A List Magazine ∙ January 31, 2023 ∙ 5 min read

Cu o istorie de peste 70 de ani, Jidvei este unul dintre producătorii de vin iconici din România, un brand care strânge în jurul său generații diferite de iubitori de vin și poveștile lor unice. Pentru a fi cât mai aproape de tineri și pentru a-i încuraja să descopere fascinanta lume a vinului, cel mai mare producător de vin din țară face, cu îndrăzneală și viziune, un pas mai departe în arta vinului, fiind un lider în ceea ce privește inovația.

Jidvei a introdus pe site-ul său, www.jidvei.ro, o nouă secțiune – Cocktails by Jidvei. De doi ani, compania organizează la Castelul Bethlen-Haller, împreună cu Bogdan Nicolae – cofondator Barmania, un eveniment dedicat industriei de bartending, Jidvei Mixology & Bartenders Camp, fiind un susținător activ al celor mai creativi și mai bine pregătiți tineri din domeniu. Proiectul Cocktails by Jidvei a fost gândit ca o platformă unde consumatorii se pot întâlni cu unii dintre cei mai talentați barmani-mixologi din România și cu produsele Jidvei prezentate într-o manieră neobișnuită. 

Ana Necșulescu, Director de Comunicare Jidvei, ne invită să aflăm mai multe despre lumea fascinantă a licorilor bahice pe Cocktails by Jidvei, și vine cu detalii prețioase despre noutatile brandului în cele ce urmează.

Cum a rămas Jidvei un brand relavant pe o piață atât de competitivă, precum cea a vinurilor?

Vinul este o călătorie care presupune o evoluție constantă, iar pentru a rămâne relevant trebuie să fii mereu atent la ceea ce se întâmplă în jur, să pășești dincolo de zona de confort și să îți dorești excepționalul. Pasiunea și integritatea trebuie să stea alături de curaj pentru că doar atunci când stăpânești regulile te poți juca, astfel încât să creezi noi ocazii de a împărtăși dragostea pentru vin cu ceilalți, iar Jidvei a arătat că poate face aceste lucruri. 

Cocktailurile se regăsesc în paharele tot mai multor consumatori,   câstigând teren prin versatilitate. Reprezintă mixologia un pariu actual în strategia Jidvei? 

Mereu am crezut că mixologia este o artă care merită să primească mai multă atenție din partea consumatorilor și a producătorilor de vin și de băuturi alcoolice. Cocktailurile au fost create, reinterpretate și consumate în întreaga lume de sute de ani, iar a bea un cocktail bun și echilibrat poate fi la fel de plăcut, precum a savura un preparat complex într-un restaurant. Însă, această experiență nu trebuie să aibă loc doar în oraș, ci poate fi reprodusă acasă, într-o atmosferă familială.

Cocktails by Jidvei este cel mai nou demers educativ în zona consumatorilor de licori bahice din România. Ne puteți spune mai multe? 

Cocktails by Jidvei este poveste și inspirație, o platformă unică în România care prezintă mai mult decât cocktailuri; este o platformă care aduce în atenția publicului oamenii care le crează și îi încurajează pe cei pasionați de arta mixologiei, profesioniști și amatori deopotrivă, să își depășească limitele și să caute, întotdeauna, excelența. 

Fiecare rețetă prezentată în secțiunea Cocktails by Jidvei conține informații detaliate despre nivelul de dificultate și ocazii potrivite de consum, despre ingredientele, tipurile de pahare și tehnicile folosite, și despre cantitățile necesare pentru a crea unul sau mai multe cocktailuri, astfel că pasionații de mixologie pot crea, cu ușurință, aceste cocktailuri chiar la ei acasă. Cocktails by Jidvei este un demers educativ care vine în sprijinul consumatorilor și al industriei ospitalității din România. Dar dincolo de cocktailuri delicioase și de rețete explicate pas cu pas, această platformă aduce în prim plan poveștile barmanilor care au participat la Jidvei Mixology & Bartenders Camp. Cei curioși pot afla cine sunt barmanii care au creat rețetele, care e povestea lor de viață, unde au găsit inspirația de a crea cocktailul prezentat și mai ales, unde pot fi găsiți în țară pentru a-i cunoaște personal și pentru a se bucura de și mai multe cocktailuri bune.

Care este targetul pe care  să îl atingeti cu acest proiect curajos?

Studiile arată că din ce în ce mai mulți consumatori descoperă arta mixologiei și experimentează acasă rețete consacrate sau își pun amprenta în cocktailuri inventate chiar de ei. Prin intermediul platformei Cocktails by Jidvei, ne dorim să fim alături de cei care sunt în căutarea inspirației și care vor să afle cum pot crea cocktailuri inedite și cum pot integra vinurile, spumantele și distilatele noastre și ce aduc ele în plus acestor rețete.

De asemenea, am vrut să creăm un mediu propice pentru promovarea barmanilor și a mixologilor talentați, un loc în care ei să își expună creațiile, devenind, astfel, parte a unui demers mult mai amplu care are ca scop educarea consumatorului și asigurarea unei vizibilități din ce în ce mari a mixologiei și bartendingului în peisajul industriei ospitalității din România. Trebuie să învățăm să privim mixologia ca fiind o fațetă complementară gastronomiei, iar evoluția pe plan internațional ne demonstrează că industria de cocktails poate atinge culmi nebănuite.

Cocktailurile sunt o lume foarte complexă în care toate elemente – aromă, textură, miros, palier de gust, culoare și mod de prezentare – trebuie să se regăsească într-un echilibru perfect pentru a crea o experiență memorabilă, iar acest lucru este posibil doar atunci când știința, pasiunea, creativitatea, spontaneitatea și calitatea ingredientelor sunt puse laolaltă în arta mixologului.

Pentru că a bea un cocktail este o experiență care depășește produsul în sine, este o conexiune între povestea din spatele rețetei, calitatea ingredientelor folosite, personalitatea creatorului și atmosfera în care este savurat.  (P)

Related Posts

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…