A List Magazine ∙ June 14, 2023 ∙ 4 min read

Compania Air France se bucură să se alăture proiectului cinematografic ”The Yellow Tie”, omagiind astfel conexiunea specială pe care Sergiu Celibidache a avut-o cu Franța. Filmarea va avea loc în București, între iunie și august 2023.

Air France România anunță organizarea unui concurs special în România, oferind oportunitatea de a câștiga o vizită pentru 2 persoane pe platoul de filmare ”The Yellow Tie” și de a fi figurant într-o scenă concertistică alături de John Malkovich. Air France oferă, de asemenea, șansa de a câștiga două bilete de avion la Paris.

Primele interacțiuni ale Air France cu cinematograful francez și internațional datează chiar de la înființarea companiei. Un exemplu este angajarea celebrului aviator și scriitor St Exupéry ca ofițer de relații cu presa și consultant de producție. Contribuția sa a fost esențială în realizarea unor filme remarcabile precum ”Weekend în Algiers” și ”Atlantique Sud”, care au avut rolul de a promova noile rute ale companiei și de a evidenția gloria aviației poștale din trecut și prezent.

”Este o onoare pentru noi să ne alăturăm acestui proiect cinematografic ”The Yellow Tie” și să îl omagiem astfel pe maestrul Sergiu Celibidache, pentru legătura culturală puternică creată în timp între România și Franța. Air France a dezvoltat o relație strânsă și durabilă cu industria cinematografică, atât din perspectivă istorică, cât și culturală și ne dorim să contribuim în continuare la promovarea artei și culturii prin intermediul filmelor remarcabile”,declară Răzvan Răduț, Country Sales Manager Air France România.

În sprijinul distribuției filmului ”The Yellow Tie” care explorează viața și cariera lui Sergiu Celibidache, unul dintre cei mai celebri și controversați dirijori de muzică ai secolului al XX-lea, Air France România anunță organizarea unui concurs.

Pentru a participa la concurs, cititorii sunt invitați să acceseze pagina oficială a concursului, https://afplaynow.com, și să răspundă corect la cele două întrebări. Câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți, iar premiul constă într-o vizită pentru 2 persoane pe platoul de filmare și posibilitatea de a fi figurant într-o scenă concertistică alături de John Malkovich care va juca rolul legendarului dirijor Sergiu Celibidache în această producție. Al doilea premiu oferit in concurs constă în două bilete de avion către Paris cu Air France.

Prin această inițiativă, Air France dorește să sublinieze legătura simbolică pe care Sergiu Celibidache a avut-o cu Franța, țară care l-a inspirat și în care și-a desăvârșit talentul muzical.

”The Yellow Tie” va fi filmat integral în București în perioada iunie-august 2023. John Malkovich va juca rolul legendarului dirijor Sergiu Celibidache în această producție impresionantă. Sergiu Celibidache și-a urmat studiile gimnaziale și muzicale la Seminarul Pedagogic de la Iași până în 1930, iar după 18 ani și-a continuat studiile în străinătate, cultivându-și pasiunea pentru muzică la Paris. Venerat și recunoscut în Franța pentru geniul său muzical, Sergiu Celibidache a fost unul dintre cei mai respectați dirijori ai timpului său și a menținut o relație specială cu Franța, alegând sa își petreacă ultimele momente ale vieții la reședința sa din La Neuville-sur-Essonne, de lângă Paris.

Despre ”The Yellow Tie”

Pentru mai multe informații despre filmul ”The Yellow Tie” și pentru a afla detalii actualizate, vă invităm să accesați pagina oficială de Facebook a filmului, https://www.facebook.com/theyellowtie.

Despre Air France:

Pentru mai multe informații despre alte inițiative culturale susținute de Air France, vă invităm să vizitați site-ul nostru oficial

Related Posts

Horoscopul săptămânii 24 – 30 iunie 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale pentru săptămâna 24-30 iunie 2024. Berbec La începutul săptămânii se prefigurează…

Secretul Bunicii, un business dulce, transmis din generație în generație

Energia, dragostea și pasiunea pentru lucrurile bine făcute sunt ingredientele  care au condus business-ul Secretul Bunicii spre succes….

Lectura de vară: 10 cărți pentru o lună fierbinte 

Pentru mine, vacanța de vară este perioada în care teancul de cărți #decitit scade, iar momentele de liniște,…

TIFF 2024 – magia unui festival de film construit din inovație și provocări. De vorbă cu Tudor Giurgiu, președintele TIFF

„Filmele au puterea să ne aducă mai aproape, să spună povești care reverberează indiferent de rasă și nație,…

De ziua Prințului William, Prințesa de Wales publică o nouă imagine-tribut

Prințul William împlinește pe 21 iunie 42 de ani, iar soția lui, Kate Middleton, Prințesa de Wales, a…

Rodica Mandache, despre relația cu Florin Piersic: ”El m-a iubit, da. Dar cred că el că s-a îndrăgostit de toate partenerele lui”

Într-o ediție cu totul specială a emisiunii Întrebarea Mesei Rotunde, difuzată sâmbătă, de la 8.00 dimineața, la ACASĂ,…

Katy Perry revine în forță pe scena muzicală cu o nouă siluetă

După o perioadă de pauză din industria muzicală, Katy Perry (39 de ani) revine în forță cu o…

Coldplay își lansează în octombrie noul album „Moon Music”

Vești bune pentru fanii Coldplay! Trupa a anunţat că intenţionează să realizeze cel mai prietenos album în raport…

Justin Timberlake, probleme cu poliția, dar și în cuplu

Justin Timberlake a fost arestat și, ulterior, eliberat la New York pentru conducere sub influența alcoolului. Problemele lui…

Cum ne putem hidrata corespunzător pe timpul verii? Ne spune Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates

Consumul adecvat de apa si alimente bogate in apa, precum si constientizarea importantei apei in lupta impotriva celulitei…