Monica Cismaru ∙ March 23, 2023 ∙ 4 min read

Brooke Shields (57 de ani) urmează trendul vedetelor care își lansează documentare autobiografice, după modelul Selenei Gomez și al Pamelei Anderson. Actrița va spune povestea propriei ei sexualizări și obiectificări încă din copilărie în documentarul Pretty Baby, care va avea premiera pe 3 aprilie.

”Mi-am petrecut întreaga viață încercând să mulțumesc alți oameni”, spune celebra actriță în teaserul producției.

”Mi-am petrecut viața în slujba altora și făcând ceea ce au vrut alții. Într-un final, am ajuns să mă întreb pe mine însămi cine aș putea să devin odată ce nu voi mai permite acest lucru”. Aceasta este tema documentarului Pretty Baby: Brooke Shields, în care este prezentat parcursul și ascensiunea modelului și actriței, care s-a lansat încă din fragedă pruncie în lumina reflectoarelor. Filmul este realizat de Lana Wilson, cea care și-a pus semnătura și pe documentarul lui Taylor Swift, Miss Americana.

brooke shields pretty baby
Brooke Shields, în 1992

Titlul documentarului lui Brooke Shields este preluat din controversatul film omonim din 1978, regizat de Louis Malle, în care actrița a jucat pe când avea doar 12 ani, în rolul unui fete prostituate dintr-un cartier rău-famat din New Orleans, în 1917.

Pe lângă subiectul delicat prezentat în film, producția a fost criticată și din cauza scenelor nud în apare Brooke Shields și în care se sărută cu un actor adult.

În 1985, alături de Kenny Rogers și de Michael Jackson, cu care a fost bună prietenă

Documentarul pătrunde în procesul de producție al filmului Pretty Baby, dar aruncă o privire de ansamblu și asupra întregii cariere a lui Brooke Shields și a felului în care aceasta a suferit de o sexualizare vremelnică – iar toate acestea reflectă felul în care tinerele femei erau perecupte în America în acea perioadă, de la sfârșitul anilor 70.

Filmul oglindește societatea care obiectifica femeile și tinerele fete, iar povestea lui Brooke Shields evidențiază pericolele obținerii unui capital de celebritate într-o lume ostilă. De asemenea, producția arată felul în care actrița și-a perceput notorietatea și imaginea, dar și conflictul iscat între aspectul personal și profesional al vieții ei.

Pretty Baby prezintă, de asemenea, și relația complicată dintre Shields și mama ei, Teri Shields, care era și managerul ei.

brooke shields pretty baby

Cariera lui Brooke a început efectiv la vârsta de 11 luni, când a apărut în reclame la tv și în presă și a luat amploare maximă după ce a jucat în filme precum Laguna Albastră sau Endless Love, dar și în celebrele reclame Calvin Klein, în care poza în ipostaze provocatoare, în timp ce spunea ”Nimic nu stă între mine și blugii mei Calvin Klein”. Pe măsură ce imaginea ei devenea din ce în ce mai cunoscută, Shields a fost nevoită să învețe să se detașeze și să-și ia, într-un final, o pauză din lumina reflectoarelor, pentru a merge la facultate. După finalizarea studiilor, actrița a revenit în peisajul Hollywood-ului ca un adult responsabil.

Brooke Shields, alături de fiica ei cea mare, Rowan Francis

Brooke Shields a fost căsătorită pentru doi ani cu tenismentul Andre Agassi, între 1997 și 1999, iar după divorț, Shields s-a recăsătorit cu scenaristul Chris Henchy, în 2001, cu care are două fiice – Rowan Francis (19 ani) și Grier Hammond (16 ani).

Foto: Hepta

Related Posts

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…