A List Magazine ∙ June 2, 2022 ∙ 3 min read

Copiii antrenați la Centrul Educațional Japonez Nomin Jyuku au ocupat, din nou, poziții de top în concursurile internaționale de soroban și aritmetică mentală.

La Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală din Hurghada, Egipt, Antonia Popescu Burchi a obținut din nou titlul de Campion la categoria 10 ani. Toți ceilalți 6 participanți de la Centrul Educațional Japonez Nomin Jyuku au urcat pe podiumul competiției.

Maria Ciulei Gherghe și Natalia Maria Bulboaca, au luat Locul I, Christian Neculae și Andrei Dascălu – Locul al II-lea, iar pe locul al III-lea s-au situat Tudor Rudeanu și Nicolas David Neculae.

Participanții au primit fișe cu 400 de calcule matematice, din care au trebuit să rezolve cât mai multe în 10 minute (adunări, scăderi, înmulțiri și împărțiri cu numere de ordinul zecilor și sutelor).

La Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală din Egipt au participat 250 copii cu vârste între 5 si16 ani, din 20 de țări.

Mulți dintre copiii participanți provin din țări cu tradiție în aritmetică mentală. În special în Asia această metodă de calcul este studiată în școli, încă din clasele primare.

În România, calculul mental se studiază de peste șase ani la Centrul Educațional Japonez Nomin Jyuku, prima școală de soroban și aritmetică mentală japoneză din țara noastră.

Centrul Educațional Japonez Nomin Jyuku este unic reprezentant în România al Școlii Japoneze Houmei Jyuku, școală cu o tradiție de peste 70 de ani în studiul aritmeticii mentale.

Metoda de calcul mental japonez

Metoda de calcul japonez este renumită în întreaga lume pentru efectele extraordinare pe care le are asupra dezvoltării creierului copiilor. Aceștia pot să urmeze cursuri de soroban și aritmetică mentală încă de la vârsta de 5 ani, metoda fiind de mare ajutor în înțelegerea conceptului de număr, în clasele primare.

În prima etapă, copiii învață să efectueze calcule pe un abac japonez numit SOROBAN. Apoi, când stăpânesc bine formulele japoneze de calcul și au viteză în manevrarea sorobanului, copiii încep să își reprezinte acest instrument de calcul în minte și să efectueze calcule pe sorobanul imaginar. Astfel, copiii reușesc să rezolve adunări, scăderi, înmulțiri și împărțiri cu numere de ordinul sutelor, miilor, milioanelor, mai repede decât un calculator.

Este spectaculos și faptul că atunci când ajung la acest nivel, ei pot să cânte, să recite poezii sau să se joace jocuri de cuvinte SIMULTAN cu efectuarea calculelor. Este o performanță uimitoare a creierului uman folosit în mod eficient.

Deși este o metodă veche pe peste 100 de ani, se predă și astăzi în școlile japoneze, pentru efectele pe care le are asupra menținerii și dezvoltării performanțelor creierului.

Related Posts

8 filme și seriale care se simt ca o vacanță de vară

Zile de vară, soare, sentimentul că toate problemele au rămas în urmă, relaxare la plajă sau într-un loc…

Harry Styles lansează o colecție de haine alături de Gucci

Harry Styles, unul dintre cei mai de succes cântăreți la ora actuală, lansează o colecție de haine alături…

Cum arată cea mai recentă achiziție imobiliară făcută de Nicole Kidman în Sydney

Australianca Nicole Kidman (55 de ani) își extinde de la an la an portofoliul imobiliar din Sydney. Actrița…

Lectura de vacanță – Ce cărți citesc vedetele?

Timpul trece altfel în vacanță. Frumusețea după-amiezelor leneșe de vară nu este întrecută decât de timpul petrecut citind…

Casa noastră/ Utama câștigă Trofeul Transilvania la cea de-a 21-a ediție TIFF

Câștigătorii celei de-a 21-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania au fost aplaudați sâmbătă seară, pe 25…

Sharon Stone povestește că pierdut nouă sarcini de-a lungul vieții

Sharon Stone (64 de ani) face consfesiuni dureroase despre cele nouă sarcini pe care le-a pierdut de-a lungul…

Rupert Murdoch, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, divorțează de Jerry Hall

Nu există vârstă limită pentru mariaj sau pentru divorț, iar acest lucru e demonstrat cel mai bine Rupert…

Primul tablou oficial cu Ducii de Cambridge, Prințul William și Kate Middleton

Ducii de Cambridge, Prințul William și Kate Middleton, au parte începând de acum de un tablou oficial, făcut…

Irina Rimes lansează noul album, intitulat „Acasă”

Irina Rimes lansează cel de-al patrulea album „Acasă”, compus într-un drum de redescoperire al artistei, care a călătorit…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu lansările și noutățile din toate domeniile. Top Line a…