A List Magazine ∙ May 23, 2022 ∙ 3 min read

Mulți oameni se confruntă cu arsurile gastrice sau refluxul gastroesofagian care le provoacă dureri și un discomfort maxim inclusiv în timpul somnului. Din fericire, există anumite alimente care, odată incluse în dieta zilnică, ameliorează sau chiar previn apariția arsurilor la stomac. Nutriționistul Gianluca Mech dezvăluie care sunt acestea.

Cereale integrale

Cerealele integrale sunt surse foarte de fibre, vitamine B, fier, folat, seleniu, potasiu, magneziu și alți nutrienți importanți pentru sănătate. Cantitatea de fibre pe care acestea o conțin poate ajuta la absorbția acidului din stomac. Așadar, recomand includerea în dietă a unor alimente precum orezul brun, fulgii de ovăz și pâinea integrală. Toate consumate, bineînțeles, cu moderație.

Ghimbir

Ghimbirul are proprietăți medicinale și antiinflamatorii care îl fac să fie un ajutor de nădejde pentru digestie. Este un aliment alcalin, așadar contribuie la reducerea iritației de la nivelul tractului gastrointestinal. Poate fi consumat în smoothie-uri, supe sau ceaiuri”, declară nutriționistul.

„Fructe și legume

Aproape toate fructele și legumele reduc aciditatea din stomac. Legumele rădăcinoase și cele verzi sunt bogate în fibre. Fibrele contribuie la senzația de sațietate. Nu vom mai mânca astfel mai mult decât este cazul, iar mâncatul în exces este una dintre cauzele arsurilor gastrice.

De reținut însă că există și fructe și legume pot provoca arsuri la stomac. Usturoiul și ceapa, spre exemplu, nu sunt recomandate celor care au probleme gastro-intestinale. La fel citricele, precum grapefruitul și portocala, sunt alimente cu aciditate ridicată. Alimentele pe bază de roșii, cum ar fi sosurile și ketchup-ul, sunt, de asemenea, foarte acide.

Recomand consumul de cartofi dulci, morcovi, sfeclă, sparanghel, broccoli și fasole verde.

Iaurt

Consumul de iaurt natural are numeroase beneficii. Calmează iritațiile de la nivelul esofagului și reprezintă o sursă foarte bună de proteine. Iaurtul este, de asemenea, probiotic. Aparține unei clase de alimente care conțin microorganisme vii ce mențin bacteriile bune din organism”, explică specialistul. 

Proteine slabe

Consumul de proteine slabe poate reduce arsurile gastrice. Vorbim aici, spre exemplu, despre carne slabă de pui, fructe de mare, tofu sau albușuri de ou. Nu prăjite în ulei! Le putem pregăti la cuptor, pe grătar sau prin fierbere. Mesele bogate în grăsimi și mâncărurile prăjite pot duce la reflux.

Leguminoase

Leguminoasele precum fasolea, mazărea și lintea au un conținut scăzut de grăsimi, nu au colesterol și sunt bogate în nutrienți precum acid folic, potasiu, fier și magneziu. Leguminoasele conțin, de asemenea, grăsimi și fibre benefice. Sunt o sursă bună de proteine și un înlocuitor excelent pentru carne”.

Nuci și semințe

Nucile și semințele conțin fibre, nutrienți și grăsimi mononesaturate sănătoase. De asemenea, pot ajuta la absorbția acidului din stomac, reducând arsurile gastrice. Puteți alege să consumați, cu moderație, migdale, alune, chia, rodie și semințe de in.

Grăsimi sănătoase

Deși consumul de prea multe alimente grase poate declanșa refluxul de acid, grăsimea este un nutrient necesar. Este esențială pentru sănătatea inimii și a creierului, dar trebuie să știm că există diferite tipuri de grăsimi. Înlocuirea grăsimilor nesănătoase cu grăsimi sănătoase ajută. Câteva exemple de grăsimi sănătoase: avocado, ulei de măsline, nuci și produse din soia”, mai spune acesta.

Supliment natural care combate arsurile gastrice

„Este indicat să completăm alimentația potrivită cu suplimente naturale care protejează mucoasa gastrică. Eu am creat Gastricol-Mech cu ajutorul metodei Decottopia, o metodă specială ce are la bază combinații variate de plante medicinale, ideale pentru îmbunătățirea stării de sănătate a organismului.

Este un produs indicat pentru protejarea mucoasei gastrice și pentru limitarea meteorismului și arsurilor abdominale. Nu conține alcool, zahăr și conservanți, iar beneficiile lui pentru sănătate sunt demonstrate științific.

Ierburile amare sunt ingredientele principale, toate ajutând la buna funcționare a aparatului digestiv.

Related Posts

Ce aduce nou Gala Premiilor Gopo 2024. Cine sunt vedetele așteptate pe covorul roșu luni, 29 aprilie

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România, se întoarce la cea de-a 18-a ediție…

A apărut primul ceas parfumat din lume

Cum ar fi să porți o bijuterie cu utilitate și parfumată? Culmea cochetăriei! Vacheron Constantin lansează un item…

Călătorii în adâncul sufletului – EMAA și noul său album – ,,f r a t e l e. a b i s”

EMAA prezintă “f r a t e l e. a b i s” – un album ca o…

Coffee Time! Interviu cu Cezara Carteș

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Alist Bazar, noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările săptămânii! KIKO MILANO a deschis primul…

Arta în mâinile tale – un proiect despre arhitectură, tehnologie și oameni

La lansarea noii serii Motorola Edge 50, am avut ocazia să stau de vorbă cu fotograful Alex Gâlmeanu…

The Fall Guy, filmul în care joacă pentru prima dată împreună Ryan Gosling și Emily Blunt

După ce la Premiile Oscar de anul acesta Ryan Gosling și Emily Blunt au fost concurenți, în filme…

Jon Bon Jovi își recunoaște infidelitatea față de soția sa, cu care e căsătorit de 34 de ani

Jon Bon Jovi (62 de ani) și soția lui, Dorothea, sunt căsătoriți de 34 de ani și se…

Prinții de Wales, William și Catherine, sărbătoresc ziua mezinului lor, Louis

Louis, cel mai mic dintre copiii Prinților de Wales, William și Catherine, împlinește azi șase ani. O fotografie…

Irina Shayk dezvăluie rutina ei de skincare, cu metode moștenite de la mama ei

Irina Shaik (38 de ani) este una dintre cele mai râvnite femei din lume și totodată una dintre…