A List Magazine ∙ June 13, 2023 ∙ 5 min read

Budapesta este un oraș vibrant și cosmopolit, cu o scenă artistică dinamică și opțiuni de shopping deosebite. De data aceasta, lasă deoparte obiectivele turistice clasice și alege să te pierzi în lumea artistică a boutique-urilor de modă și galeriilor de artă din Budapesta.

Designerii de modă maghiari sunt tot mai cunoscuți în întreaga lume și devin din ce în ce mai populari pe plan internațional. Ei au o abordare unică și autentică a modei, îmbinând tradiția cu inovația, iar astfel au atras atenția întregii lumi. Dora Mojzes, Nanushka, Peter Nappi și Sándor Lakatos sunt doar câțiva dintre ei; nu se concentrează doar pe crearea de haine, ci și pe dezvoltarea de accesorii și bijuterii unice, care completează colecțiile lor de modă.

Așadar, dacă sunteți în căutarea unor escapade ce vizează un mix de shopping, artă și modă, atunci trebuie să vizitați următoarele locuri din Budapesta.

1. Paloma este un magazin de modă de lux situat în cartierul istoric al orașului. Aici veți găsi cele mai noi colecții de designeri din întreaga lume, inclusiv Valentino, Balenciaga și Saint Laurent. Designul elegant al magazinului și personalul prietenos vă vor face să vă simțiți minunat.

2. Nanushka este un brand de modă contemporan care a fost fondat în Budapesta și a devenit foarte popular în întreaga lume. Colecțiile lor includ haine și accesorii din materiale de calitate, precum piele, bumbac organic și mătase. Designul lor minimalist și atenția la detalii sunt elementele care îi diferențiază de alte branduri.

3. Falk Miksa Utca este o stradă din centrul orașului, renumită pentru galeriile sale de artă și antichități. Aici veți găsi o selecție impresionantă de lucrări de artă, obiecte antice și piese de mobilier din toate perioadele istorice. Este locul perfect pentru a căuta piese unice pentru colecția voastră sau cadouri deosebite.

4. Herend este o companie renumită, care produce cele mai frumoase și rafinate piese de porțelan. De la farfurii și cești de cafea, până la vaze și figurine, fiecare piesă este o adevărată operă de artă. Vizitați magazinul lor din centrul orașului pentru a admira colecția impresionantă de porțelanuri și pentru a cumpăra o piesă de calitate!

Galerii de artă & porțelanuri cu istorie

Budapesta are o scenă artistică vibrantă, cu o mulțime de galerii de artă contemporană. Printre cele mai apreciate se numără Ludwig Museum, care găzduiește expoziții cu artiști locali și internaționali de renume. Aici puteți admira lucrările și unor artiști precum Roy Lichtenstein și Andy Warhol.

Mai puțin cunoscută, dar în ton cu afinitatea noastră pentru modă este Galeria Szombathely, care se mândrește cu 2.500 de piese textile deosebite. Dacă vreți ceva diferit, vă recomandăm B32 Gallery, pentru spectacole de teatru, concerte și expoziții legate de design. Nu în ultimul rând, galeriile de artă din Szentendre sunt și ele de pus pe listă, pentru a ieși un pic din Budapesta.

De la cele mai noi colecții de modă la porțelanuri de calitate și galerii de artă contemporană, Budapesta și împrejurimile sale vă vor răsplăti cu siguranță vizita! Nu ratați ocazia de a explora aceste locuri fascinante într-unul dintre cele mai frumoase anotimpuri.

Mai multe detalii și informații utile despre planificarea unei călătorii în Ungaria găsiți aici – https://visithungary.com/.

Foto: https://visithungary.com/.

Related Posts

Filme și seriale noi în martie pe platformele de streaming

Seriale noi, blockbustere mult așteptate, povești numai bune pentru weekendurile de binge-watching: iată noutățile lunii martie pe platformele…

Kensington Palace revine cu lămuriri despre starea lui Kate Middleton, Prințesa de Wales

Kensington Palace a revenit cu câteva rânduri prin care încearcă să liniștească publicul cu privire la starea de…

”2020” – o comedie neagra cu iz de dramă și de bucluc, din 15 martie în cinematografe

Filmul „2020” a avut avanpremiera la Paris pe 29 februarie, la  Grand Rex, cel mai mare cinematograf din…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile care ne-au atras atras atenția. PANDORA introduce perlele…

În ce serial de succes va juca Eva Longoria

Eva Longoria este cel mai nou nume care se alătură distribuției serialului Only Murders in the Building (Disney+),…

Horoscopul lunii Martie 2024

Luna martie aduce schimbări importante în viața multora dintre noi. Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare…

Tendințele momentului în materie de interioare. Nuanțele și texturile care îți transformă locuința într-o casă de vacanță chiar în inima orașului

Bucură-te de confortul propriului cămin, înconjurându-te de materiale naturale în nuanțe care să-ți aducă deplina relaxare. Întâmpină primăvara…

Cine este noul iubit multimilionar al lui Naomi Campbell

Naomi Campbell este mai fericită ca niciodată, scrie presa internațională, după o pauză în viața ei amoroasă în…

Simona Vilău, curator Art Safari: „Arta e un sport al minții. Ne lasă libere emoțiile”

Artist și curator, Simona Vilău este responsabilă primăvara aceasta cu o fascinantă punere în scenă a unei expoziții…

George și Amal Clooney dau Marea Britanie pe Franța

George (62 de ani) și Amal Clooney (46 de ani), unul dintre cele mai admirate și urmărite cupluri…