Alina Burlacu ∙ October 5, 2022 ∙ 3 min read

Dacă și tu te numeri printre persoanele care au crezut până acum că dacă mănânci toată carnea din farfurie, atunci îi dai corpului toate proteinele necesare, ei bine, te înșeli! Mai mult decât atât, organismul nostru nu poate conserva proteinele, pentru a le redistribui în funcție de nevoile zilnice. Atunci care este soluția?

Adevăruri despre proteine

ADEVĂR: Proteinele sunt o parte esențială din bunăstarea fiecăruia dintre noi, indiferent de vârsta sau stilul de viață pe care îl avem. 

”Proteinele sunt esențiale pentru oricine, indiferent de vârstă sau stil de viață”, declară Francesco Avaldi, consultant Nutrilite Nutrition. Organismul nostru nu poate conserva proteinele, pentru a le redistribui mai apoi în funcție de nevoile zilnice. 

ADEVĂR: Proteinele sunt fundația corpului, fiind prezente în fiecare celulă, mușchi, os și organe, și chiar parte din fiecare vas de sânge sau fir de păr. 

ADEVĂR: Corpul uman conține aproximativ 10.000 de proteine, compuse din 20 de aminoacizi, aproape jumătate dintre ei fiind obținuți în dieta zilnică, întrucât nu pot fi sintetizați de organism. 

ADEVĂR: Proteinele sunt esențiale pentru o bună funcționare zilnică, dar nu sunt egale atunci când vine vorba de valoarea acestora: de exemplu, proteinele animale pot veni însoțite de un conținut extra nedorit de grăsimi saturate, colesterol, extra calorii și sare.

Mituri despre proteine

MIT: Oamenii primesc destule proteine din consumul de carne.

Multe persoane consideră că prin dieta actuală reușesc să capete aportul minim necesar de proteine, lucru ce este complet fals. De pildă, 100 grame de piept de pui este egal cu doar 30 grame de proteine. 

MIT: Suplimentele proteice sunt dedicate doar sportivilor. 

Publicațiile științifice au declarat recent că aportul recomandat pe kg (greutate corporală) este de 1,2 grame până la 1,5 grame de proteine pe kilogram. Tocmai de aceea, contrar opiniei populare, suplimentele proteice nu sunt ideale doar pentru personale care practică sport. 

Alternativa pentru sursele tradiționale de proteine

O variantă alternativă pentru sursele tradiționale de proteine ce poate fi integrată ușor în viața de zi cu zi este Nutrilite All Plant Protein. Conține soia, mazăre și grâu, oferind astfel cei 9 aminoacizi esențiali capabili să susțină corpul și care pot fi obținuți doar prin dieta zilnică. 

All Plant Protein este o formă extrem de concentrată de proteine, fără niciun adaos nedorit, cum ar fi sarea, grăsimile saturate sau caloriile, care apar odată cu sursele tradiționale de proteine.

Acest produs este rezultatul a 85 de ani de moștenire și experiență Nutrilite, un brand de încredere care combină perfect știința și natura, asigurându-se că aceste suplimente îndeplinesc cele mai înalte standarde si au o proveniență curată.

Nutrilite All Plant Protein, în dieta zilnică

Doar adaugă o lingură din supliment (10 grame sau chiar mai mult în funcție de nevoile tale zilnice) în felurile de mâncare pentru mese delicioase și sănătoase. Poate fi inclusă în dieta ta zilnică printr-o multitudine de moduri, precum smoothie-uri, clătite sau supe.

Nutrilite All Plant Protein poate fi combinat cu diferite feluri de mâncare sau băuturi calde sau reci, fiind conceput sub formă de pudră, fără coloranți, arome sau conservanți artificiali.

Indiferent dacă ești mamă, tată sau student, Nutrilite All Plant Protein te ajută să-ți atingi necesarul zilnic de proteine și un nivel ridicat al stării generale de bine. (P)

Foto: PR.

Related Posts

Filosofia de viață și de frumusețe a lui Anne Hathaway

Anne Hathaway este una dintre cele mai apreciate actrițe de la Hollywood. La 40 de ani, vedeta a…

Colecția de artă a lui Gérard Depardieu, scoasă la licitație

În septembrie, aproape 250 de lucrări (sculpturi, picturi și desene) din colecția de artă a lui Gérard Depardieu…

Cindy Crawford povestește cum a schimbat-o mariajul cu Richard Gere

Cindy Crawford (57 de ani) s-a căsătorit cu Richard Gere (74 de ani) la vârsta de doar 22…

Power Couples – Regele Charles și Camilla, alături de Emmanuel și Brigitte Macron

Regele Charles III, alături de Regina Camilla, se află zilele acestea într-o vizită oficială în Franța, unde îl…

„Obiectivul ar trebui să fie găsirea unui echilibru în care designerii și AI-ul conclucrează”, spune Isabel Regino, Senior Brand Strategist & Marketing Manager

„AI nu este un substitut pentru creativitatea umană, imaginație și gândire critică” crede Isabel Regino, Senior Brand Strategist…

10 lucruri pe care nu le știai despre Sophia Loren (în afară de faptul că azi împlinește 89 de ani)

Câștigătoarea premiului Oscar, celebra actriță Sophia Loren a împlinit 89 de ani, astăzi, pe 20 septembrie. După lansarea,…

Jennifer Aniston: ”Arăt mai bine acum decât la 20 de ani!”

Jennifer Aniston a acordat un interviu despre rutina ei de fitness, pe care o compară cu cea din…

Shannen Doherty, Brenda din Beverly Hills, 90210, în lacrimi

O parte dintre vedetele serialului pentru adolescenți extrem de popular în anii ’90, Beverly Hills, 90210 s-au reunit…

Upgrade Education, consiliere educațională pentru elevii care vor să studieze la universități de top din străinătate (P)

Upgrade Education este o firma de consiliere educațională care oferă sprijin elevilor care își doresc să studieze la…

Irina Bossy Ghica: Anul acesta, Karpatia Horse Show aduce puncte de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Irina Bossy Ghica, stră-strănepoata lui Ion Ghica și a lui Gheorghe Grigore Cantacuzino, este moștenitoarea domeniului Cantacuzino de…