Alina Burlacu ∙ September 29, 2022 ∙ 4 min read

Socia Media ne-a adus în atenție creatorii de conținut din întreaga lume și i-a transformat în celebritățile momentului, la un nivel la care nu ne-am fi gândit, inclusiv financiar.

Cine sunt milionarii din Social Media și cât au câștigat aceste celebrități în 2021? Forbes a întocmit o listă generoasă. Noi ne-am concentrat atenția asupra primilor cinci, dar și asupra unui cățel, aflat pe locul 45, care a câștigat, doar anul trecut, 1 milion de dolari. 

Cum arată cifrele pentru primele cinci celebrități din Social Media?

LOCUL 1: 54 milioane de dolari

Jimmy Donaldson (MrBeast)

Experimente precum 50 de ore îngropat de viu sau înfometarea timp de 30 de zile au condus spre cele 54 de milioane de dolari câștigate de Jimmy Donaldson, alias MrBeast, din reclamele de pe videoclipurile sale de pe YouTube. MrBeast nu doar câștigă mai mult decât oricine altcineva, ci are și un concept special de restaurant, MrBeast Burger, prin care YouTuberul își monetizează faima. În loc să investească în echipamente de gătit sau în infrastructura de livrare, MrBeast a creat conceptul de bucătărie-fantomă, în decembrie 2020, în care oamenii trimit comenzi online pentru un MrBeast Burger, iar un restaurant afiliat pregătește comanda și o livrează.

LOCUL 2: 17,5 milioane de dolari

Charli D’Amelio

Anul trecut, la doar 18 ani, Charli D’Amelio a fost TikToker-ul cu cele mai mari câștiguri, făcute din brandul ei de îmbrăcăminte casual Social Tourist. Deși încă mai postează videoclipuri cu dansuri, D’Amelio își dedică o mare parte din conținutul său promovării propriilor mărci și parteneriate. Veniturile au fost completate de D’Amelio Brands și 444 Capital.

LOCUL 3: 20 milioane de dolari

Alexandra Cooper

Succesul ei a venit din discuțiile despre sex – care o includeau pe ea, dar și pe prieteni ori celebrități. Cooper și-a început podcastul „Call Her Daddy”, cu fosta ei colega de cameră Sofia Franklyn. După ce au câștigat popularitate, au semnat un acord pentru a produce podcastul pentru Barstool Sports. Din 2020, Cooper a plecat pe cont propriu și a semnat un contract de 60 de milioane de dolari pentru a livra propriul podcast prin Spotify. Acum podcastul este no 1, la nivel global, în clasamentul Spotify cu un conținut focusat pe femei.

LOCUL 4: 30 milioane de dolari

Elliot Tebele (FuckJerry)

Îți amintești când cel mai distractiv conținut de pe internet erau fotografiile cu subtitrări amuzante – cunoscute sub numele de meme? Producătorul original de meme-uri, FuckJerry, creat de Elliot Tebele, s-a extins în jocuri, tequila și televiziune pentru a rămâne relevant în piață. Jocul de cărți al companiei, What Do You Meme, pentru distracție în familie este, în prezent, al 17-lea cel mai popular joc de societate de pe Amazon. Tequila JAJA a fost lansată în 2018 și este vândută la restaurante și magazine de băuturi alcoolice din SUA.

LOCUL 5: 12 milioane de dolari

Emma Chamberlain

Emma Chamberlain a renunțat la liceu, dar a devenit milionară. Cunoscută pentru inteligența și umorul ei, care au ajutat-o ​​să devină un vlogger popular, Emma este fondatoarea Chamberlain Coffee, o marcă premium de cafea și ceai din care câștigă încă 7 milioane de dolari. Ea a încheiat, de asemenea, un parteneriat și cu Louis Vuitton.

LOCUL 45: 1 milion de dolari

What About Bunny

Câinele din rasa Sheepadoodle, pe nume Bunny, a reușit să atragă peste 1,1 milioane de urmăritori pe Instagram spunându-i proprietarului că îi este dor de tatăl ei, că își iubește mama și miroase ciudat. Comunicarea cu oamenii o face folosind un soundboard cu 92 de butoane cu sunete pentru cuvinte precum „dragoste”, „afară” și „fugă”. Banii vin, desigur, și din parteneriate cu firme dedicate animalelor de companie.

Foto: Hepta, Instagram.

Related Posts

Filosofia de viață și de frumusețe a lui Anne Hathaway

Anne Hathaway este una dintre cele mai apreciate actrițe de la Hollywood. La 40 de ani, vedeta a…

Colecția de artă a lui Gérard Depardieu, scoasă la licitație

În septembrie, aproape 250 de lucrări (sculpturi, picturi și desene) din colecția de artă a lui Gérard Depardieu…

Cindy Crawford povestește cum a schimbat-o mariajul cu Richard Gere

Cindy Crawford (57 de ani) s-a căsătorit cu Richard Gere (74 de ani) la vârsta de doar 22…

Power Couples – Regele Charles și Camilla, alături de Emmanuel și Brigitte Macron

Regele Charles III, alături de Regina Camilla, se află zilele acestea într-o vizită oficială în Franța, unde îl…

„Obiectivul ar trebui să fie găsirea unui echilibru în care designerii și AI-ul conclucrează”, spune Isabel Regino, Senior Brand Strategist & Marketing Manager

„AI nu este un substitut pentru creativitatea umană, imaginație și gândire critică” crede Isabel Regino, Senior Brand Strategist…

10 lucruri pe care nu le știai despre Sophia Loren (în afară de faptul că azi împlinește 89 de ani)

Câștigătoarea premiului Oscar, celebra actriță Sophia Loren a împlinit 89 de ani, astăzi, pe 20 septembrie. După lansarea,…

Jennifer Aniston: ”Arăt mai bine acum decât la 20 de ani!”

Jennifer Aniston a acordat un interviu despre rutina ei de fitness, pe care o compară cu cea din…

Shannen Doherty, Brenda din Beverly Hills, 90210, în lacrimi

O parte dintre vedetele serialului pentru adolescenți extrem de popular în anii ’90, Beverly Hills, 90210 s-au reunit…

Upgrade Education, consiliere educațională pentru elevii care vor să studieze la universități de top din străinătate (P)

Upgrade Education este o firma de consiliere educațională care oferă sprijin elevilor care își doresc să studieze la…

Irina Bossy Ghica: Anul acesta, Karpatia Horse Show aduce puncte de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Irina Bossy Ghica, stră-strănepoata lui Ion Ghica și a lui Gheorghe Grigore Cantacuzino, este moștenitoarea domeniului Cantacuzino de…