Monica Cismaru ∙ March 23, 2023 ∙ 4 min read

Brooke Shields (57 de ani) urmează trendul vedetelor care își lansează documentare autobiografice, după modelul Selenei Gomez și al Pamelei Anderson. Actrița va spune povestea propriei ei sexualizări și obiectificări încă din copilărie în documentarul Pretty Baby, care va avea premiera pe 3 aprilie.

”Mi-am petrecut întreaga viață încercând să mulțumesc alți oameni”, spune celebra actriță în teaserul producției.

”Mi-am petrecut viața în slujba altora și făcând ceea ce au vrut alții. Într-un final, am ajuns să mă întreb pe mine însămi cine aș putea să devin odată ce nu voi mai permite acest lucru”. Aceasta este tema documentarului Pretty Baby: Brooke Shields, în care este prezentat parcursul și ascensiunea modelului și actriței, care s-a lansat încă din fragedă pruncie în lumina reflectoarelor. Filmul este realizat de Lana Wilson, cea care și-a pus semnătura și pe documentarul lui Taylor Swift, Miss Americana.

brooke shields pretty baby
Brooke Shields, în 1992

Titlul documentarului lui Brooke Shields este preluat din controversatul film omonim din 1978, regizat de Louis Malle, în care actrița a jucat pe când avea doar 12 ani, în rolul unui fete prostituate dintr-un cartier rău-famat din New Orleans, în 1917.

Pe lângă subiectul delicat prezentat în film, producția a fost criticată și din cauza scenelor nud în apare Brooke Shields și în care se sărută cu un actor adult.

În 1985, alături de Kenny Rogers și de Michael Jackson, cu care a fost bună prietenă

Documentarul pătrunde în procesul de producție al filmului Pretty Baby, dar aruncă o privire de ansamblu și asupra întregii cariere a lui Brooke Shields și a felului în care aceasta a suferit de o sexualizare vremelnică – iar toate acestea reflectă felul în care tinerele femei erau perecupte în America în acea perioadă, de la sfârșitul anilor 70.

Filmul oglindește societatea care obiectifica femeile și tinerele fete, iar povestea lui Brooke Shields evidențiază pericolele obținerii unui capital de celebritate într-o lume ostilă. De asemenea, producția arată felul în care actrița și-a perceput notorietatea și imaginea, dar și conflictul iscat între aspectul personal și profesional al vieții ei.

Pretty Baby prezintă, de asemenea, și relația complicată dintre Shields și mama ei, Teri Shields, care era și managerul ei.

brooke shields pretty baby

Cariera lui Brooke a început efectiv la vârsta de 11 luni, când a apărut în reclame la tv și în presă și a luat amploare maximă după ce a jucat în filme precum Laguna Albastră sau Endless Love, dar și în celebrele reclame Calvin Klein, în care poza în ipostaze provocatoare, în timp ce spunea ”Nimic nu stă între mine și blugii mei Calvin Klein”. Pe măsură ce imaginea ei devenea din ce în ce mai cunoscută, Shields a fost nevoită să învețe să se detașeze și să-și ia, într-un final, o pauză din lumina reflectoarelor, pentru a merge la facultate. După finalizarea studiilor, actrița a revenit în peisajul Hollywood-ului ca un adult responsabil.

Brooke Shields, alături de fiica ei cea mare, Rowan Francis

Brooke Shields a fost căsătorită pentru doi ani cu tenismentul Andre Agassi, între 1997 și 1999, iar după divorț, Shields s-a recăsătorit cu scenaristul Chris Henchy, în 2001, cu care are două fiice – Rowan Francis (19 ani) și Grier Hammond (16 ani).

Foto: Hepta

Related Posts

Lindsay Lohan, primele poze însărcinată

Actrița Lindsay Lohan s-a lăsat surprinsă de camera foto într-una dintre cele mai emoționante ipostaze din viața unei…

De ce să alegi o vacanță într-o croazieră? Iată avantajele!

Dacă ești adeptul unei vacanțe în care totul este organizat și aranjat, iar nu nu trebuie decât sa…

Cel mai nou și surprinzător cuplu din showbiz: Bill Murray și Kelis

Un nou cuplu de vedete apare pe firmament: cel format din actorul Bill Murray (72 de ani) și…

Ultimul mesaj transmis de Stephan Pelger, înainte de a se sinucide

Stephan Pelger a fost găsit decedat astăzi, în propria locuință. Un vecin a fost cel care a anunțat…

Evoluție, inovație, momente împreună – IQOS promite o experiență revoluționară la TIFF

Mâine începe Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), ocazie cu care IQOS își invită publicul la un eveniment…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, am făcut o selecție a lucrurilor care ne-au atras atenția. Iată noutățile acestei perioade….

Idei de cadouri pentru cei care adoră croazierele

Fie că vrei să surprinzi persoana care merge în croazieră, fie că vrei să revii din vacanță cu…

Cum arată Joaquin Phoenix în rolul lui Napoleon

La 23 de ani de la ultima lor colaborare pe marile ecrane, pentru producția ”Gladiator”, Joaquin Phoenix și…

Mădălina Ghenea își susține iubitul din tribune, la Roland Garros

Mădălina Ghenea (35 de ani) și-a susținut (presupusul) nou iubit din tribune, la turneul de tenis Roland Garros,…

„Romeo şi Julieta” revine după o pauză de trei ani pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Veștile bune circulă repede. Pe 9 şi 10 iunie, de la ora 18.30, Opera Națională București anunță reluarea…