Deși, la o primă vedere, sunt multe elemente și poate părea un proces complicat, acest desert este de fapt unul foarte simplu, care poate fi făcut și de un începator într-ale gătitului. Asta, dacă e să-i dăm crezare Prăjiturlei. Iată propunerea ei pentru un desert de weekend, în familie.
Cupe cu ganache de ciocolata neagra, cirese caramelizate si flambate cu coniac
Ingrediente (pentru 8 portii):
Pentru crumble: 100 g făina alba de grau, 50 g faina de migdale, 30 g cacao, 50 g zahar (de preferat pudra), 80 g unt 82% grasime
Pentru ciresele caramelizate si flambate:
50 g zahar, 2 linguri de apa, 1 cub de unt (cat o nuca), 300 g cirese curatate de samburi, dar cantarite cu samburi, 60 ml coniac.
Pentru ganache: 300 g cicoalata neagra (minim 40% cacao), 300 ml frisca lichida (smantana pentru frisca minim 30% grasime), 1 cub de unt (cat o nuca), 1 praf de sare (1/4 lingurita)
Cum porcedam:
Pasul 1
Amestecam toate ingredientele pentru crumble
Apoi, cu mainile bine infainate, maruntim unul si il amestecam pana obtinem textura de pesmet
Distribuim acest pesmet pe o tava in care am pus in prealabil hartie de copt
Il coacem la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 15 minute
Il scoatem de la cuptor, il lasam sa se raceasca, apoi il punem intr-un bol
Pasul 2:
Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-un vas adanc, apoi adaugam praful de sare
Infierbantam frisca lichida (atentie, doar o infierbantam pana scoate aburi, nu dam in clocot)
Turnam frisca peste ciocolata – avem grija ca toata ciocolata sa fie acoperita
Dupa cele doua minute amestecam cu o spatula pana cand se topeste aproape toata ciocolata
Continuam amestecarea cu un tel pana obtinem o crema lucioasa
Adaugam cubul de unt si mai amestecam pana se topeste s se incorporeaza in crema cu ciocolata
Acoperim ciocolata cu o folie de plastic – avem grija ca folia sa intre direct in contact cu ciocolata petru a evita formarea de pojghita
Dam ciocolata deoparte sau la frigider pana se raceste complet
Pasul 3:
Intr-o tigaie sau cratita punem zaharul si apa si lasa la foc mic pana cand zaharul se caramelizeaza si capata o culoare aramie
Adaugam cubul de unt si il amestecam in caramel
Dupa ce s-a topit untul adaugam ciresele si le lasam la foc mic 2 minute
Dupa cele 2 minute turnam coniacul
In continuare avem 2 variante:
2024 – 10 ani de IQOS sărbătoriți în România. O călătorie aniversară
IQOS TOGETHER X. Sub acest concept, IQOS a marcat 10 ani de la lansarea globală și a redefinit…
”Bridgerton”, povestea continuă – Primele imagini din sezonul 4
Serialul de succes ”Bridgerton” continuă cu sezonul al patrulea, iar primele imagini au fost lansate printr-un eveniment exclusiv…
Câștigătorii premiilor BAFTA 2025- Sebastian Stan, întrecut de Adrien Brody
Cea de-a 78-a ediție a Premiilor Academiei Britanice de Film (BAFTA) a avut loc duminică seara, la Royal…
Fabulosul cadou secret al lui David Beckham pentru Victoria
Unul dintre cadourile fabuloase făcute de David Beckham pentru soția sa, Victoria Beckham, a fost dezvăluit recent într-o…
Horoscopul săptămânii 17 – 23 februarie 2025
Astrologul Anca Stoica ne prezintă horoscopul săptămânii 17-23 februarie 2025. Iată ce prezic astrele pentru fiecare zodie! Berbec…
Irina Rimes lansează piesa: „Să nu uiți cât te-am iubit”
Am să țin minte cât nu m-ai iubit… „Să nu uiți cât te-am iubit” este piesa care a…
Prăjitură cu dovleac și nucă crocantă. Rețetă recomandată de Adi Hădean
Rețeta de astăzi, această plăcintă cu dovleac și nuci caramelizate, este ușor atipică, dar ușor de făcut. Chef…
Deva Cassel, fiica Monicăi Bellucci, va juca în ”Fantoma de la Operă”
Deva Cassel (20 de ani) își construiește încet și sigur o carieră solidă în modă, dar mai ales…
5 filme ”fierbinți”, de urmărit în cuplu, de Valentine’s Day
Dacă vreți să vă petreceți o seară romantică în cuplu acasă, de Valentine’s Day, pentru a mai încinge…
Jaden Smith nu este „fostul toxic” al lui ROSÉ
Într-un interviu luat sub presiunea detectorului de minciuni, cântăreața BLACKPINK a infirmat zvonurile despre relația ei de iubire…