Monica Cismaru ∙ February 28, 2022 ∙ 3 min read

Președintele rus Vladimir Putin are două fiice legitime, Maria și Katerina, născute în 1985, respectiv 1986.

Putin ar mai avea o a treia fiică, nerecunoscută, care ar fi venit pe lume în urma relației pe care acesta ar fi avut-o cu fostă gimnastă rusă, Alina Kabaeva, dar Putin n-a vorbit niciodată nici despre relație și nici despre existența vreunui copil.

Vladimir Putin are două fiice, Maria și Katerina, rezultate în urma mariajului său de 30 de ani cu fosta însoțitoare de zbor, Lyudmila Shkrebneva, de care a divorțat în 2013.

Maria s-a născut la Leningrad, în 1985, iar Katerina s-a născut în Germania, în 1986, în timpul misiunii lui Putin din cadrul KBG. Ambele fiice poartă numele bunicilor lor și sunt alintate Masha și Katya.

Fetele au urmat școala germană când familia lor s-a mutat înapoi la Moscova, în 1996, iar când tatăl lor a fost ales președinte, acestea au fost retrase de la școală și au fost instruite acasă. ”El întotdeauna le-a răsfățat, iar eu eram cea care trebuia să le disciplineze”, povestea Lyudmila într-un articol publicat pe site-ul gurvernului rus.

Maria a studiat biologia și a urmat Facultatea de Medicină de la Moscova, iar Katerina și-a luat diploma în Studii Asiatice. Ambele au mers la facultate sub identități false, scrie publicația Business Insider.

Maria (36 de ani) este cercetător medical, locuiește la Moscova și este căsătorită cu un olandez, Jorrit Faassen. Cei doi au un copil, potrivit declarațiilor făcute de Vladimir Putin într-o discuție cu regizorul Oliver Stone, în 2017. Întrebat de regizor dacă se joacă cu nepotul lui, Putin a raspuns: ”Foarte rar, din păcate.”

Katerina a dus un stil de viață extravagant și ar fi strâns o avere. Aceasta este dansatoare acorbatică și deține o funcție de conducere la Universitatea de Stat din Moscova, unde manageriază un incubator de startup-uri, în valoare de 1,7 miliarde de dolari.

Katerina s-a căsătorit în 2013 cu miliardarul rus Kirill Shamalov, de care a divorțat în 2018. Puține informații sunt disponibile despre cele două fiice ale lui Putin, iar cea de-a doua lui născuta e cunsocută sub variații ale numelui ei: ”Katerina”, “Katya”, “Yekaterina” și cu numele de familie “Putina,” “Tikhonova” sau “Shamalov.”

Potrivit zvonurilor, Vladimir Putin ar mai avea o a treia fiică, nelegitimă, provenită din relația sa cu fosta gimnastă rusă Alina Kabaeva. Putin n-a recunoscut niciodată nici relația, nici copilul. Acesta a încercat întotdeauna să -și țină urmașii departe de atenția publicului și a presei, dar și de politică, pentru ca fetele să aibă ”vieți normale”.

În ciuda acestui lucru, Katerina a apărut la televiziunea rusă în 2018, ca biotehnolog expert, dar apariția ei n-a fost legată de numele tatălui ei.

În iunie 2021, Katerina a avut o intervenție la conferința derulată în Rusia, echivalentul întâlnirii de la Davos, dar nimeni nu i s-a adresat în calitate de fiică a lui Putin, de frica represaliilor de la Kremlin. Aceasta a fost prezentată ca Director adjunct al Institutului de Cercetare Matematică în sisteme complexe de la Universitatea din Moscova.

Foto: Instagram

Related Posts

Vezi ce cameră de hotel a cerut Lenny Kravitz pentru concertul de la UNTOLD. Ce cameră de hotel a cerut Lenny Kravitz pentru concertul din România

Lenny Kravitz, legendarul rocker cunoscut pentru hiturile atemporale și fizicul său impecabil, este de mult timp un susținător…

Ce ținute au purtat vedetele la Gala Verii Saint-Tropez

Pornind de la succesul galelor de vară anterioare, ce au avut loc în Sardinia și Capri, Gala One…

Serialul „IN VOGUE: ANII ’90”, cu Anna Wintour și multe alte personalități, vine la DISNEY+

Serialul „IN VOGUE: ANII ’90”, cu Anna Wintour și mute alte personalități, vine la DISNEY+ Disney+ anunță premiera…

Laura Lăzărescu, CEO la ECHO School: «Am înțeles, în sfârșit, ce înseamnă sintagma „the sky is the limit”»

Industria de jocuri video este în plin avânt, iar fetele se impun tot mai mult – în competițiile…

Noua teorie a emoțiilor: Emoțiile sunt create, nu declanșate

Ce ne arată noua știință despre cum iau naștere emoțiile? Ne spune psihologul și psihoterapeutul relațional Gáspár György….

Blake Lively, apariție surprinzătoare la premiera „Deadpool & Wolverine”

Actrița a avut o apariție de senzație la premiera „Deadpool & Wolverine” din New York City. Soția lui…

Dua Lipa, pe cale să devină una dintre cele mai bogate celebrități din Marea Britanie

Cu un câștig de 1 milion de lire sterline pe săptămână, Dua Lipa este pe cale să devină…

Vedete la Jocurile Olimpice de la Paris (2024)

Salma Hayek, Snoop Dogg, Priyanka Chopra Jonas, Lady Gaga și Ryan Reynolds sunt doar câțiva dintre fanii olimpici…

Cele mai longevive cupluri de la Hollywood

În timp ce pentru majoritatea cuplurilor de la Hollywood, dragostea durează maxim trei ani, pentru câțiva norocoși iubirea…

Reddysh a.k.a Irina Simion, creatoare de conținut de gaming: „Am construit o comunitate internațională foarte frumoasă datorită pasiunii mele pentru gaming.”

Industria de jocuri video este în plin avânt, iar fetele se impun tot mai mult – în competițiile…