Nicoleta Nicolae ∙ March 27, 2020 ∙ 5 min read

Fly Project înseamnă, de mai bine de 15 ani, Tudor Ionescu și Dan Deneș, precum și o echipă în jurul lor, una foarte bine sudată care, între timp, a devenit asemenea unei familii. Împreună, au realizat un lucru extrem de important, mai ales pentru o formație din România: au reușit să se mențină constant în topuri, depășind multe bariere și bifând performanțe greu de atins pentru o trupă din țara noastră, mai ales peste hotare, acolo unde este extrem de dificil să te menții în preferințele publicului atâția ani la rând.
Sunteți unul dintre puținele proiecte românești care au succes în afara granițelor încă de la debut – care este secretul vostru și cum simțiți publicul din afara țării, față de cel din România?
Fly Project: Secretul stă-n muzică. Atât. În 2005, când am început Fly Project, nu ne-am gândit nici o secundă ca vom fi artiști internaționali și că atâtea milioane de oameni vor cumpăra muzica noastră, vor cânta muzica noastră și se vor distra pe muzica noastră, pe atâtea continente. Secretul este că, de fiecare dată când facem o piesa nouă, ne gândim la un singur lucru: la oameni. Fly Project face muzica pentru oameni, așa cum am făcut întotdeauna.  Publicul Fly Project este același, oriunde-n lume. El este format din oameni faini, oameni gata oricând pentru încă un party, gata oricând să lase tot din mână și să se distreze.
Stilul muzical FLY PROJECT a devenit unul inconfundabil, are acel “ceva” – există o “rețetă” a pieselor FLY PROJECT?
Tudor: Să faci muzică pentru oameni, trebuie să gandesti ca un om. Trebuie să lași deoparte orice alt gând, orice lucru material. Muzica este emoție și nimic altceva.
Dan: Probabil mesajul pe care îl transmitem e unul simplu și direct, ne dorim ca muzica noastră să ajungă direct către public și să bucure.
Aveți un turneu internațional care se numește “We Make The World Dance” – povestiți-ne despre el…
Tudor: #WeMakeTheWorldDANCE este cel mai lung turneu al nostru. Are câțiva ani deja și nimic nu se compară cu energia pe care o simțim de fiecare dată, la fiecare show al nostru, iar atât timp cât noi reușim prin concertele noastre și prin muzica noastră să-i facem pe oameni măcar pentru un timp să uite de greutăți, eu sunt cel mai fericit. Până la urmă, ăsta-i cel mai mare premiu pe care-l poate primi un artist. Toți oamenii care-ți ascultă piesele pentru care tu ți-ai petrecut 15 ani în studio și ai făcut atâtea sacrificii și compromisuri, înseamnă mai mult decât orice premiu Grammy.
Dan: Am ajuns în foarte multe locuri de pe glob, în multe țări din Europa, Asia, America Latină… am ajuns până și în unul dintre cele mai reci orașe locuite – în Yakutsk, în Siberia, unde temperatura de -50 C este frecventă. Nu putem decât să fim fericiți că muzica noastră ajunge atât de departe.
Când ați început proiectul FLY PROJECT v-ați gândit că o să aveți miliarde de vizualizări și că muzica voastră o să fie ascultată în cele mai îndepartate colțuri ale planetei?
Tudor: Da. Îmi doream să fie așa. Am vrut întotdeauna asta, dar, în 2005, toate astea erau doar sub forma unui vis, pe care nici nu puteam să îl conștientizez.
Dan: Când am început totul, ne gândeam doar la faptul că ar trebui să facem un proiect pe care oamenii să îl placă, să ajungă să îl iubească și, când am lansat primul nostru single, Raisa, am pornit cu dreptul, el ne-a deschis foarte multe porți, pentru că era ascultat atât în țară cât și în afara ei.
Ați trăit, probabil, experințe memorabile în timpul show-urilor pe care le realizați în toată lumea. Cum v-au marcat acestea, atât la nivel de trupă, cât și personal?
Fly Project: Noi suntem foarte concentrați în turnee, suntem foarte atenți la fiecare detaliu de care depinde reușita unui concert. N-am făcut niciodată diferențe între evenimente și oamenii din fața noastră. Fie c-am cântat în “sufragerie” la Putin, fie c-am cântat la Aiud, fie c-am cântat la Brașov, fie c-am cântat în Palatul Kremlin, în Piața Roșie din Moscova sau în Argentina, pentru noi, oamenii sunt la fel, iar noi suntem la fel peste tot. Se schimbă doar avioane, locații de concerte sau hoteluri. În rest, noi suntem aceiași.
Care este cea mai mare provocare pe care ați întâmpinat-o în toți acești ani?
Tudor: Întotdeauna, cea mai mare provocare pentru un artist este rezistența. Rezistența pe piață. Muzica știm să facem. Provocarea este să fii și actual.
Dan: Provocarea cea mai mare este să te updatezi permanent, să te reinventezi și să păstrezi pasiunea pentru ceea ce faci.
Ce trebuie să aibă în vedere cineva care vrea să facă o carieră în muzică. În opinia voastră, care este cel mai important lucru de care trebuie să țină cont?
Fly Project: Înainte de orice, trebuie să fie cei mai sinceri cu ei în oglindă și să-și răspundă la o singură-ntrebare: “Ce vreau eu, de fapt? Simt că sunt și vreau să fiu artist sau vreau doar să fiu vedetă și să apar la tv, pentru că e cool așa?”
Iar dacă raspunsul din noi înclină mai mult spre “sunt artist”, atunci începe munca.
Cum reușiți să îmbinați viața profesională atât de solicitantă (studio, concerte, turneu) cu viața de familie, cu rolul de tată și de soț?
Dan: Eu am o familie care întelege ceea ce fac, așa că atunci când trebuie să mă ocup de partea profesională sau sunt plecat, soția mea este alături de mine și preia ea activitățile de acasă.
Tudor: Aici intervin chestiile alea despre care cei mai mulți se feresc să vorbească: COMPROMISURILE și PRIORITĂȚI.
CITEȘTE mai mult AICI!

Related Posts

Istoria secretă a culorilor

„Negru de supărare”, „roșu de furie”, „alb ca varul” – culorile nu sunt doar parte din lumea care…

Johnny Depp revine în Pirații din Caraibe pentru un onorariu record

În sfârșit, soarele răsare și pe strada lui Johnny Depp (59 de ani). După câțiva ani în care…

Proprietarul brandului Ray-Ban, Leonardo Del Vecchio, a murit la vârsta de 87 de ani

Leonardo Del Vecchio, proprietarul brandurilor de acccesorii Ray-Ban și Oakley,  a murit la vârsta de 87 de ani,…

8 filme și seriale care se simt ca o vacanță de vară

Zile de vară, soare, sentimentul că toate problemele au rămas în urmă, relaxare la plajă sau într-un loc…

Cel de-al doilea episod #GataDeBusiness, cu Andreea Esca, este aici! 

Andreea Esca este din nou pregătită să îți spună o poveste. De data aceasta, o poveste reală despre…

Harry Styles lansează o colecție de haine alături de Gucci

Harry Styles, unul dintre cei mai de succes cântăreți la ora actuală, lansează o colecție de haine alături…

Cum arată cea mai recentă achiziție imobiliară făcută de Nicole Kidman în Sydney

Australianca Nicole Kidman (55 de ani) își extinde de la an la an portofoliul imobiliar din Sydney. Actrița…

Lectura de vacanță – Ce cărți citesc vedetele?

Timpul trece altfel în vacanță. Frumusețea după-amiezelor leneșe de vară nu este întrecută decât de timpul petrecut citind…

Casa noastră/ Utama câștigă Trofeul Transilvania la cea de-a 21-a ediție TIFF

Câștigătorii celei de-a 21-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania au fost aplaudați sâmbătă seară, pe 25…

Sharon Stone povestește că pierdut nouă sarcini de-a lungul vieții

Sharon Stone (64 de ani) face consfesiuni dureroase despre cele nouă sarcini pe care le-a pierdut de-a lungul…