A List Magazine ∙ October 3, 2022 ∙ 3 min read

Cel de-al doilea sezon al emisiunii #GataDeBusiness, realizată de Raiffeisen Bank și moderată de către Andreea Esca, începe cu povestea de succes a lui Bogdan Ciocian, fondator și owner Meron, un brand- pasiune care aduce laolaltă iubitorii de cafea și în același timp un model de business global, dar cu rădăcini puternice. Așadar, te invităm să îl cunoști mai bine pe cel care a făcut din propria filosofie de viață un business și viceversa.

Cu experiență în zona corporate, dar cu nevoia unei activități care să îi „echilibreze sufletul”, Bogdan Ciocian a ales să exploreze poate una dintre puținele industrii care se adresează atâtor senzori precum cea a cafelei de specialitate, așa cum chiar antreprenorul din Cluj îi mărturisește Andreei Esca.

Astfel, fără să se abată de la propria filosofie de viață care celebrează experiențele umane, nevoia de a descoperi frumusețile care te înconjoară și bucuria de a trăi din plin fiecare zi, owner-ul Meron a perseverat pe o piață pe cât de fascinantă pe atât de dificilă. Primii doi – trei ani și-a îndreptat atenția și energia către procesul de know-how, cunoscând și înțelegând, până la cele mai subtile detalii, mecanismele acestei industrii și, mai presus de toate, învățând din propriile greșeli. Cel mai eficient MBA pe care un antreprenor îl poate experimenta.

Pentru că orice business are nevoie de un gram de curaj, Bogdan Ciocian și-a asumat toate riscurile posibile, având alături doi parteneri ideali: soția sa, și Raiffeisen Bank pentru suportul financiar.

Despre particularitățile unui astfel de business, despre cât de important este, pentru a avea succes, să crezi în modul cum alegi să îți implementezi ideile sau, mai mult, despre cum linia dintre succes și eșec este creionată de capacitatea de a aduna și de a fideliza lângă tine o comunitate de oameni pe aceeași lungime de undă, de la angajați la clienți, poți descoperi în video-ul de mai sus. „Într-o lună, ne trec pragul aproximativ 200 000 oameni, un orășel. Avem responsabiliatea să îi oferim fiecărui client o experiență”, a conchis fondatorul Meron.

Însă, ceea ce poate fi o adevărată lecție de business, dar și o lecție de viață constă tocmai în capacitatea de adaptabilitate la toate provocările perioadei în care trăim – de la pandemie la revoluția tehnologică ce schimbă cu pași repezi și industria cafelei – calități antreprenoriale și personale care îl ghidează pe owner-ul Meron.

Tot urmărind interviul pe care Bogdan Ciocian l-a acordat Andreei Esca pentru a marca începutul celui de-al doilea sezon #GataDeBusiness, poți descoperi ce înseamnă pentru un antreprenor român, foarte tânăr, cu o filosofie de viață sănătoasă, un viitor prosper, cu proiecte globale pe axa New York – Singapore, și nu în ultimul rând, cu o carte de referință oarecum neașteptată: Biblia.

#GataDeBusiness cu Andreea Esca, emisiune realizată de Raiffeisen Bank

Fii și tu #GataDeBusiness și activează noile aplicații Smart Business pentru IMM!

Related Posts

Cum arată casa de vacanță a lui Ellen Pompeo (Grey’s Anatomy) din Malibu

Ellen Pompeo, actrița care a interpretat timp de aproape 20 de ani personajul iconic Meredith Grey din serialuld…

Meghan Markle și Printul Harry își lansează trailerul documentarului lor de pe Netflix

Sincronizare perfectă, neintenționată sau un plan bine pus la punct de a umbri vizita Prinților de Wales în…

Viva Magenta, Viva 2023!

Viva Magenta este culoarea anului 2023: „o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”. Institutul Pantone a anunțat…

Cele mai întâlnite afecțiuni care îi aduc pe români la dermatolog

Deși există corelări între apariția anumitor simptome ale afecțiunilor și sezon, iar unele tipuri de tratament se pretează…

Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea la Castelul Windsor

Jucătoarea de tenis de origine română a reuşit performanţa de-a aduce primul trofeu US Open pentru Marea Britanie,…

Ce filme și seriale noi vedem în decembrie pe platformele de streaming

Filme de Crăciun, sezoane noi din serialele noastre preferate, povești numai bune pentru serile de iarnă: iată care…

Ciocolată caldă în trei variante, rețete by Chef Adi Hădean

Ce poate fi mai plăcut în sezonul rece decât o cană de ciocolată caldă, servită pe canapeaua de…

Zi de bine, România! – De 1 Decembrie, la PRO TV

  PRO TV a pregătit un program special de 1 Decembrie. Cătălin Măruță, Lili Sandu, Shurubel și Bogdan…

Cel mai bine tăinuit secret de la Palat, despre Regina Elisabeta, a fost dezvăluit

Suveranul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a, a încetat din viață…

Nicola Peltz, nora Victoriei Beckham, în rol de vedetă Playboy în fimul ”Welcome to Chippendales”

Nicola Peltz Beckham, nora Victoriei Beckham și soția lui Brooklyn Beckham, a primit rolul vieții ei (de până…