Alina Burlacu ∙ October 5, 2022 ∙ 3 min read

Dacă și tu te numeri printre persoanele care au crezut până acum că dacă mănânci toată carnea din farfurie, atunci îi dai corpului toate proteinele necesare, ei bine, te înșeli! Mai mult decât atât, organismul nostru nu poate conserva proteinele, pentru a le redistribui în funcție de nevoile zilnice. Atunci care este soluția?

Adevăruri despre proteine

ADEVĂR: Proteinele sunt o parte esențială din bunăstarea fiecăruia dintre noi, indiferent de vârsta sau stilul de viață pe care îl avem. 

”Proteinele sunt esențiale pentru oricine, indiferent de vârstă sau stil de viață”, declară Francesco Avaldi, consultant Nutrilite Nutrition. Organismul nostru nu poate conserva proteinele, pentru a le redistribui mai apoi în funcție de nevoile zilnice. 

ADEVĂR: Proteinele sunt fundația corpului, fiind prezente în fiecare celulă, mușchi, os și organe, și chiar parte din fiecare vas de sânge sau fir de păr. 

ADEVĂR: Corpul uman conține aproximativ 10.000 de proteine, compuse din 20 de aminoacizi, aproape jumătate dintre ei fiind obținuți în dieta zilnică, întrucât nu pot fi sintetizați de organism. 

ADEVĂR: Proteinele sunt esențiale pentru o bună funcționare zilnică, dar nu sunt egale atunci când vine vorba de valoarea acestora: de exemplu, proteinele animale pot veni însoțite de un conținut extra nedorit de grăsimi saturate, colesterol, extra calorii și sare.

Mituri despre proteine

MIT: Oamenii primesc destule proteine din consumul de carne.

Multe persoane consideră că prin dieta actuală reușesc să capete aportul minim necesar de proteine, lucru ce este complet fals. De pildă, 100 grame de piept de pui este egal cu doar 30 grame de proteine. 

MIT: Suplimentele proteice sunt dedicate doar sportivilor. 

Publicațiile științifice au declarat recent că aportul recomandat pe kg (greutate corporală) este de 1,2 grame până la 1,5 grame de proteine pe kilogram. Tocmai de aceea, contrar opiniei populare, suplimentele proteice nu sunt ideale doar pentru personale care practică sport. 

Alternativa pentru sursele tradiționale de proteine

O variantă alternativă pentru sursele tradiționale de proteine ce poate fi integrată ușor în viața de zi cu zi este Nutrilite All Plant Protein. Conține soia, mazăre și grâu, oferind astfel cei 9 aminoacizi esențiali capabili să susțină corpul și care pot fi obținuți doar prin dieta zilnică. 

All Plant Protein este o formă extrem de concentrată de proteine, fără niciun adaos nedorit, cum ar fi sarea, grăsimile saturate sau caloriile, care apar odată cu sursele tradiționale de proteine.

Acest produs este rezultatul a 85 de ani de moștenire și experiență Nutrilite, un brand de încredere care combină perfect știința și natura, asigurându-se că aceste suplimente îndeplinesc cele mai înalte standarde si au o proveniență curată.

Nutrilite All Plant Protein, în dieta zilnică

Doar adaugă o lingură din supliment (10 grame sau chiar mai mult în funcție de nevoile tale zilnice) în felurile de mâncare pentru mese delicioase și sănătoase. Poate fi inclusă în dieta ta zilnică printr-o multitudine de moduri, precum smoothie-uri, clătite sau supe.

Nutrilite All Plant Protein poate fi combinat cu diferite feluri de mâncare sau băuturi calde sau reci, fiind conceput sub formă de pudră, fără coloranți, arome sau conservanți artificiali.

Indiferent dacă ești mamă, tată sau student, Nutrilite All Plant Protein te ajută să-ți atingi necesarul zilnic de proteine și un nivel ridicat al stării generale de bine. (P)

Foto: PR.

Related Posts

Cum arată casa de vacanță a lui Ellen Pompeo (Grey’s Anatomy) din Malibu

Ellen Pompeo, actrița care a interpretat timp de aproape 20 de ani personajul iconic Meredith Grey din serialuld…

Meghan Markle și Printul Harry își lansează trailerul documentarului lor de pe Netflix

Sincronizare perfectă, neintenționată sau un plan bine pus la punct de a umbri vizita Prinților de Wales în…

Viva Magenta, Viva 2023!

Viva Magenta este culoarea anului 2023: „o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”. Institutul Pantone a anunțat…

Cele mai întâlnite afecțiuni care îi aduc pe români la dermatolog

Deși există corelări între apariția anumitor simptome ale afecțiunilor și sezon, iar unele tipuri de tratament se pretează…

Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea la Castelul Windsor

Jucătoarea de tenis de origine română a reuşit performanţa de-a aduce primul trofeu US Open pentru Marea Britanie,…

Ce filme și seriale noi vedem în decembrie pe platformele de streaming

Filme de Crăciun, sezoane noi din serialele noastre preferate, povești numai bune pentru serile de iarnă: iată care…

Ciocolată caldă în trei variante, rețete by Chef Adi Hădean

Ce poate fi mai plăcut în sezonul rece decât o cană de ciocolată caldă, servită pe canapeaua de…

Zi de bine, România! – De 1 Decembrie, la PRO TV

  PRO TV a pregătit un program special de 1 Decembrie. Cătălin Măruță, Lili Sandu, Shurubel și Bogdan…

Cel mai bine tăinuit secret de la Palat, despre Regina Elisabeta, a fost dezvăluit

Suveranul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a, a încetat din viață…

Nicola Peltz, nora Victoriei Beckham, în rol de vedetă Playboy în fimul ”Welcome to Chippendales”

Nicola Peltz Beckham, nora Victoriei Beckham și soția lui Brooklyn Beckham, a primit rolul vieții ei (de până…