Monica Cismaru ∙ March 8, 2023 ∙ 5 min read

Cornel Ilie, alături de trupa sa, VUNK, derulează un concert prin țară, intitulat ”Tu și dragostea”, în care încântă fanii ”trupă și suflet”, cum îi place lui să spună. Artistul a lansat și o nouă piesă alături de trupa Amadeus, intitulată ”Românca”, iar prin noua piesă vrea să scoată în evidență hotărârea și senzualitatea conaționalelor.

Cornel, apropo de titlul turneului pe care îl aveți în derulare prin țară, ”Tu și dragostea”. Care e relația ta cu dragostea în acest moment?

Întotdeauna dragostea este principala “hrană” pentru inspirație, pentru motivaţie. Chiar și când nu sunt doi oameni să o împărtășească în mod egal, ea este acolo, în mine și cutreieră prin toate colțurile sufletului meu. Eu cred foarte tare în ideea că un om care iubește și care se simte iubit nu are limite în ce poate face în viața lui, cu visurile lui, că poate cuceri lumea cu mâinile goale și sufletul plin. Un om iubit cu adevărat este mai puternic decât o armată de oameni care nu iubesc nimic. Așa ca și eu sunt pregătit mereu să cuceresc lumea.

A existat vreun moment în care dragostea a eșuat să te inspire în muzica ta?

Nu ţin minte să fi existat un astfel de moment. Pot fi momente în care nu știi exact ce cuvinte sa găsești pentru a exprima sau traduce cât mai intens ce simți, dar îţi dai seama, ulterior, că poate atunci nu ai procesat destul sau nu ai înțeles foarte bine ce simți și de-asta nu ajungi la cuvintele potrivite. Inspirația poate fi foarte surprinzătoare, spontană, dar de multe ori trebuie antrenată, explorată, căutată și îmblânzită. Cum este și cu dragostea, până la urmă.

Ați lansat piesa ”Românca”, alături de trupa Amadeus. Ne poți spune cum arată portretul-robot al femeii românce care te-a inspirat pe tine de-a lungul timpului sau care ar putea să te cucerească?

Cuvântul “româncă” mie îmi sună a compliment. Are blândețe, dar și putere. Ascunde senzualitate, dar și hotărâre. Cred că femeile din România sunt foarte surprinzătoare și se adaptează repede oricăror situații, timpuri și chiar trenduri. Mie îmi place sa le observ umorul, felurile în care îşi exprimă feminitatea, uneori cu eleganţă, alteori cu stângăcie, intenția de a arăta putere, dar lăsându-te cumva să înțelegi ca le-ar plăcea să vadă că vrei să dai o mână de ajutor. Până la urmă, românca este ca piesa noastră, un vals: te dansează doi pași înainte, unul înapoi. Și nu poți sta locului, trebuie să intri în dansul ei.

În afară de a face ca muzica voastră să ajungă la cât mai multe urechi, care este intenția voastră cu turneul ”Tu și dragostea”?

În concerte, pe lângă a ne cânta muzica, eu simt nevoia să și vorbesc cu oamenii, cu cei din faţa noastră. La fiecare concert încerc să las oamenilor niște gânduri cu care să meargă acasă, să îi fac să-și pună întrebări. Insist mereu pe ideea de a încuraja oamenii să exprime ceea ce simt și pot face asta ca exercițiu chiar la concertele noastre. Oamenii vin la spectacole pentru a se lăsa pe mana celor de pe scenă, să îi plimbe departe de realitate și noi facem călătoria asta împreună cu ei și vorbindu-le din suflet, direct și deschis, nu doar cântând. De-aici și felul în care ne prezentăm de ceva vreme, “trupă și suflet”.

Cu ce cântăreață din muzica românească ai vrea să faci un duet, dintre cele alături de care nu ai cântat până acum?

Am avut foarte multe duete până acum, chiar de curând am lansat primul nostru album pe vinil, “VERNISAJ”, ce este o colecție cu 14 dintre duetele din toată cariera noastră de până acum. Cu oricine am simțit sa cântăm, pentru că se potrivea unui cântec, am făcut-o. Îmi pare rău, însă, că nu am avut ocazia de a împărți un cântec cu Laura Stoica.

Care e sentimentul pe care nu l-ai mai simțit de mult și căruia îi duci lipsa?

Dorul de țară! Abia aștept să plec într-o vacanţă mai lungă, să vizitez alte ţări, alte culturi și să mă trezesc într-o zi că mi se face dor de România, de București, de cartierul în care locuiesc.

Un concept îndrăzneţ legat de muzica Vunk pe care încă îl conturezi în minte?

Un spectacol-musical inspirat de muzica noastră, ăsta este visul cel mare.

Related Posts

Taylor Swift și-a lansat un nou album- The Tortured Poets Department

Taylor Swift (34 de ani) nu ia nicio pauză și lansează cel de-al 11-lea ei album de studio,…

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…