Monica Cismaru ∙ March 28, 2022 ∙ 8 min read
Dimineața este momentul meu preferat al zilei, pentru că-mi savurez cafeaua în timp ce mă pregătesc să plec la serviciu. Am rutina mea bine stabilită, la care nu renunț niciodată, indiferent de ora la care sună alarma.

Astfel, în timp ce-mi beau prima cafea a dimineții și încep să mă trezesc, alături de pisicile mele (care nu beau cafea :)), îmi pun un podcast, mă machiez și mă îmbrac pentru a pleca la job, unde mă așteaptă al doilea moment preferat al dimineții… ați ghicit, tot cu cafea!

nespresso sistem vertuo

Aici, la redacția A List Magazine, mă așteaptă aparatul mic și sleek Nespresso, alături de capsulele mele preferate de cafea, cu aromă de fructe de pădure și de migdale. Și, cum ajung prima la redacție, încep să mă pregătesc de o nouă zi de muncă alături de cafeaua aburindă, în care torn și un strop de lapte vegetal. Pe măsură ce ziua înaintează și muncesc, mai beau una-două cafele, în funcție de poftă și de nevoie.

Probabil că vă veți mira de cantitatea de cafea pe care o beau zilnic, dar vă garantez că e totul în regulă, tensiunea mea mică și dragostea pentru această băutură îmi permit cele tre-patru cești, iar aroma cafelei Nespresso și varietatea sortimentelor fac din savuratul ei o ”ceremonie” care mă binedispune de fiecare dată și care mă face să lucrez mai cu spor!

Ce este cu noul sistem Vertuo, realizat de Nespresso

Așadar, ați văzut că stați de vorbă cu o ”coffee aficionado”, cum mă mai prezint eu pe diversele rețele sociale, așa că cine altcineva să vorbească despre noul sistem Vertuo de la Nespresso? Sistemul se adresează iubitorilor de cafea lungă ce vor să savureze cafele în variante precum Double Espresso (80 ml), Gran Lungo (150 ml), Cană (Mug – 230 ml) sau Carafă (535 ml, recomandat pentru 3 porții), dar prepară şi cafea Espresso (40 ml). Indiferent dacă doriți să vă impresionați prietenii la brunch sau dacă doriți să savurați un espresso rapid după prânz, Vertuo vă aduce versatilitatea de care aveți nevoie în orice moment.

nespresso sistem vertuo

Aceeași cafea excepțională Nespresso, într-o capsulă nouă:

 • Capsulele Nespresso Vertuo au o formă diferită faţă de capsulele Nespresso Original şi au cod de bare încorporat. Acestea pot fi folosite doar împreună cu espressoarele Nespresso Vertuo, întrucât tehnologia de extracție este diferită. Espressorul Vertuo citeşte codul de bare de pe capsulă pentru a identifica parametrii de extracție ai fiecărui sortiment – espressorul recunoaște capsula și reglează cantitatea de apă, viteza de rotație și alți parametri (eg. durata preinfuziei, temperatura etc) pentru a prepara fiecare sortiment exact aşa cum a fost gândit.
 • Cafeaua folosită pentru Sistemul Vertuo este aceeași cafea de cea mai înaltă calitate precum cea din capsulele folosite pentru Sistemul Original. Nespresso se aprovizionează cu cafea din peste 17 ţări producătoare de cafea din lume prin intermediul Programului Nespresso AAA Sustainable Quality™, dezvoltat în 2003 împreună cu organizaţia de mediu Rainforest Alliance. În acest fel Nespresso se asigură că obţine unele dintre cele mai bune cafele din lume, unele din regiuni consacrate pentru calitate deosebită a cafelei, alte din regiuni excepţionale dar foarte greu accesibile, cu profiluri de sol şi climă unice, concentrându-se cu precădere asupra protejării mediului înconjurător şi a bunăstarii comunităţilor de fermieri. Nespresso colaborează în mod direct prin intermediul acestui program cu peste 120.000 de fermieri, plătind întotdeauna preţuri peste media industriei şi prime speciale, derulând programe de training, protecţie socială, pensii private şi dezvoltare a infrastructurii.

O cremă generoasă și densă, incomparabilă, care a consacrat brandul Nespresso peste tot în lume

Datorită noii tehnologii patentate de Nespresso, cafeaua preparată – indiferent de dimensiunea ceştii, de la espresso la carafă, adică jumătate de litru – va avea de fiecare dată un strat generos de cremă densă, incomparabilă, de culoarea alunei. Astfel, iubitorii de cafea se pot bucura de cafele de dimensiuni diferite, întotdeauna desăvârșite de o cremă bogată – un detaliu prețios pentru o cafea preparată acasă.

Tehnologia sistemului Vertuo: Centrifusion™ și un singur buton pentru până la 35 de cafele diferite

 • Centrifusion™: sistemul Vertuo utilizează o tehnologie nouă, inventată de Nespresso – prin care cafeaua din capsulă este infuzată cu apă prin centrifugare. Nespresso a numit această tehnologie Centrifusion™ – termenul fiind marcă înregistrată Nespresso. Tehnologia este protejată de patent. Spre deosebire de espressoarele clasice care folosesc o pompă de mare presiune pentru a “împinge” apa prin cafeaua măcinată, espressoarele Vertuo folosesc Centrifusion™, tehnologia care utilizează forța centrifugă pentru infuzarea cafelei din capsulă. Cu ajutorul codului de bare de pe marginea capsulelor espressorul are informații exacte referitoare la temperatura pe care trebuie să o aibă apa, ce cantitate de apă este necesară, care este timpul necesar preinfuziei şi care este viteza de rotaţie potrivită fiecărui sortiment.  Etapa de infuzare permite apei să satureze cafeaua prăjită și măcinată, iar capsula se rotește cu până la 4000 de rotații pe minut, fapt ce permite optimizarea fluxului de apă pentru a extrage cele mai fine note aromatice și a crea o cafea corpolentă, protejată de o cremă bogată. 

nespresso sistem vertuo
 • Un singur buton pentru a prepara până la 40 de cafea în dimensiuni diferite ale ceștii: sistemul Vertuo folosește un sistem inteligent pentru a crea băutura dorită asemenea unui barista iscusit, desăvârșită mereu de o cremă catifelată și generoasă, la o simplă apăsare de buton.

nespresso sistem vertuo

Sortimente de cafea pentru sistemul Vertuo

Gama Vertuo conține până la 40 de sortimente de cafea diferite: 35 în gama permanentă, plus ediții limitate de cafea. În gama Vertuo se numără sortimente cafeinizate, semi-cafeinizate și decafeinizate, precum și sortimente cu arome naturale. Toate sortimentele Vertuo conțin doar cafea prăjită și măcinată și pot fi folosite pentru rețete de cafea cu lapte sau spumă de lapte proaspăt.

Gama Vertuo oferă sortimente de cafea și dimensiuni ale ceștii, de la 40 ml la 535 ml.

 • Espresso – 7 sortimente Espresso 40 ml
 • Double Espresso – 5 sortimente Double Espresso 80 ml
 • Gran Lungo – 7 sortimente Gran Lungo 150 ml
 • Mug – 10 sortimente Mug 230 ml
 • Craft Brew – 1 sortiment Pour Over Style (Carafe) 535 ml
 • Barista Creations – 2 sortimente de cafea special create pentru a prepara rețete de cafea cu lapte* proaspăt și 4 sortimente de cafea cu arome naturale
 • Cold – va conține 4 sortimente pentru rețete de cafea cu gheață* disponibile în sezonul cald 

*Nespresso este primul şi singurul brand de cafea care a creat sortimente de cafea prăjită şi măcinată cu profile aromatice speciale, potrivite pentru a fi utilizate exclusiv în reţete de cafea cu lapte proaspăt sau reţete de cafea cu gheaţă.

Espressoarele și capsulele de cafea Vertuo vor fi disponibile în magazinele proprii Nespresso şi online pe www.nespresso.com.

Exclusiv espressoarele vor fi distribuite şi în magazine partenere – Flanco, Emag și alte magazine de distribuție.

Protejarea mediului înconjurător

Toate capsulele de cafea Nespresso, inclusiv gama Vertuo, sunt fabricate cu aluminiu reciclat. Nespresso a ales aluminiul pentru realizarea capsulelor sale deoarece este un material reciclabil la infinit, care protejează prospețimea şi aromele cafelei proaspăt prăjită și măcinată până în momentul extracției. Pe plan local Nespresso a creat și implementat propria infrastructură de reciclare a capsulelor de cafea utilizare. Iubitorii cafelei Nespresso pot returna capsulele utilizate pentru a fi reciclate în orice magazin Nespresso sau gratuit, prin curier, de oriunde de pe teritoriul României. Întregul proces de reciclare este coordonat și supervizat de Nespresso.

Espressoarele Nespresso Vertuo vin ambalate într-un pachet complet reciclabil, realizat din material reciclat 99,5%: hârtie reciclată, hârtie turnată și folie de protecție din hârtie pentru a proteja aparatul de zgârieturi. De asemenea, toate sistemele Nespresso au integrate funcțiile de economisire a energiei electrice sau oprire automată după 2 minute.

Related Posts

Ce filme și seriale noi vedem în iulie pe platformele de streaming

Afară e tot mai cald, iar activitățile în aer liber sunt mult limitate din cauza caniculei, așa că…

Goana după viață. Text by Andreea Esca

De când s-au ridicat restricțiile pandemice și avem și războiul ăsta în coaste, mi se pare că toți…

Darius Mabda, câștigător ”Românii au talent”: ”Am pierdut o parte din copilărie”

Darius Mabda este, la doar 13 ani, deținătorul trofeului celui mai recent sezon ”Românii au talent” (PRO TV)….

Coca-Cola lansează platforma globală Coke Studio™ și oferă premii VIP la cele mai mari festivaluri de muzică din Europa

Șapte tineri artiști reinterpretează piesa „A Kind of Magic” a legendarei trupei Queen, într-un videoclip lansat la nivel…

Ce filme noi vedem în iulie la cinema

Da, știm, în luna iulie nu prea mai stă nimeni în oraș. E sezonul vacanțelor la plajă și…

Cameron Diaz revine în lumea filmului după o pauză de 8 ani

Cameron Diaz iese oficial din lunga pauză de pe platourile de filmare, timp în care s-a dedicat în…

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Cântărețul R. Kelly a fost condamnat miercuri de tribunalul din New York la o pedeapsă cu închisoarea de…

TIFF.21 a ajuns la final. 10 zile de poveste și momente speciale alături de comunitatea IQOS

Una dintre cele mai așteptate ediții ale Festivalului Internațional de Film Transilvania s-a încheiat cu rezultate de excepție…

5 lucruri pe care nu le știai despre Anne Hathaway

Anne Hathaway (39 de ani) a revenit în atenție recent cu două noi mega-producții, după o perioadă de…

Winona Ryder și-a găsit sufletul-pereche. Cine este bărbatul cu care are o relație de 10 ani

Winona Ryder (50 de ani) are de mai bine de 10 ani o relație cu designerul Scott Mackinlay…