A List Magazine ∙ December 19, 2021 ∙ 5 min read

De câte ori nu vi s-a întâmplat să lăsați pe ultima sută de metri alegerea unui cadou? Deși magazinele sunt pline din noiembrie de variantece pot fi oferite-n dar. Asta pe lângă online-ul care abundă și el de luni bune deja de idei de cadouri pentru Crăciun, oferte promoționale, sugestii și propuneri pentru toate gusturile. Haine, bijuterii, obiecte decorative, lumânări parfumate, tablouri, creme, parfumuri, obiecte personalizate. Frumoase toate, și chiar foarte potrivite. Pentru alții, că parcă nimic nu te atrage, când e vorba de oamenii tăi. Totul e banal, și ai vrea ceva mai special. Așa că ai tot amânat momentul achiziției cadourilor, iar lista tot crește, și crește, pe măsură ce timpul tot scade.

Înainte de a alege un cadou, ne trec o mulțime de gânduri prin minte. Cadoul ales trebuie să bifeze o mulțime de criterii. În primul rând, să i se potrivească destinatarului, să țină seama de pasiunile lui, să-l bucure, să-l surpindă, să-l relaxeze.  Contextul epidemiologic a făcut și din acest an, unul dificil, încărcat cu multe emoții negative, stres, griji, situații neprevăzute, așa că musai sfârșitul lui trebuie să fie marcat de bună dispoziție, entuziasm, optimism și bucurie. Așa că, de Crăciun, ne pregătim să facem cele mai frumoase cadouri celor dragi. Ne dorim să fie speciale și inspiraționale, numai că, cu cât citim și consultăm mai multe liste cu idei deosebite și inedite, cu atât parcă suntem și mai mult în pană de idei.

Vin și cărți. De ce le iubim

La prima vedere, să oferi vin ori cărți, poate părea o variantă banală de cadou. Dar, de fapt, bine și inspirat alese, sunt printre cele mai potrivite cadouri. Un cadou pe cât de tradițional, pe atât de ideal.

De exemplu, atunci când oferim cadou o sticlă de vin, oferim mai mult decât o băutură banală, oferim o experiență deosebită celui care îl primește. Când alegem vinul ce urmează a fi oferit cadou, este, desigur, important să ținem cont de preferințele și gusturile destinatarului, dar fiind o ocazie specială, ideal ar fi să-l și suprindem un pic. Să alegem un vin special, poate o ediție de lux ori un vin recunoscut și premiat cu gust intens, catifelat, roșu, aromat, dens și strălucitor, ca să fie în ton cu Crăciunul. Un astfel de vin este Apogeum Fetească Neagră de la Tohani, un vin care are deja în portofoliu 15 medalii internaționale și este clasat în top 1% cele mai bune vinuri din lume.

Similar, când oferi cărți cadou, oferi de fapt o experiență benefică celui care le primește. Pentru că, odată cu acest cadou, oferi timp în tihnă, refugiu și evadare din agitația cotidiană, liniște, relaxare și bine. Cititul este una dintre cele mai eficiente metode de relaxare, și reprezintă, totodată, una dintre cele mai durabile amintiri, de păstrat de-a lungul vieții în bibliotecă. Și bineînțeles, cărțile fie ele de specialitate ori beletristică, în funcție de hobby-urile și preferințele destinatarului, te ajută să te dezvolți și să evoluezi atât pe plan personal, cât și profesional. O categorie de cărți la mare căutare, mai ales în acești ultimi doi ani atipici, marcați de schimbări și incertitudine, o reprezintă cărțile de dezvoltare personală, tocmai pentru că oamenii au nevoie de gânduri pozitive și ajutor ca să privească lucrurile cât mai optimist. Au nevoie să crească, să învețe să ia decizii, să schimbe macazul, să experimenteze lucruri noi, să-și trăiască viața cu sens. Iată mai jos top 10 cărți de la Libris.ro și recomandarea a două generații de librari pentru Crăciun, noul an sau… orice alt moment când te gândești să faci cadou o carte.

Experiențele, cadoul pe care nu ai cum să-l uiți

Dacă până acum nu te-ai gândit la  cadouri experiențe, ia în calcul acest tip de cadou pentru acest Crăciun. A oferi cuiva drag experiențe înseamnă că cel care primește acest cadou va avea șansa să facă ceva distractiv, să încerce ceva nou, să aibă parte de o experiență inedită și o amintire de neuitat. În funcție de pasiunile destinatarului, potrivite pot fi ateliere de pictură, cursuri de dans sau de dezvoltare personală, călătorii cu mașini de epocă, degustări de vin, mini excursi, călătorii virtuale, ateliere de gătit etc- toate sunt menite să-l surpindă și să țină minte acest Crăciun toată viața.

Cadourile-experiență- pentru că despre asta trebuie să fie cadourile, în esență. Despre bucuria de a experimenta, de a te bucura, de a te relaxa, de a învăța ceva nou, de a-ți încărca bateriile. Și nu te gândi că nu mai ai timp să găsești cadoul potrivit. Pe Complice.ro, furnizor de cadouri experiențiale, ai la dispoziție sute de astfel de experiențe. Dacă nu știi ce să alegi, poți opta pentru FlexiBox. Tu stabilești bugetul (între 100 și 1000 de lei) și destinatarul își alege singur experiența dorită din cele peste 20 de variante puse la dispoziție. Indiferent că-i place adrenalina, că dorește să se relaxeze, să învețe ceva nou sau să participe la o degustare inedită. Iar cadoul este gata imediat, pe mail.

Related Posts

Istanbul – un rai al pasionaților de shopping

Cuprinsă de un sentiment nostalgic pentru că săptămâna trecută pe vremea aceasta singurele cuvinte ce îmi traversau mintea…

Kirstie Alley: ”25 de lucruri pe care nu le știați despre mine”

Vestea morții lui Kirstie Alley din cauza cancerului a îndurerat întreaga lume. Actrița se bucura de o popularitate…

TOP 5 CALITĂȚI ALE UNUI COMPLEX REZIDENȚIAL

Ansamblurile noi de locuințe câștigă din ce în ce mai mult teren în fața locuințelor vechi. Românii aflați…

Performance-uri inedite la Festivalul NOVA

Judith State și Radu Dumitriu, Alexandros Raptis și Andrei Cozlac, Bogdan Moroșanu (Rockabella), Felix Deufel și Nikhil Nagaraj…

Kate Middleton, în cea mai îndrăzneață ținută din acest an

Prințesa de Wales a furat din nou privirile la un eveniment monden. Kate a fost întruchiparea perfecțiunii la…

Actrița Kirstie Alley a murit la vârsta de 71 de ani

Actrița Kirstie Alley, cunoscută mai ales datorită seriei de filme Look Who’s Talking (Uite cine vorbește) a murit…

Povestea continuă cu un nou capitol în culori vibrante. Reinventează-ți atitudinea și ținutele cu noile IQOS Originals DUO & One

Luna decembrie este întotdeauna prilej de meditație asupra anului care se încheie. Tragem linie mental și luăm mai…

George Clooney și soția lui, Amal, apariții strălucitoare pe covorul roșu la Washington

George Clooney (61 de ani) și soția lui, Amal (44 de ani), au fost din nou cele mai…

Povestea lui Bambi, celebrul desen animat, va fi transformată într-un film horror

Desenele animate Bambi au fost lansate în 1942 de Disney și au fost adaptate după cartea scrisă în…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica ne dezvăluie în cele ce urmează care sunt planurile astrelor în perioada 5-11 decembrie. Berbec …