Monica Cismaru ∙ November 3, 2022 ∙ 7 min read

Setea mea de aventură și de călătorii din ultimul timp a mai fost potolită de (încă) o excursie în Antalya, grație TUI TravelCenter, care s-a ocupat să avem parte de o excursie cu adrenalină și senzații tari, dar și cu relaxare și momente tihnite, alături de oameni faini, la cele mai șic și confortabile hoteluri, unde ne-am desfătat cu piscinele paradisiace, cu marea caldă și sărată, cu băile turcești, cu mâncarea tradițională delicioasă și cu vinurile fine.

Cum spuneam, m-am întors recent din Antalya, unde, alături de un grup omogen, am putut experimenta și o altă latură a acestui loc magic din Turcia, de la malul Mediteranei.

O plimbare prin centrul vechi al Antalyei și cascada Duden

Pentru că, pe lângă binecunoscuta ospitalitate turcească de la hotelurile lor magnifice, făcute să satisfacă și cel mai pretențios turist, am putut testa și latura outdoor, dincolo de poarta hotelului, pe care o oferă Antalya, cu sporturi extreme și cu excursii pe culmile munților, în care mi-am umplut plămânii cu aer curat și mi-am încărcat bateriile până la următoarea escapadă.

Panorama din Antalya și un fresh de rodii, cea mai răcoritoare băutură

Excursia din Antalya organizată ireproșabil de TUI TravelCenter a fost prilejul perfect prin care să pot răspunde întrebării ”Când ai făcut ultima dată ceva pentru prima dată?” Ei bine, am un răspuns: M-am dat cu tiroliana, am mers într-un jeep safari și am facut baie într-un râu de munte, în timpul unei excursii de rafting.

La rafting și senzații tari în Köprülü Canyon

M-am bucurat de fiecare secundă la maximum, ca un copil, și mă bucur că am reușit să-mi înving niște temeri (nejustificate) și să-mi depășesc limitele. Aș fi făcut asta singură? Probabil că nu, dar cu echipa de senzație din care am făcut parte, lucrurile au avut un farmec aparte, iar apa de râu de munte n-a mai părut așa de rece, iar simpla alunecare pe o frânghie suspendată, lucru care mă speria teribil înainte, a părut o joacă de copii.

Prima noastră oprire, la Papillon Ayscha Hotel

Sa vă mai spun încă o dată de primirea caldă din hotelurile pe care le-am vizitat și de plăcerea de a picoti la plajă și de a face baie în apa caldă a Mediteranei când la București erau doar câteva grade? Vă mai spun!

Cina de la Hotel Papillon Zeugma

Să vă mai spun și de cinele decadente, cu specialități turcești, în care am degustat din mâncăruri tradiționale pe care nu le cunoșteam, de sesiunile de cooking, asistați de un chef de renume, de camerele confortabile și spațioase ale hotelurilor vizitate, de opulența orientală, de vegetația luxuriantă, de farmecul locurilor noi, cum ar fi Kemer, de care m-am îndrăgostit iremediabil, unde muntele se pierde în mare, de excursia cu telecabina pâna pe muntele Tahtali, la peste 2 300 de metri, unde ne-a întâmpinat o vreme blândă ca sufletele noastre?

Vizită la moscheea din Manavgat

Inegalabilele dulciuri turcești

De baia turcească din care parcă am renăscut și de masajul cu ulei parfumat, de moscheile încărcate de istorie și de credință, de cascadele învolburate, de aerul boem al centrului vechi din Antalya, de aleile șerpuite din bazar, pline doldora cu mărfuri de toate felurile?

Spectaculosul hotel Granada Luxury Belek

Toate au lăsat o amprentă în minte și în suflet și m-au făcut să mă simt recunoscătoare pentru ocazia de la vedea, de la te testa, de a le simți, de a le atinge. Și m-aș întoarce oricând în Antalya cu TUI TravelCenter, organizatorul acestei excursii magice, în care șapte zile au fost transformate într-o mie și una de nopți comprimate, dar la fel de seducătoare.

Urcarea pe Muntele Tahtali, până la peste 2 300 de metri altitudine

Kemer

Mulțumesc, TUI TravelCenter!

Grupul german TUI Group, liderul turismului la nivel mondial, este prezent în România prin franciza TUI TravelCenter deținută de German Touristik Group. Franciza TUI are o rețea proprie de agenții care se ridică în acest moment la 12 plus sediul central, iar până la sfârşitul anului preconizează că va ajunge la un număr de 16-17 birouri. Site-ul dedicat TUI – www.tuitravelcenter.ro – este primul marketplace de turism din România și integrează atât produsele turistice ale TUI, cât și produsele altor agenții.

TUI Group, cel mai mare grup de turism din lume, operează în aproximativ 180 de destinații de pe mapamond. Grupul reunește peste 380 de hoteluri premium, precum RIU, TUI Magic Life, Robinson și TUI Blue, 1.600 de agenții de turism pe întregul continent european, cinci companii aeriene de agrement europene, cu aproximativ 150 de aeronave moderne pentru transport lung și mediu, 17 nave de croazieră, de la navele de lux MS Europa și MS Europa 2 până la flota „Mein Schiff” a TUI Cruises și vasele Marella Cruises din Marea Britanie.

Foto: Arhiva personală, Nelstill Video Production

Related Posts

Vezi ce cameră de hotel a cerut Lenny Kravitz pentru concertul de la UNTOLD. Ce cameră de hotel a cerut Lenny Kravitz pentru concertul din România

Lenny Kravitz, legendarul rocker cunoscut pentru hiturile atemporale și fizicul său impecabil, este de mult timp un susținător…

Ce ținute au purtat vedetele la Gala Verii Saint-Tropez

Pornind de la succesul galelor de vară anterioare, ce au avut loc în Sardinia și Capri, Gala One…

Serialul „IN VOGUE: ANII ’90”, cu Anna Wintour și multe alte personalități, vine la DISNEY+

Serialul „IN VOGUE: ANII ’90”, cu Anna Wintour și mute alte personalități, vine la DISNEY+ Disney+ anunță premiera…

Laura Lăzărescu, CEO la ECHO School: «Am înțeles, în sfârșit, ce înseamnă sintagma „the sky is the limit”»

Industria de jocuri video este în plin avânt, iar fetele se impun tot mai mult – în competițiile…

Noua teorie a emoțiilor: Emoțiile sunt create, nu declanșate

Ce ne arată noua știință despre cum iau naștere emoțiile? Ne spune psihologul și psihoterapeutul relațional Gáspár György….

Blake Lively, apariție surprinzătoare la premiera „Deadpool & Wolverine”

Actrița a avut o apariție de senzație la premiera „Deadpool & Wolverine” din New York City. Soția lui…

Dua Lipa, pe cale să devină una dintre cele mai bogate celebrități din Marea Britanie

Cu un câștig de 1 milion de lire sterline pe săptămână, Dua Lipa este pe cale să devină…

Vedete la Jocurile Olimpice de la Paris (2024)

Salma Hayek, Snoop Dogg, Priyanka Chopra Jonas, Lady Gaga și Ryan Reynolds sunt doar câțiva dintre fanii olimpici…

Cele mai longevive cupluri de la Hollywood

În timp ce pentru majoritatea cuplurilor de la Hollywood, dragostea durează maxim trei ani, pentru câțiva norocoși iubirea…

Reddysh a.k.a Irina Simion, creatoare de conținut de gaming: „Am construit o comunitate internațională foarte frumoasă datorită pasiunii mele pentru gaming.”

Industria de jocuri video este în plin avânt, iar fetele se impun tot mai mult – în competițiile…