A List Magazine ∙ January 31, 2023 ∙ 5 min read

Cu o istorie de peste 70 de ani, Jidvei este unul dintre producătorii de vin iconici din România, un brand care strânge în jurul său generații diferite de iubitori de vin și poveștile lor unice. Pentru a fi cât mai aproape de tineri și pentru a-i încuraja să descopere fascinanta lume a vinului, cel mai mare producător de vin din țară face, cu îndrăzneală și viziune, un pas mai departe în arta vinului, fiind un lider în ceea ce privește inovația.

Jidvei a introdus pe site-ul său, www.jidvei.ro, o nouă secțiune – Cocktails by Jidvei. De doi ani, compania organizează la Castelul Bethlen-Haller, împreună cu Bogdan Nicolae – cofondator Barmania, un eveniment dedicat industriei de bartending, Jidvei Mixology & Bartenders Camp, fiind un susținător activ al celor mai creativi și mai bine pregătiți tineri din domeniu. Proiectul Cocktails by Jidvei a fost gândit ca o platformă unde consumatorii se pot întâlni cu unii dintre cei mai talentați barmani-mixologi din România și cu produsele Jidvei prezentate într-o manieră neobișnuită. 

Ana Necșulescu, Director de Comunicare Jidvei, ne invită să aflăm mai multe despre lumea fascinantă a licorilor bahice pe Cocktails by Jidvei, și vine cu detalii prețioase despre noutatile brandului în cele ce urmează.

Cum a rămas Jidvei un brand relavant pe o piață atât de competitivă, precum cea a vinurilor?

Vinul este o călătorie care presupune o evoluție constantă, iar pentru a rămâne relevant trebuie să fii mereu atent la ceea ce se întâmplă în jur, să pășești dincolo de zona de confort și să îți dorești excepționalul. Pasiunea și integritatea trebuie să stea alături de curaj pentru că doar atunci când stăpânești regulile te poți juca, astfel încât să creezi noi ocazii de a împărtăși dragostea pentru vin cu ceilalți, iar Jidvei a arătat că poate face aceste lucruri. 

Cocktailurile se regăsesc în paharele tot mai multor consumatori,   câstigând teren prin versatilitate. Reprezintă mixologia un pariu actual în strategia Jidvei? 

Mereu am crezut că mixologia este o artă care merită să primească mai multă atenție din partea consumatorilor și a producătorilor de vin și de băuturi alcoolice. Cocktailurile au fost create, reinterpretate și consumate în întreaga lume de sute de ani, iar a bea un cocktail bun și echilibrat poate fi la fel de plăcut, precum a savura un preparat complex într-un restaurant. Însă, această experiență nu trebuie să aibă loc doar în oraș, ci poate fi reprodusă acasă, într-o atmosferă familială.

Cocktails by Jidvei este cel mai nou demers educativ în zona consumatorilor de licori bahice din România. Ne puteți spune mai multe? 

Cocktails by Jidvei este poveste și inspirație, o platformă unică în România care prezintă mai mult decât cocktailuri; este o platformă care aduce în atenția publicului oamenii care le crează și îi încurajează pe cei pasionați de arta mixologiei, profesioniști și amatori deopotrivă, să își depășească limitele și să caute, întotdeauna, excelența. 

Fiecare rețetă prezentată în secțiunea Cocktails by Jidvei conține informații detaliate despre nivelul de dificultate și ocazii potrivite de consum, despre ingredientele, tipurile de pahare și tehnicile folosite, și despre cantitățile necesare pentru a crea unul sau mai multe cocktailuri, astfel că pasionații de mixologie pot crea, cu ușurință, aceste cocktailuri chiar la ei acasă. Cocktails by Jidvei este un demers educativ care vine în sprijinul consumatorilor și al industriei ospitalității din România. Dar dincolo de cocktailuri delicioase și de rețete explicate pas cu pas, această platformă aduce în prim plan poveștile barmanilor care au participat la Jidvei Mixology & Bartenders Camp. Cei curioși pot afla cine sunt barmanii care au creat rețetele, care e povestea lor de viață, unde au găsit inspirația de a crea cocktailul prezentat și mai ales, unde pot fi găsiți în țară pentru a-i cunoaște personal și pentru a se bucura de și mai multe cocktailuri bune.

Care este targetul pe care  să îl atingeti cu acest proiect curajos?

Studiile arată că din ce în ce mai mulți consumatori descoperă arta mixologiei și experimentează acasă rețete consacrate sau își pun amprenta în cocktailuri inventate chiar de ei. Prin intermediul platformei Cocktails by Jidvei, ne dorim să fim alături de cei care sunt în căutarea inspirației și care vor să afle cum pot crea cocktailuri inedite și cum pot integra vinurile, spumantele și distilatele noastre și ce aduc ele în plus acestor rețete.

De asemenea, am vrut să creăm un mediu propice pentru promovarea barmanilor și a mixologilor talentați, un loc în care ei să își expună creațiile, devenind, astfel, parte a unui demers mult mai amplu care are ca scop educarea consumatorului și asigurarea unei vizibilități din ce în ce mari a mixologiei și bartendingului în peisajul industriei ospitalității din România. Trebuie să învățăm să privim mixologia ca fiind o fațetă complementară gastronomiei, iar evoluția pe plan internațional ne demonstrează că industria de cocktails poate atinge culmi nebănuite.

Cocktailurile sunt o lume foarte complexă în care toate elemente – aromă, textură, miros, palier de gust, culoare și mod de prezentare – trebuie să se regăsească într-un echilibru perfect pentru a crea o experiență memorabilă, iar acest lucru este posibil doar atunci când știința, pasiunea, creativitatea, spontaneitatea și calitatea ingredientelor sunt puse laolaltă în arta mixologului.

Pentru că a bea un cocktail este o experiență care depășește produsul în sine, este o conexiune între povestea din spatele rețetei, calitatea ingredientelor folosite, personalitatea creatorului și atmosfera în care este savurat.  (P)

Related Posts

Diane Keaton, despre bărbații din viața ei: Al Pacino, Warren Beatty, Woody Allen și Keanu Reeves

Diane Keaton rememorează fostele ei relații cu nume mari de la Hollywood, printre care se numără Al Pacino,…

Andrea Bocelli își lansează documentarul muzical The Journey: A Music Special From Andrea Bocelli

Celebrul tenor italian Andrea Bocelli (64 de ani) își lansează documentarul muzical The Journey: A Music Special From…

Cozonacul lui Scărlătescu, secretele gustului de sărbătoare

Celebru pentru preparate sale pline de savoare, realizate după rețete tradiționale, Chef Cătălin Scărlătescu ne dezvăluie trucurile sale…

Brooke Shields își lansează documentarul autobiografic Pretty Baby

Brooke Shields (57 de ani) urmează trendul vedetelor care își lansează documentare autobiografice, după modelul Selenei Gomez și…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Primăvara vine cu multe noutăți, dintre cele mai variate. Iată ce ne-a atras atenția! Givenchy lansează Gentleman Society, parfumul…

BRD a pregătit un super concurs pentru luna aprilie și te așteaptă și la Half is Free, cu alte surprize

Pentru că primăvara e cel mai bun prilej de reinventare, BRD ți-a pregătit un super concurs în luna…

Spike și Smiley lansează piesa „Copacul”

Spike a lansat o piesă emoționantă, alături de Smiley. „Copacul” este o piesă pop cu influențe hip-hop, care…

Prânz cu redacția A List Magazine

Noi, când muncim, MUNCIM, când ne distrăm, ne DISTRĂM și când mâncăm, pai chiar MÂNCĂM! Redacția A List…

Nepoata Prințesei Diana, Lady Amelia Spencer, s-a căsătorit în Africa de Sud

Lady Amelia Spencer (30 de ani) este una dintre nepoatele Prințesei Diana, fiica fratelui acesteia, Charles Spencer. Lady…

Interviu cu Mihai Mincan (Spre Nord): „Mă interesează ca oamenii să folosească filmul ca pe o sursă de inspirație pentru discuții ulterioare”

Spre Nord este debutul în lungmetraj de ficțiune al regizorului Mihai Mincan, un thriller psihologic inspirat din fapte…