Deși, la o primă vedere, sunt multe elemente și poate părea un proces complicat, acest desert este de fapt unul foarte simplu, care poate fi făcut și de un începator într-ale gătitului. Asta, dacă e să-i dăm crezare Prăjiturlei. Iată propunerea ei pentru un desert de weekend, în familie.
Cupe cu ganache de ciocolata neagra, cirese caramelizate si flambate cu coniac
Ingrediente (pentru 8 portii):
Pentru crumble: 100 g făina alba de grau, 50 g faina de migdale, 30 g cacao, 50 g zahar (de preferat pudra), 80 g unt 82% grasime
Pentru ciresele caramelizate si flambate:
50 g zahar, 2 linguri de apa, 1 cub de unt (cat o nuca), 300 g cirese curatate de samburi, dar cantarite cu samburi, 60 ml coniac.
Pentru ganache: 300 g cicoalata neagra (minim 40% cacao), 300 ml frisca lichida (smantana pentru frisca minim 30% grasime), 1 cub de unt (cat o nuca), 1 praf de sare (1/4 lingurita)
Cum porcedam:
Pasul 1
Amestecam toate ingredientele pentru crumble
Apoi, cu mainile bine infainate, maruntim unul si il amestecam pana obtinem textura de pesmet
Distribuim acest pesmet pe o tava in care am pus in prealabil hartie de copt
Il coacem la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 15 minute
Il scoatem de la cuptor, il lasam sa se raceasca, apoi il punem intr-un bol
Pasul 2:
Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-un vas adanc, apoi adaugam praful de sare
Infierbantam frisca lichida (atentie, doar o infierbantam pana scoate aburi, nu dam in clocot)
Turnam frisca peste ciocolata – avem grija ca toata ciocolata sa fie acoperita
Dupa cele doua minute amestecam cu o spatula pana cand se topeste aproape toata ciocolata
Continuam amestecarea cu un tel pana obtinem o crema lucioasa
Adaugam cubul de unt si mai amestecam pana se topeste s se incorporeaza in crema cu ciocolata
Acoperim ciocolata cu o folie de plastic – avem grija ca folia sa intre direct in contact cu ciocolata petru a evita formarea de pojghita
Dam ciocolata deoparte sau la frigider pana se raceste complet
Pasul 3:
Intr-o tigaie sau cratita punem zaharul si apa si lasa la foc mic pana cand zaharul se caramelizeaza si capata o culoare aramie
Adaugam cubul de unt si il amestecam in caramel
Dupa ce s-a topit untul adaugam ciresele si le lasam la foc mic 2 minute
Dupa cele 2 minute turnam coniacul
In continuare avem 2 variante:
Melania Trump anunță publicarea cărții ei de memorii
Cartea de memorii, intitulată simplu ”Melania”, va conține detalii personale din viața autoarei, dar și fotografii de familie,…
Prelude to the Olympics- O pleiadă de vedete la petrecerea de dinaintea începerii JO2024 de la Paris
O mulțime de vedete de primă mână au fost invitate la petrecerea de avanpremieră a Jocurilor Olimpice de…
Ia-ți bilet la evenimentul de parenting al anului! Prima ediție a ParentED Fest aduce în premieră la București experți recunoscuți la nivel global
Ia-ți bilet la evenimentul de parenting al anului! Prima ediție a ParentED Fest aduce în premieră la București…
Rulouri de vinete cu nucă. Rețetă recomandată de Chef Adi Hădean
Aceste rulouri de vinete cu nucă vin ca răspuns la vara încinsă pe care o avem anul acesta….
Vezi ce cameră de hotel a cerut Lenny Kravitz pentru concertul de la UNTOLD
Lenny Kravitz, legendarul rocker cunoscut pentru hiturile atemporale și fizicul său impecabil, este de mult timp un susținător…
Ce ținute au purtat vedetele la Gala Verii Saint-Tropez
Pornind de la succesul galelor de vară anterioare, ce au avut loc în Sardinia și Capri, Gala One…
Serialul „IN VOGUE: ANII ’90”, cu Anna Wintour și multe alte personalități, vine la DISNEY+
Serialul „IN VOGUE: ANII ’90”, cu Anna Wintour și mute alte personalități, vine la DISNEY+ Disney+ anunță premiera…
Laura Lăzărescu, CEO la ECHO School: «Am înțeles, în sfârșit, ce înseamnă sintagma „the sky is the limit”»
Industria de jocuri video este în plin avânt, iar fetele se impun tot mai mult – în competițiile…
Noua teorie a emoțiilor: Emoțiile sunt create, nu declanșate
Ce ne arată noua știință despre cum iau naștere emoțiile? Ne spune psihologul și psihoterapeutul relațional Gáspár György….