A List Magazine ∙ June 8, 2021 ∙ 3 min read

A venit momentul în care pornești spre o nouă etapă și faci primii pași spre cariera dorită? Ești însă speriat de faptul că ai putea da greși din dorința de a face totul perfect? Tot ce trebuie să faci este să iei lucrurile treptat, să te concentrezi asupra acestora și să le șlefuiești până vei obține cea mai bună varianta a acestora.

Un pas important spre job-ul la care ai visa teste redactarea unui CV impecabil. Prima impresie este de cele mai multe ori definitorie, astfel că tratarea superficial a acestei etape reprezintă o greșeală uriașă.

După cum deja știm, CV sau Curriculum Vitae reprezintă cel mai important document de marketing personal. Astfel, nu trebuie să uităm niciodată că scopul acestuia este de a demonstra faptul că deținem toate abilitățile necesare pentru job-ul la care aplicăm. Cu alte cuvinte îți pui la vânzare abilitățile și talentele

Foarte mulți dintre noi întâmpinăm însă probleme în momentul în care vrem să redactăm un CV, lovindu-ne de o întrebare pe cât de simplă, pe atât de complicate – Cum scrii însă un CV?! Există câțiva pași simpli care, odată respectați nu au cum să dea greși:

  1. Date de identificare:

Este obligatoriu să specifici datele de contact în totalitate. Ar fi păcat ca angajatorul să fie interesat de aptitudinile tale și să nu te poată contacta.

  1. Experienta profesionala:

Specifică experiența profesională, începând cu cea mai recentă activitate în care ai fost implicat, iar în cazul în care nu ai mai lucrat, dar ai făcut voluntariat sau ai urmat programe de internship, menționează cu încredere acest aspect.

  1. Studii:

Este necesar ca studiile să fie menționate în același mod, în ordine cronologică descrescătoare. Poți să menționezi cursurile principale pe care le-ai urmat, dar și să incluzi specializări, atestate, dar și nivelul de cunoștințe în operarea de calculator sau de limbi straine.

  1. Hobby-uri.

Angajatorii apreciază activitățile diversificate mai mult decât ai putea crede, deoarece un hobby poate spune multe despre un om.

Există, de asemenea, și câteva secrete pentru un CV perfect:

  1. Fii concis– „puțin si bun”! Poate de multe ori este dificil, deoarece ți-ai dori să povestești cât mai mult despre tine pentru a atrage atenția angajatorului, însă trebuie să comprimi esențialul în cât mai puține cuvinte pentru a nu plictisi.
  2. Fii sincer! Nu exagera pentru că acest lucru este foarte ușor de observat și, chiar daca nu ai suficientă experiență, faptul că îți dorești să înveți reprezintă un mare avantaj.
  3. Foloseste cuvinte, iar cea mai buna sursa a acestor cuvinte cheie este chiar descrierea job-ului vizat.

Mulți tineri aflați la început de drum se confruntă cu probleme legate de redactarea CV-ului, făcând dintr-un lucru atât de simplu, ceva cu adevărat dificil.

Platforma Bun în Carieră pune la dispoziție teste vocaționale, ședințe de consiliere și mentorat din dorința de a îi ajuta pe tineri să se cunoască pe ei înșiși, să descopere ce pasiuni au și ce i-ar face să se simtă cu adevărat împliniți, astfel descoperind care este meseria potrivită pentru ei.

Specialiștii Bun în Carieră vor realiza toate demersurile pentru a te putea ajuta să decizi ce este potrivit pentru tine și îți vor da încrederea de sine necesară pentru a face primul pas spre cariera ta.

Detalii pe https://bunincariera.ro/ – pentru cei care vor să se descopere pe ei înșiși și să pornească în drumul spre cariera potrivită!

 

Related Posts

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…

Top 10 destinații pentru 2024, potrivit TikTok

Nu mai e niciun secret că rețelele sociale, în special TikTok, dau tonul în modă, beauty, călătorii și…

Începe TIFF.23!

Festivalul Internațional de Film Transilvania, cel mai important eveniment cinematografic din România, debutează vineri, 14 iunie, cu o…

Ce mesaj a transmis Coldplay, după două seri de concerte la București

Trupa Coldplay a susținut, pe Arena Națională din București, două concerte la care au participat aproximativ 100.000 de…

Tentacule de caracatiță cu cartofi copți. Rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Chef Adi Hădean ne propune o rețetă de vară, specială pentru iubitorii de fructe de mare. Pentru caracatiță: …

Simone Ashley (Bridgerton): „Kate își adoră căsnicia, îl adoră pe Anthony și este încântată de experiența vieții petrecute alături de el.‟

Netflix a lansat astăzi cea de-a doua parte din sezonul III din Bridgerton, iar lucrurile sunt acum mai…

Fiecare membru al formației Beatles va avea propriul său film biografic

The Beatles vor avea parte nu de unul, ci de patru filme biografice, câte unul dedicat fiecărui memebru…

Elton John își expune impresionanta colecție de fotografii la muzeul Victoria & Albert din Londra

Elton John își va expune impresionanta colecție de fotografii la muzeul Victoria & Albert din Londra. Peste 300…

La Campionat ținem cu ele! Avon și Asociația Anais oferă butoane de panică femeilor vulnerabile, în perioada EURO 2024

Avon România, în colaborare cu Asociația Anais, organizație dedicată promovării și apărării drepturilor femeilor, copiilor și tinerilor, lansează…