A List Magazine ∙ January 31, 2021 ∙ 2 min read

Deși, la o primă vedere, sunt multe elemente și poate părea un proces complicat, acest desert este de fapt unul foarte simplu, care poate fi făcut și de un începator într-ale gătitului. Asta, dacă e să-i dăm crezare Prăjiturlei. Iată propunerea ei pentru un desert de weekend, în familie.

Cupe cu ganache de ciocolata neagra, cirese caramelizate si flambate cu coniac

Ingrediente (pentru 8 portii):

Pentru crumble: 100 g făina alba de grau, 50 g faina de migdale, 30 g cacao, 50 g zahar (de preferat pudra), 80 g unt 82% grasime

Pentru ciresele caramelizate si flambate:

50 g zahar, 2 linguri de apa, 1 cub de unt (cat o nuca), 300 g cirese curatate de samburi, dar cantarite cu samburi, 60 ml coniac.

Pentru ganache: 300 g cicoalata neagra (minim 40% cacao), 300 ml frisca lichida (smantana pentru frisca minim 30% grasime), 1 cub de unt (cat o nuca), 1 praf de sare (1/4 lingurita)

Cum porcedam:

Pasul 1

Amestecam toate ingredientele pentru crumble

Apoi, cu mainile bine infainate, maruntim unul si il amestecam pana obtinem textura de pesmet

Distribuim acest pesmet pe o tava in care am pus in prealabil hartie de copt

Il coacem la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 15 minute

Il scoatem de la cuptor, il lasam sa se raceasca, apoi il punem intr-un bol

Pasul 2:

Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-un vas adanc, apoi adaugam praful de sare

Infierbantam frisca lichida (atentie, doar o infierbantam pana scoate aburi, nu dam in clocot)

Turnam frisca peste ciocolata – avem grija ca toata ciocolata sa fie acoperita

Dupa cele doua minute amestecam cu o spatula pana cand se topeste aproape toata ciocolata

Continuam amestecarea cu un tel pana obtinem o crema lucioasa

Adaugam cubul de unt si mai amestecam pana se topeste s se incorporeaza in crema cu ciocolata

Acoperim ciocolata cu o folie de plastic – avem grija ca folia sa intre direct in contact cu ciocolata petru a evita formarea de pojghita

Dam ciocolata deoparte sau la frigider pana se raceste complet

Pasul 3:

Intr-o tigaie sau cratita punem zaharul si apa si lasa la foc mic pana cand zaharul se caramelizeaza si capata o culoare aramie

Adaugam cubul de unt si il amestecam in caramel

Dupa ce s-a topit untul adaugam ciresele si le lasam la foc mic 2 minute

Dupa cele 2 minute turnam coniacul

In continuare avem 2 variante:

VEZI RETETA COMPLETA AICI!

Related Posts

Dragoste & bani: un subiect tabu și o relație complicată

Cel mai adesea, banii sunt un subiect delicat într-o relație de cuplu, deși gestionarea lor defectuoasă poate semăna…

Loc de mai bine: mamele care au nevoie de sprijin

În fiecare număr, îţi prezentăm ONG-uri, proiecte sociale sau campanii umanitare care fac din lume un loc mai…

5 cărți pe care le poți face cadou de Paște

Paștele este un eveniment perfect pentru a adăuga între cadourile pentru familie și câte o carte potrivită preferințelor…

Selena Gomez va avea un nou cooking show- Selena + Restaurant

După ce, în anii pandemiei a inițiat un cooking show filmat chiar în bucătăria ei, intitulat Selena+ Chef,…

Cine sunt câștigătorii Premiilor Gopo 2024

Cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo a avut loc luni seara, la Teatrul Național ,,I. L….

Cele mai importante sfaturi despre îngrijirea intimă, explicate de medici ginecologi

Poate că nu e chiar un subiect abordabil la o cafea, dar este unul extrem de important pentru…

Coffee Time! Interviu cu Maria Raluca Năvloiu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Horoscopul lunii Mai 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale pentru luna mai 2024. Berbec Segmentul financiar este răscolit, astfel că…

ADHD la adulți: semne subtile pe care nu le-ai observat

Amâni lucrurile până când termenul limită se apropie periculos de mult? Sau poate ești deseori etichetat ca fiind…

Prințul William și Kate Middleton aniversează azi 13 ani de la nuntă

S-au scurs 13 ani de la nunta Prințului William cu Kate Middleton, eveniment urmărit de sute de milioane…