Bianca Sterie ∙ March 13, 2024 ∙ 4 min read

Primăvară aceasta, regizorul Radu Potcoavă ne propune o altfel de poveste de dragoste pe marile ecrane, o comedie romantică savuroasă, cu Bogdan Dumitrache, Cosmina Stratan și Șerban Pavlu în rolurile principale. 

Dan (Bogdan Dumitrache) moare într-un accident de mașină. Ajunge în Paradis, o plajă pustie unde vremea e mereu caldă, iar berea mereu rece. Curând, însă, Dan află că nu e singur în acest loc. Laura (Cosmina Stratan), fata de care era îndrăgostit în liceu, e și ea aici. Vor reuși, în sfârșit, cei doi să fie împreună?

Filmul va avea premiera pe 22 martie, însă, până atunci, actrița Cosmina Stratan ne povestește despre noul ei rol și despre povestea din „Băieții buni ajung în Rai”.

Povestește-ne puțin despre Laura, personajul tău: cine este ea în povestea filmului și cum ai perceput-o tu?

Cosmina Stratan: Cred că aș face un deserviciu personajului încercând să-l explic. Povestea, așa cum a scris-o Radu, lasă la vedere anumite aspecte ale biografiei ei, iar alte câteva rămân în umbră cu un motiv. După cum o descrie Radu, e o fire rațională, pragmatică, hotărâtă. A reușit în viață singură. E independentă, ambițioasă. Are și o latură sensibilă pe care foarte puțini au reușit să o vadă: aceea a unei fete timide, exagerat de politicoasă, fragilă pe interior – un copil care abia acum se maturizează.Mie mi se pare vital să rămână lucruri neînțelese sau nelămurite. Dincolo de detaliile legate de trecutul ei (a fost colegă cu Dan, personajul principal, drumurile lor s-au despărțit, ea a plecat în alt oraș, a făcut medicina, a avut o carieră, s-a îmbolnăvit), Laura lasă puțin la vedere din ceea ce simte și ce trăiește, tocmai pentru a nu răpi spectatorului ocazia de a alege ce anume e important să înțeleagă și ce e în regulă să rămână neexplicat.

Ce înseamnă pentru ea revederea cu Dan?

C.S.: Întâlnirea cu Dan funcționează ca o închidere de cerc, o a doua șansă în care e tentant să credem.

Care este rolul purgatoriului, rolul acelei plaje idilice pe care se întâlnesc cei doi? Ce efect au zilele petrecute acolo?

C.S.: Purgatoriul este probabil spațiul ideal al introspecției. Un Jolly Joker pe care nu ni-l permitem în viața reală, pentru care avem senzația că nu e suficient timp. Aici pare că e, pare că timpul curge diferit și e prietenos cu singurătatea și meditația.

Pornind de la cazul specific al Laurei și al lui Dan, care și-au ascuns sentimentele, care crezi că este cea mai mare greșeală pe care o fac oamenii într-o relație, indiferent de natura ei?

C.S.: Chiar nu știu, nu am o pregătire de specialitate, mi-ar plăcea să aud asta de la un psiholog, așa că nu mă hazardez să fac supoziții.

Cum arată relația Laurei cu Dumnezeu (Șerban Pavlu)?

C.S.: Laura crede în Dumnezeu și se amuză când îl aude spunând bancuri cu berze.

Cu ce ți-ar plăcea să rămână spectatorii după ce văd acest film?

C.S.: Fiecare spectator sper să rămână cu mesajul de care are nevoie sau cu care rezonează. Din punctul meu de vedere, filmul își atinge publicul diferit, chiar dacă ne amuzăm la aceleași glume, fiecare se raportează diferit la subiect, la anumite teme, la viață și la moarte, la dragoste, are o experiență diversă în sala de cinema și cred că e important să fie așa.

Nu se întâmplă des să vedem comedii romantice românești la cinema. Spune-ne de ce nu ar trebui să ratăm Băieții buni ajung în Rai, dar și ce ți-a plăcut ție cel mai la acest proiect. 

C.S.: Și pentru mine a fost ceva nou să joc într-o comedie romantică. E un gen de care îmi era un pic teamă, pentru că în general nu sunt nepărat un fan. M-a bucurat, însă, invitația lui Radu, am simțit ceva foarte onest și particular în povestea lui, așa că am avut curaj. 

Unde te vedem în continuare?

C.S.: Urmează două filme românești care vor avea premiera cel mai probabil anul acesta și vă aștept la spectacolul „Băiatul Văduvă”, regizat de Eugen Jebeleanu, după „Tom à la ferme” de Michel Marc Bouchard, la Teatrelli.

Related Posts

Taylor Swift și-a lansat un nou album- The Tortured Poets Department

Taylor Swift (34 de ani) nu ia nicio pauză și lansează cel de-al 11-lea ei album de studio,…

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…