Publicația Forbes enumeră cei 2 668 miliardari ai lumii, un grup select care n-a scăpat de șocul pandemiei și s-a redus cu 87 de persoane față de anul trecut. Cel mai bogat om din lume rămâne în continuare Elon Musk, cu 219 miliarde de dolari, urmat de Jeff Bezos, cu 171 de miliarde de dolari și de Bernard Arnault&familia, cu 158 de miliarde de dolari.

Lista miliardarilor a primit anul acesta 236 de nume noi, iar 1000 dintre miliardarii lumi sunt și mai bogați decât în urmă cu un an.

Cei mai mulți miliardari enumerați de Forbes provin din America, cu 735 de prezențe, iar China se situează pe locul doi, cu 607 de miliardari.

lista miliardari
Kim Kardashian

Dintre vedete, cele mai sonore și bogate nume sunt cele ale lui Oprah Winfrey, a cărei avere a fost estimată la 2,6 miliarde de dolari, Kanye West, cu 2 miliarde de dolari (deși el a declarat că ar avea 7 miliarde), Kim Kardashian, cu 1,8 miliarde, și Rihanna, care, la 34 de ani, devine prima miliardară din Barbados de pe lista miliardarilor Forbes, pe locul 1729, cu o avere de 1,7 miliarde de dolari, ce o poziționează și în topul celor mai bogate cântărețe ale lumii.

lista miliardari
Oprah Winfrey

Un alt new-entry dintre vedete anul acesta este regizorul Peter Jackson, cel care și-a pus semnătura pe seria filmelor Lord of The Rings și Hobbitul. Jackson (60 de ani) a devenit miliardar în noiembrie 2021, după ce și-a vândut partea de acțiuni din compania digitală de film Weta către Unity Software, pentru 975 de milioane de dolari. Acesta are acum o avere de 1,5 miliarde de dolari și se clasează pe locul 1929 în top.

lista miliardari
Kanye West

Alte prezențe celebre din clasamentul miliardarilor lumii mai sunt: Steven Spielberg, pe locul 801 cu 3,7 miliarde de dolari, rapperul Jay-Z, pe 2076, cu 1,3 miliarde de dolari, și producătorul de film Tyler Perry, pe locul 2578, cu un miliard de dolari.

Foto: Hepta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts