră-strănepoata lui Ion Ghica și a lui Gheorghe Grigore Cantacuzino, este moștenitoarea domeniului Cantacuzino de…