A List Magazine ∙ August 5, 2021 ∙ 2 min read

Angela Gheorghiu a acceptat încă o dată provocarea lansată de celebrul compozitor grec Vangelis Papathanassiou, de această dată fiind vorba despre rolul Juno, pentru albumul ”Juno To Jupiter”.

Proiectul, inspirat din misiunea NASA de trimitere a unei sonde spaţiale – Juno – în jurul planetei Jupiter, în scopuri de explorare, este un periplu muzical special, presărat cu sunete din cosmos la care se adaugă vocea inconfundabilă a Angelei Gheorghiu, în rolul Juno. Albumul ”Juno To Jupiter” va apărea pe CD şi în format digital pe 24 septembrie, prima piesă, ‘In The Magic Of Cosmos’, fiind disponibilă deja pentru iubitorii muzicii de calitate, în format digital.

”Sunt onorată să fiu vocea lui Juno pe acest nou album şi să interpretez încă o dată muzică semnată de dragul meu prieten Vangelis, unul dintre cei mai influenţi şi talentaţi compozitori din istoria muzicii” spune Angela Gheorghiu. ”Înregistrările realizate la Paris pentru această lucrare au fost prilej de reîntâlnire, de bucurie şi de împărtăşire a iubirii pentru muzică, pe care o resimţim amândoi.”

“M-am gândit să pun accent pe caracteristicile celor două zeităţi – Jupiter/Zeus şi Hera/Juno – care, potrivit Theogoniei greceşti, aveau o relaţie specială. Am simţit că ar trebui să-l reprezint pe Zeus/Jupiter doar prin sunet, deoarece legile muzicii sunt cele care transformă haosul în armonie, mişcă totul şi creează viaţa însăşi. În cazul Herei/Juno, am simţit nevoia unei voci feminine. Angela Gheorghiu o reprezintă, în această descriere istorică a misiunii pe planeta Jupiter, pe Hera/Juno într-un mod uluitor.” a spus Vangelis.

Superstarul Angela Gheorghiu, cea mai fermecătoare și talentată cântăreață de operă a timpului nostru (New York Sun), s-a născut în Adjud, România. Încă din copilărie, destinul ei a fost muzica. A urmat Liceul de Artă „George Enescu” din București și a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București. A studiat cu remarcabila profesoară Mia Barbu. Vocea unică și uimitoarea prezență scenică au transformat-o curând într-un superstar al operei internaționale. Și-a făcut debutul internațional în 1992 la Royal Opera House în La Bohème. În același an a debutat la Metropolitan Opera New York și la Opera de Stat din Viena.

Related Posts

Johnny Depp revine în Pirații din Caraibe pentru un onorariu record

În sfârșit, soarele răsare și pe strada lui Johnny Depp (59 de ani). După câțiva ani în care…

Proprietarul brandului Ray-Ban, Leonardo Del Vecchio, a murit la vârsta de 87 de ani

Leonardo Del Vecchio, proprietarul brandurilor de acccesorii Ray-Ban și Oakley,  a murit la vârsta de 87 de ani,…

8 filme și seriale care se simt ca o vacanță de vară

Zile de vară, soare, sentimentul că toate problemele au rămas în urmă, relaxare la plajă sau într-un loc…

Cel de-al doilea episod #GataDeBusiness, cu Andreea Esca, este aici! 

Andreea Esca este din nou pregătită să îți spună o poveste. De data aceasta, o poveste reală despre…

Harry Styles lansează o colecție de haine alături de Gucci

Harry Styles, unul dintre cei mai de succes cântăreți la ora actuală, lansează o colecție de haine alături…

Cum arată cea mai recentă achiziție imobiliară făcută de Nicole Kidman în Sydney

Australianca Nicole Kidman (55 de ani) își extinde de la an la an portofoliul imobiliar din Sydney. Actrița…

Lectura de vacanță – Ce cărți citesc vedetele?

Timpul trece altfel în vacanță. Frumusețea după-amiezelor leneșe de vară nu este întrecută decât de timpul petrecut citind…

Casa noastră/ Utama câștigă Trofeul Transilvania la cea de-a 21-a ediție TIFF

Câștigătorii celei de-a 21-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania au fost aplaudați sâmbătă seară, pe 25…

Sharon Stone povestește că pierdut nouă sarcini de-a lungul vieții

Sharon Stone (64 de ani) face consfesiuni dureroase despre cele nouă sarcini pe care le-a pierdut de-a lungul…

Rupert Murdoch, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, divorțează de Jerry Hall

Nu există vârstă limită pentru mariaj sau pentru divorț, iar acest lucru e demonstrat cel mai bine Rupert…