Fiecare dintre cei care suferă de anxietate se întreabă asta. De altfel, anxietatea și stresul sunt două elemente de care adesea nu putem scăpa. Acestea pun stăpânire pe noi, astfel că nu putem să nu fim influențați de presiunea și negativitatea care plutește peste viețile noastre ca un nor negru uriaș.
Vestea bună? Atât anxietatea, cât și stresul sunt afecțiuni comune și cotidiene pe care le putem combate însă prin masaj. Prin urmare, acestea reprezintă o problemă care trebuie rezolvată, pentru a trăi mai bine și pentru a ne desfășura viața într-un mod pozitiv. Pentru că, uneori, anxietatea ne oprește la un pas de curaj și ne imobilizează. Un masaj este capabil să ne deblocheze energia și să ne determine să facem acel pas înainte.
Cum ajută masajul la reducerea anxietății?
În acest caz, masajul este capabil să aducă treptat corpul spre o reechilibrare generală. Indiferent de tipul de tehnică folosită, masajul reușește totuși să elibereze stresul și să lucreze asupra noastră din punct de vedere psihic și emoțional. Masajul este așadar un „instrument” puternic pentru a combate toate acele senzații negative care sunt somatizate la fel de negativ de mușchii noștri și de întreg de corpul nostru.
În acest caz, un masaj specific poate fi capabil să restabilească acea liniște pierdută și dorită în viața persoanei afectate, pe lângă toate celelalte beneficii oferite de această tehnică. De asemenea, poate elimina tipul de anxietate „necontrolată”, numită așa deoarece este excesivă și poate avea o influență prea puternică asupra noastră.
De asemenea, masajul este capabil să facă să circule endorfinele, celebrii hormoni ai plăcerii. Efectul produs? În urma unui amsaj se remarcă scăderea tensiunilor având ca rezultat o îmbunătățire imediată a echilibrului psihofizic și eliminarea anxietății. Important de precizat este faptul că relaxarea pe care o aduce masajul duce și la regularizarea respirației. Acest lucru ne permite să ne umplem cu oxigen. Rezultatul? Revitalizarea celulelor tuturor acelor zone ale corpului nostru care sunt afectate de anxietate. În plus, și inima poate beneficia de toate acestea. De altfel, unul dintre primii pași în ameliorarea anxietății începe cu efectuarea unor exerciții de respirație.
În concluzie, un masaj poate fi un adevărat panaceu pentru această problemă care afectează multe persoane, mai mult sau mai puțin constant. Cei care suferă de atacuri de panică sau de anxietate ar putea cu siguranță să-și îmbunătățească viața prin efectuarea regulată de masaje, chiar și orientate către problema specifică. Mulți terapeuți de masaj sunt dedicați masajului anti-anxietate și, prin urmare, aceasta ar putea fi soluția pentru mulți oameni.
Ce tip de masaj este util pentru reducerea stresului și anxietății?
În general, majoritatea masajelor sunt capabile să facă acest lucru. Cu toate acestea, există terapeuți de masaj care pot decide să-și concentreze tratamentele în mod specific pe anxietate. Astfel, pacienții sunt ajutați să evite acele momente în care frica este mai puternică decât dorința de a trăi.
Nicu Boroica (maseur) ne spune că „Sunt mai multe tipuri de masaj care înglobează tehnici ce reduc stresul si anxietatea. De exemplu, Shiatsu ajută la îmbunătățirea stării generale de sănătate, fiind considerat eficient și în îmbunătățirea conștiinței de sine și a atitudinii pozitive.
Pe de altă parte, Masajul Thai Yoga este destul de energic și energizant, dar poate fi și relaxant. Acesta ajută la reducerea stresului, centrarea minții și a corpului.
Masajul Lomi Lomi, rezervat cândva doar vindecătorilor Hawaiani speciali, se practică azi în centre spa, cu beneficii pentru relaxare.
Masajul cu pietre calde – la fel ca ca masajele Ayurvedice – este excelent pentru reducerea stresului și balansează toate chakrele corpului.
În timp ce pentru noi, europenii, tehnicile cele mai cunoscute și practicate sunt cele de masaj suedez. Executate lent, cu mișcări lungi și presiune ușoară, și cu ingrediente relaxante, precum Ylang – Ylang, de exemplu, aduc importante beneficii antistres si anti-anxietate.”
5 pași spre independența ta financiară
5 pași spre independența ta financiară Independența financiară este un lucru la care mulți oameni visează. La urma…
Top 10 cele mai fericite țări din lume în 2023
A trecut mai bine de un deceniu de la lansarea primului World Happiness Report (publicat pentru prima dată…
INNA lansează ”Crystal Nails”, o piesă bold cu videoclip glam
După lansarea primei părți a albumului ”Just Dance”, INNA revine cu o nouă piesă care se numește ”Crystal…
Care vor fi cele mai norocoase zodii din 2023?
Ai tras lozul câștigător în ceea ce privește norocul astrologic sau încă te chinui să depășești obstacole care…
Loc de mai bine: în vizor, educația
Ai carte, ai parte. Educația joacă un rol-cheie în determinarea modului în care va arăta viața unui adult….
Horoscopul săptămânii 20-26 martie 2023
Astrologul Anca Stoica ne spune cum arată horoscopul acestei săptămâni. Așadar, iată ce ne rezervă astrele în perioada…
10 comedii romantice pe care să le vezi acum pe platformele de streaming
Dor de o comedie romantică? Ți-am pregătit o selecție de 10 titluri simpatice, numai bune de văzut într-un…
Cremă de apio, tăiţei de cartofi dulci şi crutoane de măr
Apio este o legumă cu frunze verzi, cu tulpini crocante şi un gust deosebit, de ţelină, bogată în…
Eva Herzigova, la 50 de ani. Destinul uneia dintre cele mai cunoscute supermodele ale anilor ’90
Eva Herzigova, una dintre cele mai cunoscute supermodele ale anilor ’90, a împlinit pe 10 martie 50 de…
Celebrul film erotic 9 ½ Weeks, cu Kim Basinger și Mickey Rourke, va avea parte de un remake
Kim Basinger revine într-unul dintre cele mai cunoscute filme în care a jucat, producția erotică 9 ½ Weeks…