Monica Cismaru ∙ June 27, 2023 ∙ 5 min read

Dacă mai aveai nevoie de încă un imbold pentru a pleca în vacanță, iată câteva filme care, după ce le vei urmări, te vor determina să-ți faci bagajul și să-ți rezervi bilete de avion. Destinația? Poate Barcelona, Asia sau Riviera Italiană. Sună bine?

Până atunci, inspiră-te și călătorește prin intermediul filmelor prin toată lumea, din Japonia și până în Thailanda sau Ischia (Italia).

Tokyo- Lost in Translation, regizat de Sofia Coppola

Hotelul Park Hyatt din Tokyo este cel de-al treilea personaj principal din filmul ai cărui protagoniști sunt Scarlett Johansson și Bill Murray, doi americani care se cunosc în hotel, se apropie treptat, inițial uniți de aceeași plictiseală și ajung să formeze o legătură specială, despre care nu știi dacă e bazată pe atracție sexuală sau pe sentimente mai profunde. Discuțiile lor revelatoare îi poartă în diverse împrejurări, de la barul hotelului, la sesiuni de karaoke din centrul orașului, după ce se lasă noaptea.

Ischia și Roma – The Talented Mr Ripley, regizat de Anthony Minghella

filme calatorii

Unul dintre cele mai frumoase filme în ceea ce privește peisajele și estetica prezentate. Adaptarea cinematografică a celebrului roman polițist scris de Patricia Highsmith prezintă călătoria unui tânăr new-yorkez oportunist în Italia, unde trebuie să-l convingă pe fiul unui bogat om de afaceri american să revină acasă. Pe parcurs, vizităm alături de personaje cele mai frumoase locuri, din Mongibello, un mic sat pescăresc din sudul Italiei și până în cluburile de jazz din Roma și înapoi în SUA.

Șapte ani în Tibet, regizat de Jean-Jacques Annaud

filme calatorii

Filmul redă călătoria unui alpinist austriac din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, personaj interpretat de Brad Pitt. Capturat de englezi, reușește să evadeze și ajunge în capitala Tibetului, Lhasa, pentru a-l întâlni pe Dalai Lama.

SUA- Into the Wild, regizat de Sean Penn

Bazat pe o poveste adevărată, filmul redă viața lui Christopher McCandless, un absolvent de facultate strălucit care preferă să pornească într-o călătorie în loc să-și înceapă o carieră de succes și să urmeze visul american. Fără acte și fără bani, la care renunță de bună voie, acesta pornește la drum pentru a decoperi Arizona, Marele Canion, California, Alaska… o adevărată imersiune în locuri sălbatice.

Thailanda- The Beach, regizat de Danny Boyle

filme calatorii

Adaptarea romanului lui Alex Garland prezintă aventurile unui trio format dintr-un turist american care pleacă în Thailanda în căutarea plajei perfecte, iar cuplul format din Françoise și Etienne decid să-l urmeze.

Italia, India și Bali- Eat Pray Love, regizat de Ryan Murphy

După un divorț dureros, Liz Gilbert ( Julia Roberts ) decide să-și schimbe viața și începe o călătorie inițiatică de un an în jurul lumii. Prima oprire e la Roma, unde new-yorkeza savurează cele mai bune mâncăruri și se bucură de ce are capitala Italiei mai bun de oferit, înainte să se îmbarce spre India și Bali, unde are parte de tot felul de revelații.

Barcelona – Vicky Cristina Barcelona, regizat de Woody Allen

Vicky și Cristina, două turiste americance pleacă la Barcelona pe timpul verii. Prima vrea să-și definitiveze studiile în identitate catalană, iar cealaltă pentru a-și reveni după o despărțire. Cele două cunosc aici un pictor fermecător, Juan Antonio, de care se îndrăgostesc pe rând și care are o relație complicată cu fosta lui soție, María Elena.

Hawaii, Noua Zeelanda, Africa de Sud – The Endless Summer, regizat de Bruce Brown

În căutarea valului perfect, primii surferi din anii 60 sunt protagoniștii acestui documentar realizat de Bruce Bown. Pe muzica perfectă a celor de la The Beach Boys, călătorim din Hawaii până în Noua Zeelandă și Africa de Sud.

Foto: Outnow, Unsplash, Hepta

Related Posts

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…