A List Magazine ∙ February 25, 2020 ∙ 4 min read

Dubai este o destinație importantă pentru iubitorii de artă și cultură, mai ales în Orientul Mijlociu. Scena locală de artă s-a dezvoltat mult în ultima perioadă, iar acum include artiști independenți, promovează arta locală și celebrează diverse culturi – creând o atmosferă care reprezintă chintesența Dubaiului. Sezonul artistic al Dubaiului explodează în martie și aprilie, expoziția internațională Art Dubai, Târgul de artă Sikka și World Art Dubai aducând în prim-plan creativitatea locală – dar iubitorii de artă vor avea multe lucruri de făcut și în restul anului. Iată principalele evenimente artistice din această destinație!

  • Art Dubai este cel mai mare târg internațional de artă din EAU, punând arta din Orientul Mijlociu pe harta globală a culturii. Ajuns la cea de-a 14-a ediție, târgul va conține 90 de galerii din 38 de țări, inclusiv 21 de debutanți din Nigeria, Sudan și Vietnam. Târgul va fi organizat în patru secțiuni: Contemporan, Modern, Rezidenți și nou lansata Bawwaba. Denumirea noii secțiuni înseamnă „poartă” în limba arabă și aduce în lumina reflectoarelor o selecție curatoriată de lucrări din Orientul Mijlociu, Africa, Asia Centrală, de Sud și de Sud-Est, dar și din America Latină. (Data: 25-28 martie 2020,  Locul de desfășurare: Madinat Jumeirah).

 

  • Târgul de artă Sikka a fost denumit după sikkas (aleile) din Cartierul istoric Al Fahidi, unde are loc, invitând vizitatorii să se plimbe printre case vechi care au fost transformate în mini galerii de artă și instalații artistice pe durata festivalului. Ediția de anul acesta, cea de-a 10-a, va găzdui peste 65 de artiști care vor transforma casele din cartier cu ajutorul artei interactive și a instalațiilor de design inspirate de tema din acest an, „Visători”. Vizitatorii vor avea ocazia să vadă picturi create în timp real, păpuși uriașe, „calligraphiti” arăbești, portrete 3D sau lucrări audio, video și artă interpretativă la ușa fiecărei case. Mai mult, vizitatorii se vor putea bucura de o mare varietate de divertisment în piața principală, de la concerte de muzică Afro-Tarab și clasică până la poezii recitate pe scenă și filme provocatoare. (Data: 19-29 martie 2020, Locul de desfășurare: Cartierul istoric Al Fahidi).

 

  • World Art Dubai se descrie ca fiind „cel mai mare târg retail de artă ieftină din regiune” și pregătește cea de-a șasea ediție cu un scop măreț, transformarea artei contemporane în ceva accesibil. Evenimentul va găzdui peste 3.000 de opere de artă modernă și contemporană care provin de la galerii renumite și de la artiști independenți din peste 30 de țări, inclusiv artiști din Emirate, simboluri pop-art, specialiști în artă și modă, expresioniști experimentali și practicanți ai artei fine și fotografiei. (Data: 8-11 aprilie 2020,  Locul de desfășurare: Dubai World Trade Centre).

DISTRICTE ARTISTICE

  • Bulevardul Alserkal a devenit unul dintre cele mai la modă districte artistice din oraș, fiind considerat unul dintre marile hub-uri artistice ale regiuni, și găzduiește numeroase galerii, cafenele și magazine concept atât în interiorul, cât și pe lângă depozitele din districtul Al Quoz. Cartierul este de neratat pentru pasionații de cultură, aceștia putând să viziteze oricare dintre cele peste 60 de spații artistice, de design, de retail, creative și culinare, amplasate în mai multe depozite. De asemenea, bulevardul găzduiește studiouri de dans, cafenele artizanale și spații publice care organizează numeroase expoziții, dezbateri, discuții în grup, proiecții de filme, precum și festivaluri comunitare.
  • Cartierul istoric Al Fahidi, amplasat la doi pași de Râul Dubai, găzduiește numeroase galerii de artă în camerele și curțile caselor sale istorice. Una dintre cele mai vechi galerii din cartier este XVA, care nu găzduiește doar artă din Orientul Mijlociu, ci este, în același timp, și un hotel care își primește oaspeții în camere decorate cu teme locale. Galeria Majlis este un alt spațiu de neratat pentru pasionații de arte, aceștia putând vizita numeroase expoziții, de la fotografie la sculptură.

Related Posts

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, primit cu aplauze de către publicul și presa de la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii a avut vineri premiera internațională în Competiția Oficială a celei de-a 77-a…

O iubire de 20 de ani: Jessica Alba și Cash Warren

S-au cunoscut în urmă cu 20 de ani și au aniversat, zilele trecute, 16 ani de căsătorie. Jessica…

Cher, supărată că a mai îmbătrânit un an

Celebra Cher nu este deloc încântată că a adăugat încă un an cifrei care îi exprimă vârsta. Pe…

5 secrete pentru un make-up perfect

Oricât de bune ar fi produsele de machiaj folosite și talentul celui care le aplică, fără o investiție…

Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria, prietene pe covorul roșu

Cele două ambasadoare L’Oréal Paris, Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria s-au reîntâlnit pe covorul roșu, la cea…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

NESPRESSO X PANTONE: cea mai nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață 

Nespresso lansează o nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață, espressoare și accesorii în ediție limitată. Completată…

Cum a fost la evenimentul A List Magazine X Nostalgia (VIDEO) 

Alist Magazine a lansat impreună cu cei de la Nostalgia un număr special de revistă, ca să ne…

Pilaf, partenerul lui Demi Moore, la Cannes

Demi Moore și-a făcut debutul în selecția oficială a Festivalului de Film de la Cannes, duminică seara, cu…

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…