A List Magazine ∙ October 3, 2022 ∙ 3 min read

Cel de-al doilea sezon al emisiunii #GataDeBusiness, realizată de Raiffeisen Bank și moderată de către Andreea Esca, începe cu povestea de succes a lui Bogdan Ciocian, fondator și owner Meron, un brand- pasiune care aduce laolaltă iubitorii de cafea și în același timp un model de business global, dar cu rădăcini puternice. Așadar, te invităm să îl cunoști mai bine pe cel care a făcut din propria filosofie de viață un business și viceversa.

Cu experiență în zona corporate, dar cu nevoia unei activități care să îi „echilibreze sufletul”, Bogdan Ciocian a ales să exploreze poate una dintre puținele industrii care se adresează atâtor senzori precum cea a cafelei de specialitate, așa cum chiar antreprenorul din Cluj îi mărturisește Andreei Esca.

Astfel, fără să se abată de la propria filosofie de viață care celebrează experiențele umane, nevoia de a descoperi frumusețile care te înconjoară și bucuria de a trăi din plin fiecare zi, owner-ul Meron a perseverat pe o piață pe cât de fascinantă pe atât de dificilă. Primii doi – trei ani și-a îndreptat atenția și energia către procesul de know-how, cunoscând și înțelegând, până la cele mai subtile detalii, mecanismele acestei industrii și, mai presus de toate, învățând din propriile greșeli. Cel mai eficient MBA pe care un antreprenor îl poate experimenta.

Pentru că orice business are nevoie de un gram de curaj, Bogdan Ciocian și-a asumat toate riscurile posibile, având alături doi parteneri ideali: soția sa, și Raiffeisen Bank pentru suportul financiar.

Despre particularitățile unui astfel de business, despre cât de important este, pentru a avea succes, să crezi în modul cum alegi să îți implementezi ideile sau, mai mult, despre cum linia dintre succes și eșec este creionată de capacitatea de a aduna și de a fideliza lângă tine o comunitate de oameni pe aceeași lungime de undă, de la angajați la clienți, poți descoperi în video-ul de mai sus. „Într-o lună, ne trec pragul aproximativ 200 000 oameni, un orășel. Avem responsabiliatea să îi oferim fiecărui client o experiență”, a conchis fondatorul Meron.

Însă, ceea ce poate fi o adevărată lecție de business, dar și o lecție de viață constă tocmai în capacitatea de adaptabilitate la toate provocările perioadei în care trăim – de la pandemie la revoluția tehnologică ce schimbă cu pași repezi și industria cafelei – calități antreprenoriale și personale care îl ghidează pe owner-ul Meron.

Tot urmărind interviul pe care Bogdan Ciocian l-a acordat Andreei Esca pentru a marca începutul celui de-al doilea sezon #GataDeBusiness, poți descoperi ce înseamnă pentru un antreprenor român, foarte tânăr, cu o filosofie de viață sănătoasă, un viitor prosper, cu proiecte globale pe axa New York – Singapore, și nu în ultimul rând, cu o carte de referință oarecum neașteptată: Biblia.

#GataDeBusiness cu Andreea Esca, emisiune realizată de Raiffeisen Bank

Fii și tu #GataDeBusiness și activează noile aplicații Smart Business pentru IMM!

Related Posts

Taylor Swift și-a lansat un nou album- The Tortured Poets Department

Taylor Swift (34 de ani) nu ia nicio pauză și lansează cel de-al 11-lea ei album de studio,…

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…