A List Magazine ∙ January 31, 2021 ∙ 2 min read

Deși, la o primă vedere, sunt multe elemente și poate părea un proces complicat, acest desert este de fapt unul foarte simplu, care poate fi făcut și de un începator într-ale gătitului. Asta, dacă e să-i dăm crezare Prăjiturlei. Iată propunerea ei pentru un desert de weekend, în familie.

Cupe cu ganache de ciocolata neagra, cirese caramelizate si flambate cu coniac

Ingrediente (pentru 8 portii):

Pentru crumble: 100 g făina alba de grau, 50 g faina de migdale, 30 g cacao, 50 g zahar (de preferat pudra), 80 g unt 82% grasime

Pentru ciresele caramelizate si flambate:

50 g zahar, 2 linguri de apa, 1 cub de unt (cat o nuca), 300 g cirese curatate de samburi, dar cantarite cu samburi, 60 ml coniac.

Pentru ganache: 300 g cicoalata neagra (minim 40% cacao), 300 ml frisca lichida (smantana pentru frisca minim 30% grasime), 1 cub de unt (cat o nuca), 1 praf de sare (1/4 lingurita)

Cum porcedam:

Pasul 1

Amestecam toate ingredientele pentru crumble

Apoi, cu mainile bine infainate, maruntim unul si il amestecam pana obtinem textura de pesmet

Distribuim acest pesmet pe o tava in care am pus in prealabil hartie de copt

Il coacem la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 15 minute

Il scoatem de la cuptor, il lasam sa se raceasca, apoi il punem intr-un bol

Pasul 2:

Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-un vas adanc, apoi adaugam praful de sare

Infierbantam frisca lichida (atentie, doar o infierbantam pana scoate aburi, nu dam in clocot)

Turnam frisca peste ciocolata – avem grija ca toata ciocolata sa fie acoperita

Dupa cele doua minute amestecam cu o spatula pana cand se topeste aproape toata ciocolata

Continuam amestecarea cu un tel pana obtinem o crema lucioasa

Adaugam cubul de unt si mai amestecam pana se topeste s se incorporeaza in crema cu ciocolata

Acoperim ciocolata cu o folie de plastic – avem grija ca folia sa intre direct in contact cu ciocolata petru a evita formarea de pojghita

Dam ciocolata deoparte sau la frigider pana se raceste complet

Pasul 3:

Intr-o tigaie sau cratita punem zaharul si apa si lasa la foc mic pana cand zaharul se caramelizeaza si capata o culoare aramie

Adaugam cubul de unt si il amestecam in caramel

Dupa ce s-a topit untul adaugam ciresele si le lasam la foc mic 2 minute

Dupa cele 2 minute turnam coniacul

In continuare avem 2 variante:

VEZI RETETA COMPLETA AICI!

Related Posts

Topul capitalelor europene – Cele mai recomandate destinații de vizitat în 2024

Industria turismului s-a chinuit anul trecut să recupereze trecut pierderile înregistrate din cauza pandemei, iar 2024 e anul…

Catherine Deneuve și Chiara Mastroianni- Mama și fiica pe covorul roșu, la Cannes

Festivalul de Film de la Cannes este în plină desfășurare, iar vedetele umplu covorul roșu de la galele…

Cum a apărut Jennifer Lopez, pe covorul roșu, la premiera filmului ”Atlas”

Fiecare apariție a lui Jennifer Lopez atrage atenția publicului și a presei din întreaga lume. Nici ultima sa…

Alexandra Stan a lansat o nouă piesă: Bambola

“Bambola” este mai mult decât o simplă melodie. Este o călătorie sonoră în inima verii, cu acorduri vibrante…

Christina Aguilera, cu aproape 20 de kilograme mai slabă

Criticată pentru fluctuațiile ei în greutate, Christina Aguilera a revenit pe scenă cu aproape 20 de kilograme mai…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Și în această săptămână avem noutăți și lansări dintre cele mai interesante. HUGO BOSS, colaborare cu David Beckham…

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, primit cu aplauze de către publicul și presa de la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii a avut vineri premiera internațională în Competiția Oficială a celei de-a 77-a…

O iubire de 20 de ani: Jessica Alba și Cash Warren

S-au cunoscut în urmă cu 20 de ani și au aniversat, zilele trecute, 16 ani de căsătorie. Jessica…

Cher, supărată că a mai îmbătrânit un an

Celebra Cher nu este deloc încântată că a adăugat încă un an cifrei care îi exprimă vârsta. Pe…

5 secrete pentru un make-up perfect

Oricât de bune ar fi produsele de machiaj folosite și talentul celui care le aplică, fără o investiție…