Monica Cismaru ∙ May 22, 2020 ∙ 3 min read

adaptari cinematografice 2020

Anul curent ar fi fost unul bogat în producția de filme, dar multe premiere au fost amânate din cauza pandemiei de Coronavirus. Totuși, unele titluri sunt programate să apară la toamnă, iar celalalte stau ”pe țeavă” și așteaptă undă verde în cinematografe. Până atunci, trecem în revistă cele mai atractive titluri de filme inspirate din romane celebre și așteptăm cu sufletul la gură să vedem dacă Hollywoodul poate reda pe peliculă farmecul scriitoricesc.

Iată ce producții inspirate din cărți celebre așteaptă să fie lansate anul acesta

Dune”

dune

Un remake al filmului din 1984, inspirat din romanul lui Frank Herbert, e programat să apară în cinematografe în decembrie 2020. Cartea de science fiction cunoaște o nouă ecranizare, din a cărei distribuție fac parte Timothée Chalamet, Josh Brolin, Jason Momoa, Zendaya și Rebecca Ferguson. Chalamet va interpreta rolul principal, pe cel al lui Paul Atreides.

 

“Rebecca”

rebecca

Romanul gotic din 1938 scris de Daphne du Maurier a fost ecranizat mai întâi cu succes de Alfred Hitchcock, în 1940. ”Rebecca” explorează teme precum dragostea, gelozia, sexualitatea și are și accente horror. Dacă producția pogramată să apară cândva anul acesta va bifa cu succes aceste elemente, rămâne de văzut. Din distribuție: Lily James, Armie Hammer și Sam Riley.

 

Moarte pe Nil”

Romanul din 1937 al Agathei Christie va fi adaptat și ecranizat de Kenneth Branagh, cel care a realizat și producția din 2017, ”Crima din Orient Express”. ”Moarte pe Nil” este unul dintre cele mai apreciate titluri ale Agahthei Christie, iar producția programată să apară pe 9 octombrie 2020 e plină de staruri de primă mână, precum Gal Gadot, Letitia Wright, Armie Hammer, Annette Bening, Ali Fazal, Sophie Okonedo, Tom Bateman, Emma Mackey, Dawn French și Rose Leslie. Cartea îl are în centru pe fermecătorul detectiv Hercule Poirot, care se trezește implicat în problemele unui triunghi amoros, în timpul unei vacanțe în Egipt, iar personajul va fi intrepretat de același Branagh, ca și în ”Crima din Orient Express”.

“Deep Water”

deep water

Probabil una dintre cele mai așteptate producții ale anului. Thrillerul psihologic ”Deep Water”, scris de Patricia Highsmith, are în centru cuplul format din Vic și Melinda Van Allen, al caror mariaj se destramă treptat. Atât cartea cât și filmul sunt încărcate de erotism, iar personajele principale sunt interpretate de Ben Affleck și de Ana de Armas, care s-au îndrăgostit pe platourile de filmare. Lansarea e programată pentru 13 noiembrie 2020.

 

“David Copperfield”

david copperfield

“David Copperfield” este considerat a fi autobiografia autorului Charles Dickens, care relatează povești din tinerețea sa și realizează un portret elocvent al erei victoriene. Adaptat pentru marile ecrane de regizorul Armando Ianucci, filmul îi are în distribuție pe Dev Patel, Aneurin Barnard și pe Daisy May Cooper. Producția a fost lansată deja la începutul anului în cinematografele din Marea Britanie, dar așteapta undă verde pentru Statele Unite, decizie amânată din cauza izbucnirii pandemiei.

 

“Without Remorse”

without remorse

Acțiunea romanului thriller scris de Tom Clancy se petrece în timpul războiului din Vietnam și se învârte în jurul lui John Clark, personaj recurent în cărțile lui Clancy. Intriga pornește de la uciderea soției unei membru al trupelor SEAL. Thrillerul de acțiune de pe marile ecrane include actori precum Michael B. Jordan, Jamie Bell și Jodie Turner-Smith, iar lansarea e programată pentru 2 octombrie 2020.

 

“The Secret Garden”

secret garden

Cartea semnată de Frances Hodgson Burnett este una dintre cele mai apreciate din literatura pentru copii și se învârte în jurul ideii de dragoste și de bunătate. Lansarea acestei adaptări cinematografice era programată pentru luna aprilie a acestui an, dar a fost amânată pentru o dată necunoscută încă. Din distribuția ”The Secret Garden”: Dixie Egerickx, Colin Firth și Julie Walters.

Related Posts

Balcicul artistic interbelic se întoarce la Balcic 

În jurul aniversării a 100 de ani de la începerea construcției la palatul de la Balcic al Reginei…

Cum sună cea mai nouă piesă semnată Irina Rimes: ,,Dulce amară”

Irina Rimes lansează piesa ,,Dulce amară”, o poveste despre o femeie legendară, o apariție la fel de spectaculoasă ca…

Fără telefoane la concertele lui Bob Dylan

Celebrul Bob Dylan vrea să revină la vremurile în care oamenii veneau la concerte doar pentru muzică. Pentru…

Chef Cătălin Scărlătescu gătește în această seară pentru tine, la MEDUSA

Cătălin Scărlătescu vă așteaptă în această seară cu cele mai gustoase preparate mediteraneene, la una dintre cele mai…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările importante. Iată ce ne-a atras atenția,…

Cum arată Elle Macpherson la 60 de ani

Modelul australian Elle Macpherson pare că întinerește. La 60 de ani, modelul pozează în bikini și se laudă…

Cine este noua iubită a lui Johnny Depp?

După un divorț public și traumatizant, care l-a ținut în șah timp de câțiva ani, Johnny Depp (61…

O mulțime de vedete în tribunele de la Wimbledon

Turneul de Grand Slam Wimbledon, cea mai veche competiție de acest fel din lume, s-a încheiat recent. La…

Nu mă feresc să spun că m-am îndrăgostit de noile căști Sonos Ace

Sonos lansează primele căști ale companiei, Sonos Ace, marcând astfel intrarea mult așteptată a brand-ului în această zonă…

Shannen Doherty a lăsat instrucțiuni clare cu privire la funeraliile ei

Actrița Shannen Doherty s-a stins sâmbătă, 13 iulie, la vârsta de 53 de ani, din cauza cancerului, după…