A List Magazine ∙ June 12, 2022 ∙ 4 min read

Cu un impact vizual puternic, cu accente de culoare și frumos deasupra spațiului de desfășurare a evenimentului, fără a încărca aspectul meselor, cu o senzație de plutire și de viu, construcțiile florale suspendate au nenumărate beneficii de design și de funcționalitate a spațiului.

„Construcțiile florale suspendate dobândesc rolul principal în decorul unei locații de eveniment, atunci când spațiul permite. În sălile înalte, o construcție suspendată împodobește spațiul superior al sălii, îl umple de culoare și de frumos și creează senzația de învăluire în natură. Cu ajutorul lor, spațiul de pe masă se eliberează, lasă loc insulelor din lumânări, detaliilor personalizate și accentelor discrete din flori, care nu mai interferează în spațiul vizual al invitaților. În cazul spațiilor exterioare, construcțiile suspendate creează senzație de plutire, de viu prin adierea vântului și mișcările naturale care se produc.”, dezvăluie Nicu Bocancea, cel mai premiat master florist român pe plan internațional.

Aranjamentele suspendate pot fi, în opinia expertului, fie asimetrice, ca să creeze diversitate în funcție de unghiul din care sunt privite, fie rotunde, dreptunghiulare sau deasupra întregii lungimi a meselor sau chiar să împodobească întregul plafon. În plus, ele pot avea, în funcție de tema evenimentului, inserții de lumină, de crenguțe, de fire de iarbă, de tije de bambus, de fructe sau chiar de accesorii precum pahare de șampanie, cristale, perle sau mărgele.

Creator de aranjamente suspendate de peste 25 de ani, Nicu Bocancea subliniază rigorile de care trebuie ținut cont atunci când cineva își dorește astfel de elemente impresionante de decor: „Înainte de a fi frumoase, construcțiile florale suspendate trebuie să fie sigure, astfel că cel mai important este sistemul de prindere și rezistența plafonului sau a structurii de care se agață. În plus, trbuie să ținem cont de înălțimea la care le prindem pentru a nu obtura câmpul vizual al invitaților așezați la masă. Eu recomand ca ele să nu coboare mai mult de 90 de cm – 1 m față de blatul mesei. Să nu uităm că o construcție suspendată devine element principal de decor, astfel masa trebuie să rămână cât mai liberă și mai suav împodobită pentru a nu se anihila impactul. În plus, decoratorii floriști care creează astfel de construcții trebuie să țină cont de necesitățile florilor și a elementelor folosite, se inserează eprubete sau alte sisteme de hidratare a plantelor pentru a asigura fiecărei flori necesarul de umiditate pentru a fi proaspete și frumoase pe tot parcursul evenimentului.”, subliniază Nicu Bocancea, cu o expertiză de peste 25 de ani în industria organizării de evenimente remarcabile pe plan național și internațional.

Cu o greutate care poate varia de la 3 kg până la 100 de kg, create de echipe de floriști și de designeri, după îndelungi expertize de structură și spațiu, în 3-5 ore de lucru, din orice tip de floare, plantă sau chiar din fructe sau bijuterii, cu dimensiuni care pot oscila de la câtiva 10 până la 110 cm, construcțiile florale suspendate sunt o probă de foc, de studiu, de creativitate și de competență pe care doar cei mai experimentați floriști o pot trece.              

Specialistul propune pentru evenimentele din vara lui 2022 construcții florale suspendate din flori de sezon, din spice de grâu, din pampas sau candelabre create din bujori: „Va arăta spectaculos în această vară o construcție din 15 000 de spice de grâu proaspete, din mii de fire de floarea-soarelui, sute de fire de pampas viu colorate sau cercuri suspendate din bujori sau din alte flori masive în nuanțe pastelate. Pentru iubitorii de petreceri exotice, ananasul poate fi un element de decor spectaculos în construcțiile suspendate. Nu există limită în crearea de decoruri unice atunci când avem imaginație și competență în a integra un vis în realitate.”, recomandă acesta.

Related Posts

Sharon Stone povestește că pierdut nouă sarcini de-a lungul vieții

Sharon Stone (64 de ani) face consfesiuni dureroase despre cele nouă sarcini pe care le-a pierdut de-a lungul…

Rupert Murdoch, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, divorțează de Jerry Hall

Nu există vârstă limită pentru mariaj sau pentru divorț, iar acest lucru e demonstrat cel mai bine Rupert…

Primul tablou oficial cu Ducii de Cambridge, Prințul William și Kate Middleton

Ducii de Cambridge, Prințul William și Kate Middleton, au parte începând de acum de un tablou oficial, făcut…

Irina Rimes lansează noul album, intitulat „Acasă”

Irina Rimes lansează cel de-al patrulea album „Acasă”, compus într-un drum de redescoperire al artistei, care a călătorit…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu lansările și noutățile din toate domeniile. Top Line a…

INNA prezintă single-ul ”Magical Love”

După ce a cucerit topurile muzicale din Europa cu hitul „Up”, regina muzicii dance, INNA, revine cu un…

Barack și Michelle Obama – onorariu de aproximativ 20 de milioane de dolari pentru un podcast

Barack și Michelle Obama au încheiat un contract de 20 de milioane de dolari pentru un podcast de…

Cum să ne amenajăm apartamenul? Irina Pătășanu (arhitect) ne arată un ghid în 7 pași

Vara este perioada în care alegem cel mai des să dăm un alt aer locuinței, să mai schimbăm…

Așa mamă, așa fiu – Aurélien Enthoven calcă pe urmele celebrei lui mame, Carla Bruni

Aurélien Enthoven (21 de ani) este fiul Carlei Bruni, fosta primă doamnă a Franței și model de succes….

Anca Alungulesei: “Sportul poate bloca procesul de slăbire! Mintea te îngrașă, mintea te slăbește”

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție și creatoarea Psiho-Dietei, proces integrativ de slăbit, cu rezultate pe viață, explică felul…