Angelina Jolie a făcut o vizită inopinată în Ucraina, în calitate de ambasador al bunăvoinței ONU și al Biroului Înaltului Comisariat pentru Refugiați.

Actrița a mers în Liov, orașul din vestul Ucrainei, unde a vizitat centrele de refugiați în care se aflau și copii răniți de bombardamentele din Kramatorsk sau care se aflau sub tratament. Atacul rusesc asupra localității Kramatorsk de la începutul lunii a vizat în special civili – femei și copii care fugeau din calea bombelor, iar în urma ofensivei și-au pierdut viața 52 de persoane și mai multe au fost rănite.

Angelina Jolie a fost foarte emoționată de poveștile copiilor, a scris pe Telegram guvernatorul din Kramatorsk, Maksym Kozytskyy, care a adăugat că vedeta a fost în special mișcată de cele spuse de o fetiță, care i-a relatat despre un vis de-ale ei. Guvernatorul a mai adăugat că Angelina a vizitat și un internat, unde a vorbit cu elevii și s-a fotografiat alături de ei și cărora le-a promis că va reveni în Ucraina. Jolie s-a întâlnit, de asemenea, și cu refugiații care soseau la gara centrală din Liov, dar și cu voluntarii ucraineni care acordă asistență medicală și consiliere, le-a mulțumit pentru munca lor și a stat de vorbă cu oamenii care au reușit să fugă din zonele puternic afectate de război. ”Vizita ei ne-a surprins pe toți. Oamenilor nu le-a venit să creadă când au văzut-o pe Angelina Jolie în Liov. Dar, după cum ați văzut, aici se întamplă lucruri incredibile”, a mai spus Kozytskyy.

”Oamenii se află în stare de șoc… știu cum îi afectează pe copii trauma aceasta, de aceea este important să aibă pe cineva care să le spună ca viața lor contează, că sunt auziți, ce putere de vindecare au aceste lucruri pentru ei”, a declarat Angelina Jolie, care a fost nevoită, la un moment dat, să se adăpostească într-un buncăr după ce a pornit alarma antiaeriană.

Foto: Hepta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts