Mesele bogate în alimente grele de Paște pot afecta digestia și starea de sănătate, mai ales dacă am avut anterior o perioadă lungă de post. Totodată, după doar câteva zile de răsfăț culinar în exces, e posibil să resimțim acumularea unor kilograme nedorite. E bine ca după Sărbători să apelăm la o detoxifiere naturală a organismului. Iată ce recomandă în acest sens nutriționistul Gianluca Mech!

Beți apă și renunțați la alcool!

„Este nevoie să consumăm cât mai multă apă. Acest lucru este în folosul sistemului digestiv, ne hidratează corpul și contribuie la suprimarea apetitului. Sfatul meu este să beți câte un pahar de apă la fiecare oră. Dacă nu vă place apa, adăugați în ea câteva felii de castraveți proaspeți, mentă, lâmâie sau căpșuni. E bine de asemenea să faceți o pauză de câteva zile de alcool și să îl înlocuiți, spre exemplu, cu apă minerală combinată cu fructe proaspete și ierburi aromate”, recomandă nutriționistul.

Consumați fibre la fiecare masă!

„Încercați să aveți câte o sursă de fibre la fiecare dintre mesele pe care le consumați. Fibrele susțin digestia și sunt esențiale pentru detoxifierea organismului, mai ales după o perioadă de excese. Recomand ovăz la micul dejun, cartofi dulci la prânz și orez cu legume sau salate în care să se regăsească năut, linte, fasole la cină. Ca gustări, putem alege dintre fructe sau legume proaspete, semințe de cânepă”, declară Mech.

Cum ajutăm ficatul prin alimentație

„Includeți în regimul alimentar produse bogate în compuși naturali care susțin sănătatea ficatului, cum ar fi rucola, broccoli, varză, sfeclă roșie, turmeric. De asemenea, consumați proteine slabe. Ficatul funcționează pe baze de aminoacizi, motiv pentru care trebuie să consumăm în mod regulat proteine pentru a-l ajuta să rămână sănătos. Surse de proteine ar putea fi carnea slabă, lactatele, nucile/semințele, leguminoasele”, adaugă specialistul.

Ce produse naturale avem pentru detoxifiere

„Există produse cu rol detoxifiant care ajută în a regla digestia, a elimina toxinele și a controla greutatea, însă recomand doar tot ce este natural. Spre exemplu, eu folosesc Depurativo Antartico, un sirop ce are la bază o metodă patentată de prelucrare a plantelor medicinale moștenită din generație în generație în familia mea. Depurativo Antartico este un supliment alimentar fără alcool, zahăr, conservanți, gluten și lactoză, care ajută la purificarea și drenarea organismului. Are o acțiune eficientă de purificare datorită acidului alginic, care este extras din algele antarctice Durvillaea. Acestea favorizează absorbția și eliminarea substanțelor nocive ale radicalilor liberi. Depurativo Antartico este suplimentul ideal pentru a contracara excesele unei alimentații incorecte și efectele nocive ale poluării mediului asupra corpului nostru”, încheie nutriționistul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts