Alina Burlacu ∙ September 7, 2022 ∙ 4 min read

Vara s-a terminat. Tot ce ne-a mai rămas este așteptarea următorului weekend. Dar, după 5 zile interminabile de efort, cum să facem să ni se pară cele două zile mai lungi și mai mișto? 

Cât de des nu ți s-a întâmplat ca weekendul să îți pară prea scurt, prea gol, prea rapid încheiat? Am aflat că există o mulțime de modalități prin care cele 48 de ore să pară nu doar mai lungi – pentru asta există jobul și copiii -, ci și mai interesante. Pregătește-te pentru o evadare!

Magia lui VINERI

Vineri nu e doar ultima zi de muncă, pentru majoritatea, dar este și prima după-amiază sau seară de weekend. Chiar dacă este vorba de doar câteva ore, fă ceva diferit față de zilele anterioare: ieși la un film, comandă ceva de mâncat acasă, mergi la un masaj, la sală sau în oraș cu fetele.

Alarma ON

Dacă de luni pînă vineri te trezești la aceeași oră, atunci lasă alarma să sune și în weekend. Teoretic, pentru organism este mai simplu să urmeze aceeași rutină pentru că este obișnuit să își alinieze activitatea la ore fixe. Asta înseamnă că, în loc să lenevești până la jumătatea zilelor de sâmbătă sau duminică, poți profita de mult mai multe ore. Desigur, asta dacă nu ai stat până foarte târziu cu o seară înainte.

Ceva amuzant

Orice weekend poate să pară foarte lung și atât, dacă ai încă prea multe de făcut sau dacă nu ai absolut nimic de făcut. În schimb, poate fi energizant dacă te întâlnești un prietenii. Ține-i aproape! „Investirea timpul tău în anumite relații va crea amintiri plăcute”, explică Gail Saltz, profesor asociat de psihiatrie la New York Presbyterian Hospital Weill-Cornell Medical College.

DOAR 3

Stabilește doar 3 obiective clare pentru weekendul tău. Așa vei evita supraaglomerarea sau ideile de ultimă oră. Este adevărat că avem nevoie de spontaneitate în viață, dar nu te baza doar pe asta. O listă scurtă de trei obiective va fi mai ușor de bifat și îți va da un sentiment de împlinire.

Program pentru chestii plictisitoare

Nu prea ai chef să faci ordine, curățenie, mâncare sau alte chestii plictisitoare prin casă? Stabilește un program pentru ele și ține-te de el. De exemplu, sâmbătă, de la 10 la 12. Sigur nu vei termina tot ce e de făcut, dar nici nu vei simți presiunea lucrurilor nefăcute. Și implică cât mai mulți membri ai familiei în orele de home job din acest interval de timp.

Pune barieră

Detașează-te de sarcinile din timpul săptămânii. Poate că este partea deșteaptă a corpului, dar chiar și creierul poate fi păcălit. Un reflex condiționat creat vinerea îl poate ajuta să intre în starea de relaxare. De exemplu, creierul tău va ști că începe weekendul dacă îți faci obiceiul de a cumpăra flori vinerea, după muncă.

Uită!

Uită de ziua de luni! Și de cea de marți, miercuri, joi și vineri! Cu cât te gândește mai des și mai mult la ceea ce va trebui să faci săptămâna viitoare, cu atât îți av fi mai greu să te focusezi pe ceea ce e important în weekend: relaxarea! Psihologii spun că te poți reconecta în prezent, atunci când mintea ta fuge spre alte momente și alte sarcini trecute sau viitoare folosind simțurile: atinge patru lucruri, ascultă trei lucruri, miroase sau gustă două lucruri.

Altă TU

Oricât de bine te-ai simți în pielea ta, în weekend, fă orice altceva decât faci de obicei sau decât ești obișnuită. Îți folosești rațiunea mai mult în zilele lucrătoare, exersează în weekend latura ta creativă.

Detoxifiere digitală

Potrivit cercetătorilor, persoanele care își verifică notificările mai rar sau deloc se simt mai puțin presați și se bucură de mai mult timp liber. Weekendurile fără tehnologie sunt utopii, dar poți reduce timpul pe care îl petreci lipită de dispozitivel.

Shopping doar pentru relaxare

Dacă lași pentru weekend toată lista de cumpărături de făcut s-ar putea să nu mai fie deloc fun, mai ales dacă trebuie să te zbați să ajungi la rafturile din supermarket sau din piață. Chiar dacă nu mai suntem în cel mai urât scenariu al pandemiei, nu uita că shoppingul online chiar a devenit mai ofertant și mai simplu, chiar și când este vorba de produsele de curățenie sau alimente de bază.

Hobby time

Încearcă orice lucru nou chiar dacă nu te simți în stare sau pasionată de idee. S-ar putea să descoperi noi laturi ale tale sau chiar oameni faini cu care să ai multe în comun.

Foto: Hepta.

Related Posts

Anca Dinicu a fost în cel mai tare Teambuilding

A ajuns actriță din întâmplare, dar pune tot sufletul și toată dăruirea în rolurile sale. Anca Dinicu își…

Pamela Anderson își lansează cartea de memorii, intitulată ”Love, Pamela”

Pamela Anderson (55 de ani) își lansează cartea de memorii ”Love, Pamela”, în care își va prezenta povestea…

Actrița Hilary Swank e însărcinată cu gemeni la 48 de ani

Hilary Swank a anunțat că așteaptă gemeni la vârsta de 48 de ani. Actrița va deveni mamă pentru…

8 motive să mergi în vacanță în Ras Al Khaimah, perla Emiratelor Arabe Unite

Octombrie este o lună cât se poate de potrivită pentru o vacanță care să ne  încarce bateriile și…

Probleme în paradis pentru Gisele Bündchen și Tom Brady. Cuplul de aur divorțează

Se pare că Gisele Bündchen (42 de ani) și Tom Brady (45 de ani), cuplul de aur dintre…

Adevăruri și mituri despre proteine

Dacă și tu te numeri printre persoanele care au crezut până acum că dacă mănânci toată carnea din…

Delice Waffle: de la desertul din familie la franciză

Am gustat deliciosele waffles de la Delice Waffle și am vrut să aflăm cum se transformă un desert…

Cum ne ajută detoxifierea să avem un sistem imunitar mai bun, în sezonul rece

Un regim de detoxifiere poate fi urmat și la începutul toamnei, deoarece ne ajută să avem un sistem…

Andreea Esca și Dana Păun, în croaziera Goop-Celebrity Beyond, a 10-a zi

Jurnal de bord: Roma, ultima zi din croazieră Mulțumesc! Și înapoi, la treabă Roma, ultima zi din croazieră…

Duelul fotografiilor: Familia regală britanică vs Meghan și Harry

La nici două zile după ce familia regală britanică- Regele Charles al III-lea, Regina consoartă Camilla, Prințul de…