A List Magazine ∙ July 9, 2022 ∙ 5 min read

Luna aceasta vă invităm la călătorie în cele mai simpatice restaurante din Europa.

Dacă ajungeți în Polignano a Mare – unul dintre cele mai fumoase locuri din Puglia – la doar câțiva kilometri de Bari – vă recomand să mâncați aici, la Grotta Palazzese – cel mai renumit și mai inedit restaurant din zonă. Restaurantul se află într-o peșteră de calcar boltită și este unul dintre locurile în care trebuie să ajungeți. Este nevoie de rezervare pe site sau la telefon. Prețurile nu sunt tocmai mici, însă o dată în viață e de încercat. Și încă un amănunt important: mesele sunt poziționate în așa fel încât, indiferent unde ai sta, priveliștea este extrem de spectaculoasă și merită toți banii. (https://www.grottapalazzese.it/)

În Lisabona, locul acesta o să vă placă foarte tare. A Cevicheria by Chef Kiko Martins pe Príncipe Real este unul dintre cele mai cool locuri în care poți mânca fructe de mare sau pește. Mâncarea este excepțională, băuturile la fel, iar caracatița de pe tavan este celebră, pentru că s-au făcut foarte multe filme în restaurantul ăsta. (https://www.acevicheria.pt/)

Unde mănânci cea mai bună pizza din lume? Fix aici. Pepe in Grani – World’s Best Pizza. Restaurantul Pepe in Grani se află la 60 de km de Napoli – în Caiazzo – și în fiecare zi e coadă pe toată strada. Franco Pepe a visat ca restaurantul său să fie în satul în care s-a născut tatăl său și să aibă o fântână în curte. Ce a putut să facă din locul acesta este poezie. (https://www.pepeingrani.it/)

Pentru că tot vorbim de pizza, e bine să mai faceți o oprire într-un alt loc celebru. Pe via dei Tribunali, 32, se afla Pizzeria Gino Sorbillo Via Tribunali. Gino Sorbillo este un personaj în sine, iar locul este extrem de popular în Napoli. Mereu este coadă și oamenii așteaptă minute în șir până se eliberează mesele. Din când în când se aude câte un număr la microfon și fericitul se strecoară prin mulțime și se bucură ca a prins un loc la masă. O pizza la Gino costă între 3,5 si 8,5 euro. Există și o pizza la 8.000.000 de euro. Dovada e mai jos. 🙂 Sorbillio este foarte iubit, participă la tot felul de show-uri culinare prin toată lumea și vinde pe zi între 1.300 și 1.400 de pizza.

Cappadocia este una dintre cele mai frumoase destinații din lume, iar Göreme este o localitate aflată în vechea Capadocie, o regiune cu o puternică istorie. Göreme este așezat chiar în mijlocul văii înțesate de conuri de piatră și a fost votat unul dintre cele mai frumoase sate din lume de mai multe reviste de travel. Așa că, dacă ajungeți în Göreme, o să vă invit să mergeți pe terasa hotelului Sultan Cave Suites. De mâncat să încercați și la Topdeck Cave. Merită. (https://www.sultancavesuites.com)

Café de Flore este o celebră cafenea din al VI-lea arondisment, la intersecția boulevard Saint-Germain cu rue Saint-Benoît. Numele cafenelei vine de la sculptura care se găsea pe partea opusă a Bulevardului Saint Germain – mica divinitate, Flora. La sfârșitul secolului al XIX-lea, Charles Maurrass, instalat la primul etaj, și-a redactat cartea Au signe de Flore. Tot la acest etaj, la Revue d’Action française a văzut lumina zilei, în 1899. Numeroși intelectuali, ca Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir, Albert Camus sau Pablo Picasso, aveau obiceiul să frecventeze localul. Dacă tot sunteți în zonă, puteți să treceți și pe la Les Deux Magots – o altă cafenea cu poveste. (https://cafedeflore.fr/)

Sala de Despice este unul dintre cele mai tari restaurante în care am fost vreodată. De la concept până la design și de la atmosferă până la mâncare trecând prin serviciul excepțional – am doar cuvinte de bine. Am cerut să ne treacă prin cele mai bune mâncăruri din meniu și totul a fost o adevărată nebunie. De la lucruri flambate până la conceperea felurilor de mâncare la masă, în fața noastră. Este o carmangerie reintepretată cu tot felul de obiecte specifice, o masă mare cu un blat alb de plastic, toată mâncarea vine împachetată într-o hârtie foarte cool, până și perdeaua de la baie este din celofan gros – ca la carmangerie. Vă las câteva fotografii mai jos și vă recomand din toată inima să mergeți în locul ăsta dacă ajungeți la Madrid. (https://saladedespiece.com/)

Foto: arhiva personală

Related Posts

5 motive pentru care abia așteptăm să-l vedem pe Paolo Nutini la festivalul Fall in Love

Aflat la cea de-a doua ediție, festivalul Fall in Love îl aduce în premieră pe Paolo Nutini în…

Jane Fonda lansează o colecție de haine sport și își împărtășește filosofia de viață la 84 de ani

La 84 de ani, Jane Fonda nu dă semne că ar vrea să se retragă din lumina reflectoarelor…

Serena Williams se retrage din tenis. Ce planuri are campioana

După o carieră sportivă impresionantă de 25 de ani, Serena Williams, una dintre cele mai bune jucătoare de…

Tot ce trebuie să știi înainte să ajungi la Summer Well 2022

Mai sunt doar câteva zile până la Summer Well. La doar 30 de minute distanță de București, peste…

Nunta între vedete: Rita Ora s-a căsătorit cu un regizor laureat cu Oscar

Cântăreața de origine kosovară Rita Ora (31 de ani) s-a căsătorit cu logodnicul ei, regizorul de origine neo-zeelandeză…

3 trucuri de beauty de la vedete

Ne cuceresc cu fiecare apariție și ne inspiră cu alegerile lor. Jennifer Lopez, Jessica Alba și Kim Kardashian…

Olivia Newton-John a murit la vârsta de 73 de ani

Olivia Newton-John, cântăreața și actrița de origine australiană, cunoscută mai ales datorită filmului Grease (1978), în care a…

Andra Gogan a strălucit pe covorul roșu la premiera serialului High School Musical, de la Los Angeles

Andra Gogan (24 de ani) și fratele ei, Răzvan, au fost prezenți de curând pe covorul roșu la…

Penelope Cruz, schimbare de look, pentru rolul soției fondatorului Ferrari

Vești bune pentru fanii actriței! Penelope Cruz, acum în vârstă de 48 de ani, apare din nou în…

Care sunt cele 12 celebrități care intră în jungla – ”Sunt celebru, scoate-mă de aici!” (PRO TV)

”Sunt celebru, scoate-mă de aici!” (PRO TV) este show-ul de televiziune care supune celebritățile la provocări extreme și…