Monica Cismaru ∙ March 17, 2023 ∙ 3 min read

Kim Basinger revine într-unul dintre cele mai cunoscute filme în care a jucat, producția erotică 9 ½ Weeks (9 săptămâni și jumătate) din 1986, care va avea parte de un remake. De data aceasta, Kim Basinger nu va mai fi protagonista sexy, ci îi va reveni rolul unei profesoare universitare.

Kim Basinger și Mickey Rourke au format unul dintre cele mai sexy cupluri de pe marile ecrane în producția erotică 9 ½ Weeks (9 săptămâni și jumătate), în care au interpretat rolurile a doi străini care încep o aventură fierbinte, presărată cu accente sado-maso.

kim basinger
Kim Basinger și Mickey Rourke, în 9 săptămâni și jumătate

Filmul a avut un impact cultural uriaș la momentul lansării, fiind una dintre cele mai îndrăznețe producții lansate la acea vreme, iar scenele cu conținut sexual ridicat dintre cei doi protagoniști au rămas de referință. În ciuda notorietății filmului, acesta nu a reușit să se impună în box-office-ul american, dar a fost foarte bine primit în Europa, mai ales în Franța.

În prezent, studiourile de producție Prime Video intenționează să readucă la viață atmosfera senzuală din filmul original și să se concentreze pe nota de poezie erotică redată în producție. Rolurile principale nu au fost distribuite încă, dar se așteaptă ca acestea să fie preluate de actori cunoscuți, anunță presa internațională. În plus, 9 ½ Weeks va fi produs sub forma unei serii din zece episoade.

kim basinger

Filmul original 9 ½ Weeks a fost inspirat de cartea omonimă scrisă de jurnalista americană Ingeborg Day și publicată sub pseudonimul Elizabeth McNeill, în 1978.

Aceasta expune aventura sexuală intensă dintre proprietara unei galerii de artă și un broker de pe Wall Street, inspirată chiar din viața autoarei.

La momentul lansării, cartea a provocat un scandal imens datorită conținutului său cu sex și violență.

Autoarea cărții s-a sinucis în 2011, la vârsta de 70 de ani.

kim basinger
Kim Basinger în L. A. Confidential (1997)

Kim Basinger (69 de ani) este una dintre cele mai apreciae actrițe de Hollywood, laureată a Premiului Oscar pentru Cea mai bună actriță în rol secundar în 1997, pentru filmul L. A. Confidential. Aceasta a mai jucat în I Dreamed of Africa, 8 Mile, Final Analysis, Batman, Hard Country, The Getaway, The Sentinel, și a fost și o Bond Girl în Never Say Never, din 1983. Actrița joacă și în celebra serie Fifty Shades of Gray – Fifty Shades Darker și Fifty Shades Freed.

Kim Basinger a fost căsătorită cu make-up artistul Ron Snyder și cu actorul Alec Baldwin, cu care are o fiică, Ireland. De mai mulți ani, Basinger are o relație cu Mitch Stone, hairstylistul vedetelor, printre ale cărui cliente se numără Cindy Crawford, Gwyneth Paltrow, Jennifer Lopez sau Elle Macpherson.

Foto: Hepta

Related Posts

Diane Keaton, despre bărbații din viața ei: Al Pacino, Warren Beatty, Woody Allen și Keanu Reeves

Diane Keaton rememorează fostele ei relații cu nume mari de la Hollywood, printre care se numără Al Pacino,…

Andrea Bocelli își lansează documentarul muzical The Journey: A Music Special From Andrea Bocelli

Celebrul tenor italian Andrea Bocelli (64 de ani) își lansează documentarul muzical The Journey: A Music Special From…

Cozonacul lui Scărlătescu, secretele gustului de sărbătoare

Celebru pentru preparate sale pline de savoare, realizate după rețete tradiționale, Chef Cătălin Scărlătescu ne dezvăluie trucurile sale…

Brooke Shields își lansează documentarul autobiografic Pretty Baby

Brooke Shields (57 de ani) urmează trendul vedetelor care își lansează documentare autobiografice, după modelul Selenei Gomez și…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Primăvara vine cu multe noutăți, dintre cele mai variate. Iată ce ne-a atras atenția! Givenchy lansează Gentleman Society, parfumul…

BRD a pregătit un super concurs pentru luna aprilie și te așteaptă și la Half is Free, cu alte surprize

Pentru că primăvara e cel mai bun prilej de reinventare, BRD ți-a pregătit un super concurs în luna…

Spike și Smiley lansează piesa „Copacul”

Spike a lansat o piesă emoționantă, alături de Smiley. „Copacul” este o piesă pop cu influențe hip-hop, care…

Prânz cu redacția A List Magazine

Noi, când muncim, MUNCIM, când ne distrăm, ne DISTRĂM și când mâncăm, pai chiar MÂNCĂM! Redacția A List…

Nepoata Prințesei Diana, Lady Amelia Spencer, s-a căsătorit în Africa de Sud

Lady Amelia Spencer (30 de ani) este una dintre nepoatele Prințesei Diana, fiica fratelui acesteia, Charles Spencer. Lady…

Interviu cu Mihai Mincan (Spre Nord): „Mă interesează ca oamenii să folosească filmul ca pe o sursă de inspirație pentru discuții ulterioare”

Spre Nord este debutul în lungmetraj de ficțiune al regizorului Mihai Mincan, un thriller psihologic inspirat din fapte…