Monica Cismaru ∙ February 28, 2022 ∙ 3 min read

Președintele rus Vladimir Putin are două fiice legitime, Maria și Katerina, născute în 1985, respectiv 1986.

Putin ar mai avea o a treia fiică, nerecunoscută, care ar fi venit pe lume în urma relației pe care acesta ar fi avut-o cu fostă gimnastă rusă, Alina Kabaeva, dar Putin n-a vorbit niciodată nici despre relație și nici despre existența vreunui copil.

Vladimir Putin are două fiice, Maria și Katerina, rezultate în urma mariajului său de 30 de ani cu fosta însoțitoare de zbor, Lyudmila Shkrebneva, de care a divorțat în 2013.

Maria s-a născut la Leningrad, în 1985, iar Katerina s-a născut în Germania, în 1986, în timpul misiunii lui Putin din cadrul KBG. Ambele fiice poartă numele bunicilor lor și sunt alintate Masha și Katya.

Fetele au urmat școala germană când familia lor s-a mutat înapoi la Moscova, în 1996, iar când tatăl lor a fost ales președinte, acestea au fost retrase de la școală și au fost instruite acasă. ”El întotdeauna le-a răsfățat, iar eu eram cea care trebuia să le disciplineze”, povestea Lyudmila într-un articol publicat pe site-ul gurvernului rus.

Maria a studiat biologia și a urmat Facultatea de Medicină de la Moscova, iar Katerina și-a luat diploma în Studii Asiatice. Ambele au mers la facultate sub identități false, scrie publicația Business Insider.

Maria (36 de ani) este cercetător medical, locuiește la Moscova și este căsătorită cu un olandez, Jorrit Faassen. Cei doi au un copil, potrivit declarațiilor făcute de Vladimir Putin într-o discuție cu regizorul Oliver Stone, în 2017. Întrebat de regizor dacă se joacă cu nepotul lui, Putin a raspuns: ”Foarte rar, din păcate.”

Katerina a dus un stil de viață extravagant și ar fi strâns o avere. Aceasta este dansatoare acorbatică și deține o funcție de conducere la Universitatea de Stat din Moscova, unde manageriază un incubator de startup-uri, în valoare de 1,7 miliarde de dolari.

Katerina s-a căsătorit în 2013 cu miliardarul rus Kirill Shamalov, de care a divorțat în 2018. Puține informații sunt disponibile despre cele două fiice ale lui Putin, iar cea de-a doua lui născuta e cunsocută sub variații ale numelui ei: ”Katerina”, “Katya”, “Yekaterina” și cu numele de familie “Putina,” “Tikhonova” sau “Shamalov.”

Potrivit zvonurilor, Vladimir Putin ar mai avea o a treia fiică, nelegitimă, provenită din relația sa cu fosta gimnastă rusă Alina Kabaeva. Putin n-a recunoscut niciodată nici relația, nici copilul. Acesta a încercat întotdeauna să -și țină urmașii departe de atenția publicului și a presei, dar și de politică, pentru ca fetele să aibă ”vieți normale”.

În ciuda acestui lucru, Katerina a apărut la televiziunea rusă în 2018, ca biotehnolog expert, dar apariția ei n-a fost legată de numele tatălui ei.

În iunie 2021, Katerina a avut o intervenție la conferința derulată în Rusia, echivalentul întâlnirii de la Davos, dar nimeni nu i s-a adresat în calitate de fiică a lui Putin, de frica represaliilor de la Kremlin. Aceasta a fost prezentată ca Director adjunct al Institutului de Cercetare Matematică în sisteme complexe de la Universitatea din Moscova.

Foto: Instagram

Related Posts

Ce filme și seriale noi vedem în iulie pe platformele de streaming

Afară e tot mai cald, iar activitățile în aer liber sunt mult limitate din cauza caniculei, așa că…

Goana după viață. Text by Andreea Esca

De când s-au ridicat restricțiile pandemice și avem și războiul ăsta în coaste, mi se pare că toți…

Darius Mabda, câștigător ”Românii au talent”: ”Am pierdut o parte din copilărie”

Darius Mabda este, la doar 13 ani, deținătorul trofeului celui mai recent sezon ”Românii au talent” (PRO TV)….

Coca-Cola lansează platforma globală Coke Studio™ și oferă premii VIP la cele mai mari festivaluri de muzică din Europa

Șapte tineri artiști reinterpretează piesa „A Kind of Magic” a legendarei trupei Queen, într-un videoclip lansat la nivel…

Ce filme noi vedem în iulie la cinema

Da, știm, în luna iulie nu prea mai stă nimeni în oraș. E sezonul vacanțelor la plajă și…

Cameron Diaz revine în lumea filmului după o pauză de 8 ani

Cameron Diaz iese oficial din lunga pauză de pe platourile de filmare, timp în care s-a dedicat în…

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Cântărețul R. Kelly a fost condamnat miercuri de tribunalul din New York la o pedeapsă cu închisoarea de…

TIFF.21 a ajuns la final. 10 zile de poveste și momente speciale alături de comunitatea IQOS

Una dintre cele mai așteptate ediții ale Festivalului Internațional de Film Transilvania s-a încheiat cu rezultate de excepție…

5 lucruri pe care nu le știai despre Anne Hathaway

Anne Hathaway (39 de ani) a revenit în atenție recent cu două noi mega-producții, după o perioadă de…

Winona Ryder și-a găsit sufletul-pereche. Cine este bărbatul cu care are o relație de 10 ani

Winona Ryder (50 de ani) are de mai bine de 10 ani o relație cu designerul Scott Mackinlay…