Monica Cismaru ∙ January 20, 2021 ∙ 2 min read

jodie foster anthony hopkins

La 30 de ani de la lansarea unuia dintre cele mai bune filme din istorie, The Silence of the Lambs, (Tăcerea mieilor), protagoniștii Anthony Hopkins (83 de ani) și Jodie Foster (58 de ani) își amintesc de felul în care au dat viață personajelor emblematice – Clarice Starling și Dr Hannibal Lecter.

 

Cei doi actori au fost recompensați cu câte un premiu Oscar pentru rolurile lor, iar filmul a primit în total cinci premii ale Academiei Americane de Film, printre care și cel pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor și Cel mai bun scenariu adaptat.

Anthony Hopkins și Jodie Foster au discutat timp de o oră online despre capodopera realizată în urmă cu 30 de ani și au analizat felul în care au construit personajele antologice, într-o întâlnire organizată de publicația Variety. Cei doi au adăugat că filmul a fost o experiență care le-a marcat viața.

the silence of the lambs

Anthony Hopkins a dezvăluit care au fost sursele lui de inspirație pentru a-l portretiza pe Dr Hannibal Lecter, personaj psihopat cu tendințe canibale. ”Îmi amintesc că aveam un profesor la Academia Regală de Arte Dramatice, pe nume Christopher Fettes. Avea o voce tăioasă cu care era în stare să te facă bucăți. Analiza lui  asupra felului în care interpretai era foarte exactă, iar metoda lui mi-a rămas în minte toată viața. Când îl jucam pe Hannibal Lecter, parcă îi auzeam vocea lui Christopher Fettes, și repetam până când îmi ieșea cum trebuie, un personaj letal și charismatic”, își amintește Hopkins.

the silence of the lambs

Jodie Foster a rememorat, la rândul ei, felul în care a abordat personajul agentului FBI Clarice Starling. ”Era foarte tăcută, parcă îi era rușine că nu era mai puternică, că spiritul ei se ascundea într-un trup plăpând. Dar apoi am înțeles că ăsta era atuul ei, putea să se regăsească în victime, iar acest lucru a transformat-o într-o eroină”, spune Foster.

The Silence of the Lambs va beneficia de o continuare, un serial tv în care nu va juca niciunul dintre protagoniștii filmului original. Sequelul se intitulează simplu ”Clarice” și prezintă povestea agentului FBI Clarice Starling după evenimentele cu Hannibal Lecter. În rolul Clarice a fost distribuită actrița Rebecca Breeds. În serial, Clarice încă este bântuită de amintirea cazului criminalului Buffalo Bill, care își realizase un costum din pielea victimelor sale și care a fost prins cu ajutorul lui Hannibal Lecter.

 

Related Posts

PLOOM X: DESIGN ELEGANT, EXPERIENȚĂ UNICĂ, GUST AUTENTIC

Ploom X, cel mai nou produs din portofoliul JTI România, vine pe piață cu o experiență unică a…

Dezvăluirile intime ale lui David Beckham, într-un documentar pe Netflix

Cele mai intime amănunte din viața fostului fotbalist britanic David Beckham (48 de ani) vor fi dezvăluite într-un…

Mădălina Ghenea, apariție strălucitoare la Scala din Milano

Mădălina Ghenea a avut o apariție marcantă la Teatrul Scala din Milano, la gala CNMI Sustainable Fashion Awards…

Horoscopul săptămânii 2-8 octombrie 2023

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în perioada…

Un festival de creație: începe DIPLOMA Show 2023

Ediția a X-a va prezenta 130 de lucrări publicului larg la Combinatul Fondului Plastic și va avea o…

Toamna aceasta călătorești cu stil datorită beneficiilor din platforma Visa Premium!

Bucură-te de curse exclusiviste BlackCab în drumul spre aeroport, de reduceri la tarifele saloanelor de înfrumusețare, de prețuri…

Horoscopul lunii octombrie 2023

Astrologul Anca Stoica ne aduce previziunile astrologice ale lunii octombrie 2023. Pe Tauri îi așteaptă schimbări la locul…

Dieta Okinawa – 5 principii pentru a trăi mai mult și mai sănătos

Dieta Okinawa cuprinde principiile de viață și de alimentație ale locuitorilor din arhipelagul Okinawa, Japonia, unii dintre cei…

Cel mai nou film al lui Martin Scorsese, Killers of the Flower Moon, se vede prima oară la Les Films de Cannes à Bucarest (20 – 29 octombrie)

Leonardo DiCaprio și Robert de Niro joacă în filmul eveniment al lui Martin Scorsese, Killers of the Flower…

„AI-ul va produce democratizarea design-ului”, spune Julio Obelleiro, manager agenție de tehnologie inovativă 

„AI-ul va produce democratizarea design-ului”, spune Julio Obelleiro, manager agenție de tehnologie inovativă  „AI lucrează precum oamenii. Oamenii…