A List Magazine ∙ October 26, 2020 ∙ 2 min read

 

București Mall – Vitan a lansat astăzi expoziția „Actori de pus în ramă”, un proiect cultural inedit, realizat în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României (MNAR) și Teatrul „Nottara”.  Aceasta va putea fi văzută la etajul 1 din București Mall – Vitan în perioada  26 octombrie – 8 noiembrie 2020.

Campania „Actori de pus în ramă”, inițiată de MNAR în parteneriat cu Teatrul „Nottara”, a fost lansată în mediul online în luna mai, când teatrele și muzeele erau închise pentru public.

Timp de 16 săptămâni, au fost prezentate interpretările actorilor Teatrului „Nottara” în ipostazele personajelor din 17 lucrări din patrimoniul Muzeului Național de Artă al României, inițiativa bucurându-se de apreciere în rândul publicului celor două instituții de cultură, precum și pe rețelele de socializare. Proiectul a fost preluat și apreciat și de presa națională, precum și de site-uri de știri din întreaga lume (Marea Britanie, Canada, SUA, India, Cehia etc.).

Expoziția, care acum este oferită publicului larg de București Mall – Vitan, reprezintă încununarea dăruirii, talentului și creativității de care au dat dovadă actorii „puși în ramă”.

Publicul din București Mall – Vitan va putea admira lucrările unor artiști foarte cunoscuți, precum Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian, Iosif Iser, Corneliu Baba, Auguste Rodin, Peter Paul Rubens,  sau ale unor pictori cu notorietate mai scăzută în rândul publicului larg, precum Ipolit Strâmbu, Sabin Popp, George Peter Alexander Healy, precum și actorii care au interpretat (atitudine, ținută, expresii, ipostază etc.) personajele din tablouri. „Puși în ramă” sunt actorii Ioana Calotă, Răzvan Bănică, Alexandru Mike Gheorghiu, Luminița Erga, Diana Roman, Raluca Gheorghiu, Filip Ristovski, Mihaela Subțirică, Ion Grosu, Sorina Ștefănescu, Șerban Gomoi, Laura Anghel, Corina Dragomir, Cristina Juncu, Dan Bordeianu și Crenguța Haritoncare au adus la viață 16 picturi și o sculptură.

Vizitatorii vor avea ocazia să descopere asemănările și diferențe între original și „reproducerea” propusă de actor, dar și să observe detalii din operele de artă pe care poate le-ar fi trecut cu vederea în mod obișnuit.

 

 

Related Posts

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, primit cu aplauze de către publicul și presa de la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii a avut vineri premiera internațională în Competiția Oficială a celei de-a 77-a…

O iubire de 20 de ani: Jessica Alba și Cash Warren

S-au cunoscut în urmă cu 20 de ani și au aniversat, zilele trecute, 16 ani de căsătorie. Jessica…

Cher, supărată că a mai îmbătrânit un an

Celebra Cher nu este deloc încântată că a adăugat încă un an cifrei care îi exprimă vârsta. Pe…

5 secrete pentru un make-up perfect

Oricât de bune ar fi produsele de machiaj folosite și talentul celui care le aplică, fără o investiție…

Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria, prietene pe covorul roșu

Cele două ambasadoare L’Oréal Paris, Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria s-au reîntâlnit pe covorul roșu, la cea…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

NESPRESSO X PANTONE: cea mai nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață 

Nespresso lansează o nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață, espressoare și accesorii în ediție limitată. Completată…

Cum a fost la evenimentul A List Magazine X Nostalgia (VIDEO) 

Alist Magazine a lansat impreună cu cei de la Nostalgia un număr special de revistă, ca să ne…

Pilaf, partenerul lui Demi Moore, la Cannes

Demi Moore și-a făcut debutul în selecția oficială a Festivalului de Film de la Cannes, duminică seara, cu…

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…