De câte ori nu vi s-a întâmplat să lăsați pe ultima sută de metri alegerea unui cadou? Deși magazinele sunt pline din noiembrie de variantece pot fi oferite-n dar. Asta pe lângă online-ul care abundă și el de luni bune deja de idei de cadouri pentru Crăciun, oferte promoționale, sugestii și propuneri pentru toate gusturile. Haine, bijuterii, obiecte decorative, lumânări parfumate, tablouri, creme, parfumuri, obiecte personalizate. Frumoase toate, și chiar foarte potrivite. Pentru alții, că parcă nimic nu te atrage, când e vorba de oamenii tăi. Totul e banal, și ai vrea ceva mai special. Așa că ai tot amânat momentul achiziției cadourilor, iar lista tot crește, și crește, pe măsură ce timpul tot scade.

Înainte de a alege un cadou, ne trec o mulțime de gânduri prin minte. Cadoul ales trebuie să bifeze o mulțime de criterii. În primul rând, să i se potrivească destinatarului, să țină seama de pasiunile lui, să-l bucure, să-l surpindă, să-l relaxeze.  Contextul epidemiologic a făcut și din acest an, unul dificil, încărcat cu multe emoții negative, stres, griji, situații neprevăzute, așa că musai sfârșitul lui trebuie să fie marcat de bună dispoziție, entuziasm, optimism și bucurie. Așa că, de Crăciun, ne pregătim să facem cele mai frumoase cadouri celor dragi. Ne dorim să fie speciale și inspiraționale, numai că, cu cât citim și consultăm mai multe liste cu idei deosebite și inedite, cu atât parcă suntem și mai mult în pană de idei.

Vin și cărți. De ce le iubim

La prima vedere, să oferi vin ori cărți, poate părea o variantă banală de cadou. Dar, de fapt, bine și inspirat alese, sunt printre cele mai potrivite cadouri. Un cadou pe cât de tradițional, pe atât de ideal.

De exemplu, atunci când oferim cadou o sticlă de vin, oferim mai mult decât o băutură banală, oferim o experiență deosebită celui care îl primește. Când alegem vinul ce urmează a fi oferit cadou, este, desigur, important să ținem cont de preferințele și gusturile destinatarului, dar fiind o ocazie specială, ideal ar fi să-l și suprindem un pic. Să alegem un vin special, poate o ediție de lux ori un vin recunoscut și premiat cu gust intens, catifelat, roșu, aromat, dens și strălucitor, ca să fie în ton cu Crăciunul. Un astfel de vin este Apogeum Fetească Neagră de la Tohani, un vin care are deja în portofoliu 15 medalii internaționale și este clasat în top 1% cele mai bune vinuri din lume.

Similar, când oferi cărți cadou, oferi de fapt o experiență benefică celui care le primește. Pentru că, odată cu acest cadou, oferi timp în tihnă, refugiu și evadare din agitația cotidiană, liniște, relaxare și bine. Cititul este una dintre cele mai eficiente metode de relaxare, și reprezintă, totodată, una dintre cele mai durabile amintiri, de păstrat de-a lungul vieții în bibliotecă. Și bineînțeles, cărțile fie ele de specialitate ori beletristică, în funcție de hobby-urile și preferințele destinatarului, te ajută să te dezvolți și să evoluezi atât pe plan personal, cât și profesional. O categorie de cărți la mare căutare, mai ales în acești ultimi doi ani atipici, marcați de schimbări și incertitudine, o reprezintă cărțile de dezvoltare personală, tocmai pentru că oamenii au nevoie de gânduri pozitive și ajutor ca să privească lucrurile cât mai optimist. Au nevoie să crească, să învețe să ia decizii, să schimbe macazul, să experimenteze lucruri noi, să-și trăiască viața cu sens. Iată mai jos top 10 cărți de la Libris.ro și recomandarea a două generații de librari pentru Crăciun, noul an sau… orice alt moment când te gândești să faci cadou o carte.

Experiențele, cadoul pe care nu ai cum să-l uiți

Dacă până acum nu te-ai gândit la  cadouri experiențe, ia în calcul acest tip de cadou pentru acest Crăciun. A oferi cuiva drag experiențe înseamnă că cel care primește acest cadou va avea șansa să facă ceva distractiv, să încerce ceva nou, să aibă parte de o experiență inedită și o amintire de neuitat. În funcție de pasiunile destinatarului, potrivite pot fi ateliere de pictură, cursuri de dans sau de dezvoltare personală, călătorii cu mașini de epocă, degustări de vin, mini excursi, călătorii virtuale, ateliere de gătit etc- toate sunt menite să-l surpindă și să țină minte acest Crăciun toată viața.

Cadourile-experiență- pentru că despre asta trebuie să fie cadourile, în esență. Despre bucuria de a experimenta, de a te bucura, de a te relaxa, de a învăța ceva nou, de a-ți încărca bateriile. Și nu te gândi că nu mai ai timp să găsești cadoul potrivit. Pe Complice.ro, furnizor de cadouri experiențiale, ai la dispoziție sute de astfel de experiențe. Dacă nu știi ce să alegi, poți opta pentru FlexiBox. Tu stabilești bugetul (între 100 și 1000 de lei) și destinatarul își alege singur experiența dorită din cele peste 20 de variante puse la dispoziție. Indiferent că-i place adrenalina, că dorește să se relaxeze, să învețe ceva nou sau să participe la o degustare inedită. Iar cadoul este gata imediat, pe mail.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts