A List Magazine ∙ May 15, 2021 ∙ 3 min read

Aceşti biscuiţi săraţi de trei feluri sunt atȃt de buni, fie simpli, fie cu sosurile preferate, încȃt sunt sigură veţi fi tentaţi să dublaţi cantităţile a doua oară cȃnd îi faceţi. Chef Adrian Hădean ne recomandă să îi încercăm în acest weekend!

Ingredientele pentru grisinele cu busuioc
  • 500 g făină albă;
  • 1/2 linguriţă sare fină;
  • 7 g drojdie uscată sau 25 g drojdie proaspătă;
  • 300 ml apă călduţă;
  • 1 linguriţă de zahăr;
  • 3 linguri ulei de măsline;
  • 1 legătură de busuioc proaspăt;
  • 50 g parmezan;
  • sare roz de Himalaya.
Ingredientele pentru biscuiţii săraţi cu brȃnză
  • 130 g făină albă;
  • 4 g praf de copt;
  • 1/2 linguriţă de praf de chilli;
  • 1/2 linguriţă de praf de curry;
  • 120 g unt gras rece;
  • 1 lingură suc de lămȃie;
  • 50 g parmezan;
  • 80 g cheddar sau altă brȃnză maturată, tare;
  • 20 g brȃnză albastră (blue cheese).
Pregătirea aluatului pentru grisinele cu busuioc

Am amestecat drojdia, zahărul şi apa şi le-am pus într-un loc călduţ, timp de 5-7 minute, pȃnă cȃnd s-a format o spumă deasupra. Am dat permezanul pe răzătoarea mică şi am tocat mărunt frunzele de busuioc. Într-un castron încăpător, am cernut făina împreună cu sarea fină. Apoi am adăugat uleiul şi drojdia activată şi am amestecat uşor cu o spatulă pȃnă s-a legat totul.

Am transferat aluatul pe o suprafaţă înfăinată şi l-am frămȃntat timp de 7-8 minute. Am pudrat continuu blatul de lucru cu cȃte un praf de făină, pȃnă cȃnd am obţinut un aluat moale şi elastic. Am presărat deasupra aluatului parmezanul ras şi tocătura de busuioc. Am continuat să frămȃnt cȃteva minute pȃnă cȃnd am încorporat toate ingredientele. Am format din aluat o bilă pe care am aşezat-o într-un castron uns cu puţin ulei. Am acoperit vasul cu un ştergar şi l-am pus într-un loc călduţ timp de 40-45 de minute, pȃnă cȃnd aluatul şi-a dublat volumul.

Prepararea grisinelor cu busuioc

Îmi place mult gustul pe care îl au aceste grisine împreună cu sosul de ardei copţi şi usturoi, dar se potrivesc la fel de bine şi cu un pateu de legume coapte.

După ce am fixat temperatura cuptorului la 230 de grade Celsius, am împărţit aluatul în 25 de bucăţi, pe care le-am rulat în forme de 35 cm lungime. Nu mi-am făcut griji că nu le-am rulat perfect. Apoi, le-am tăiat în 2-3 bucăţi pe care le-am aşezat pe o tavă tapetată cu hȃrtie de copt, la distanţă suficientă unele de altele, pentru a avea loc să crească. Le-am pulverizat cu apă şi le-am pudrat cu sarea roz. 12-13 minute au fost mai mult decȃt suficiente pentru ca aceşti biscuiţi săraţi să nu se ardă sau să se usuce, ci doar să se rumenească uşor, rămȃnȃnd moi în interior.

CITESTE RESTUL RETETEI AICI!

Related Posts

Horoscopul săptămânii 6-12 mai 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă horoscopul săptămânii 6-12 mai 2024. Berbec Situații controversate în plan financiar! Este vorba…

Cum a fost Met Gala, cel mai important eveniment fashion al anului

O nouă ediție Met Gala a avut loc aseară la New York, iar celebritățile și-au dat doctoratul în…

Coffee Time! Interviu cu Andrei Cristian Stoica

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Vlad Huidu o ia la întrebări pe soția lui, Giulia

Cum arată o discuție tête-à-tête, între doi soți? Dar între doi soți celebri, care au și participat la…

Eroii României la Jocurile Olimpice

Ediția de la Paris de anul acesta se desfășoară în perioada 26 iulie – 11 august. Un moment…

Savantele (reale ale) României

La nivel global, în prezent, doar 33% dintre cercetători sunt femei. Acestora li se acordă mai puține finanțări…

Premierele lunii mai: filme noi la cinema

Blockbustere mult așteptate, comedii și povești pentru întreaga familie: iată care sunt premierele lunii mai la cinema. Kingdom…

Coffee Time! Interviu cu Bogdan Georgescu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

3 ani pe o platformă de networking: ce-am învățat din 254 de întâlniri (cu mulți experți și câțiva ciudați)

Totul a început cu un text de la clienta mea ucraineancă londoneză, coach pentru executivi proaspăt promovați. „Știu…

Călătorește în România!

Asta îți recomandă #AlistGirls. Primăvara aceasta, descoperă frumusețile României în cinci locuri de poveste – perfecte pentru orice…