A List Magazine ∙ March 18, 2020 ∙ 4 min read

vita de vie

Chiar dacă în această perioadă viața noastră se desfășoară în condiții atipice și suntem nevoiți să stăm mai mult în casă, nu înseamnă că trebuie să ne alienăm, nici din punct de vedere social și nici cultural. Ne putem bucura în continuare de concerte, de teatru sau de expoziții, totul online, la un click distanță. Mai multe instituții culturale și-au mutat activitatea online și putem face tururi virtuale de muzee, putem vedea concerte live și urmări piese de teatru difuzate pe internet, ca să ne mai alinăm chinul generat de presiunea celor patru pereți.

Noi îți propunem mai multe opțiuni de astfel de evenimente difuzate online, care să te facă să uiți, măcar pentru puțin timp, de virusul ăsta păcătos care ne-a cam dat viața peste cap.

 

Vița de Vie – lansare live

Muzica nu moare niciodată! Nimic mai adevărat! Vița de Vie lansează pe 18 martie, de la ora 18:00, piesa 84-85 (Muzica nu moare niciodată), iar evenimentul va fi difuzat live, exclusiv online pe pagina de Facebook Qreator și Vița de Vie.

Piesa este un un takeover al melodiei 84 – 85, de la Subcarpați, și are la bază o melodie veche, lăutărească, ”Cristina”, care a mai fost adaptată de Maria Răducanu și de Robin and the Backstabbers.

“Anul trecut am făcut un battle muzical cu Subcarpați, eveniment în cadrul căruia trebuia să interpretăm câteva melodii de-ale lor, în stilul nostru. Încă de la prima audiție, 84 – 85 ne-a intrat adânc în suflete și nu a mai ieșit. Am reușit s-o reorchestrăm într-o variantă care ni se potrivește mănușă și care cred că evidențiază frumusețea ei universală”, spun componenții trupei Vița de Vie.

Tot în cadrul lansarii de pe 18 martie, va avea loc si primul atelier live al unei productii Vița de Vie – Walkthrough, în care membrii trupei vor explica muzical, pas cu pas, toate temele care au dus la nașterea acestei variante a piesei ”Cristina”.

 

Metropolitan Opera din New York transmite concerte live, gratuit

Metropolitan Opera din New York și-a închis porțile fizice pentru public până pe data de 31 martie, dar a inițiat un program online de difuzare a concertelor sale. Astfel, melomanii pot urmari gratis reprezentații precum ”Carmen”, de Bizet, „La Bohème”, de Puccini sau „La Traviata”, de Verdi. Streamingul gratuit a început de luni, 16 martie, și va fi disponibil în fiecare seară, la ora locală 19:30 (ora 01:30 ora României). Fiecare spectacol va fi disponibil online timp de 20 de ore. Mai multe detalii aici.

 

Turul virtual celor mai mari muzee europene

Acum ai ocazia să vezi sau să revezi colecțiile celor mai cunoscute muzee din Europa. Lista muzeelor europene care pot fi vizitate de acasă a fost făcută de Reprezentanța Comisiei Europene în România. Pornește în tururi virtuale prin Muzeul Luvru și Muzeul D’Orsay din Paris, prin Galeriile Ufizzi, din Florența, Muzeul Prado, din Madrid, Muzeele Vaticanului, Muzeul Van Gogh, din Amsterdam și multe altele. Mai multe informații aici.

 

Teatru online

Activitatea unteatru se mută în luna martie în mediul online, locul în care continuă stagiunea. Unteatru transmite live din sala de spectacole, iar spectatorii pot simula experiența din sala de teatru la ei acasă. Pentru a urmări piesele, nu e nevoie decât de o conexiune bună la internet și de… bilete. Spicuim din programul unteatru: ”Hamlet”, ”Noaptea bufonilor”, ”Amalia respiră adânc”, ”Cataclisma” și multe altele. Mai multe informații aici.

 

Spectacole online – Opera din Paris

Opera din Paris pune la dispoziția publicului gratuit câteva dintre spectacolele sale începând cu data de 17 martie, de la ora 19:30. Astfel, operele Manon, Don Giovanni sau baletul Lacul Lebedelor vor putea fi vizionate pe internet, pe site-ul Operei sau prin intermediul Culturebox. Timp de șase zile, urmăritorii vor putea viziona o reprezentaţie, iar la sfârşitul acestei perioade, producţia va fi înlocuită de alta, acest procedeu urmând să aibă loc până în luna mai. Balul este deschis de opera “Manon”, de Jules Massenet. Mai multe detalii aici  

Related Posts

Johnny Depp revine în Pirații din Caraibe pentru un onorariu record

În sfârșit, soarele răsare și pe strada lui Johnny Depp (59 de ani). După câțiva ani în care…

Proprietarul brandului Ray-Ban, Leonardo Del Vecchio, a murit la vârsta de 87 de ani

Leonardo Del Vecchio, proprietarul brandurilor de acccesorii Ray-Ban și Oakley,  a murit la vârsta de 87 de ani,…

8 filme și seriale care se simt ca o vacanță de vară

Zile de vară, soare, sentimentul că toate problemele au rămas în urmă, relaxare la plajă sau într-un loc…

Cel de-al doilea episod #GataDeBusiness, cu Andreea Esca, este aici! 

Andreea Esca este din nou pregătită să îți spună o poveste. De data aceasta, o poveste reală despre…

Harry Styles lansează o colecție de haine alături de Gucci

Harry Styles, unul dintre cei mai de succes cântăreți la ora actuală, lansează o colecție de haine alături…

Cum arată cea mai recentă achiziție imobiliară făcută de Nicole Kidman în Sydney

Australianca Nicole Kidman (55 de ani) își extinde de la an la an portofoliul imobiliar din Sydney. Actrița…

Lectura de vacanță – Ce cărți citesc vedetele?

Timpul trece altfel în vacanță. Frumusețea după-amiezelor leneșe de vară nu este întrecută decât de timpul petrecut citind…

Casa noastră/ Utama câștigă Trofeul Transilvania la cea de-a 21-a ediție TIFF

Câștigătorii celei de-a 21-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania au fost aplaudați sâmbătă seară, pe 25…

Sharon Stone povestește că pierdut nouă sarcini de-a lungul vieții

Sharon Stone (64 de ani) face consfesiuni dureroase despre cele nouă sarcini pe care le-a pierdut de-a lungul…

Rupert Murdoch, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, divorțează de Jerry Hall

Nu există vârstă limită pentru mariaj sau pentru divorț, iar acest lucru e demonstrat cel mai bine Rupert…