Monica Cismaru ∙ March 28, 2024 ∙ 3 min read

Lady Gaga împlinește pe 28 martie 38 de ani, ocazie cu care trecem în revistă câteva lucruri mai puțin cunoscute despre una dintre cele mai apreciate artiste din industria muzicală. Lady Gaga s-a născut la New York, iar numele ei real este Stefani Joanne Angelina Germanotta.

De unde a adoptat stilul excentric și avangardist

Lady Gaga a avut mereu sâmburele extravaganței în ea, nu a fost fabricat peste noapte. Încă de la prima ei piesă de teatru în care a jucat în școala primară, Lady Gaga a fost cea care și-a creat singură costumația de scenă folosind folie de aluminiu și umerașe. Așa că de acolo și până la ținutele ei ieșite din comun, de pe covorul roșu, nu a mai fost decât un pas- nu vom uita niciodată rochia ei din carne crudă sau măștile fanteziste.

lady gaga

În adolescență, a jucat în serialul The Sopranos

Și-a început cariera serioasă de actriță la vârsta de 15 ani, când a jucat într-unul dintre episoadele serialului de succes The Sopranos, din 2001 – intitulat The Waltz of Lies. Personajul ei a fost unul minor, nu avea nici măcar nume, dar, 20 și ceva de ani mai târziu, Lady Gaga juca în A Star is Born și în House of Gucci.

lady gaga

Drama se moștenește din familie

Aparițiile ei îndrăznețe de pe scenă n-au fost întotdeauna pe placul tatălui ei, unul dintre cei mai mari critici de-ai ei, dar unul bine intenționat. Când și-a văzut prima dată fiica pe scenă, aceasta purta un bikini cu imprimeu leopard și cu franjuri și o curea de paiete. Tatăl lui Lady Gaga a rezistat până la finalul show-ului, dar, la sfârșit, a întrebat-o dacă e în toate mințile. ”Era șocat și alarmat”, povestește Lady Gaga. ”Mama mi-a povestit că tata aproape că a leșinat, a crezut că am înnebunit”.

Lady Gaga a compus melodia Just Dance în doar zece minute

Hitul Just Dance a căpătat contur în timp record. ”Sufeream de o mahmureală teribilă și am compus melodia în zece minute, alături de producătorul RedOne. Era pentru prima dată când mă aflam într-un studio de înregistrări adevărat de la Hollywood. Totul era perfect, era o cameră uriașă cu boxe gigantice.” În 2009, artista povestea într-un interviu că, inițial, s-a zbătut ca posturile de radio să-i difuzeze cântecul.

lady gaga

A revoluționat industria de parfumuri

Cântăreața și actrița și-a lansat o gamă de parfumuri și de make-up, primite foarte bine pe piața de beauty. Când și-a unit forțele cu gigantul Coty pentru lansarea primului ei parfum, Fame, Lady Gaga a avut o cerere mai puțin obișnuită: și-a dorit o apă de parfum neagră în sticluță, care, odată pulverizată, să devină incoloră. Reprezentanții companiei de beauty au rămas șocați inițial de cererea artistei și i-au spus că dorinta ei e imposibil de realizat. În ciuda acestui lucru, cercetătorii au reușit să ajungă într-un final la formula dorită printr-o tehnologie nouă, care urmează să fie patentată, iar Lady Gaga să-și vadă visul împlinit.

Foto: Hepta

Related Posts

Falafel verde – rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Falafelul verde este o îmbinare de arome cum doar în poveștile din ”1001 de nopți” mai găsești. Iată…

Casa Regelui Charles III din Viscri se redeschide pentru vizitare cu o nouă expoziție a fotografului britanic Barry Lewis

Casa din Viscri a Regelui Charles III s-a redeschis publicului pentru un nou sezon de vizitare.  Șura reconvertită…

Copii de vedete care își croiesc propria lor carieră artistică, în fața sau în spatele reflectoarelor

Copiii vedetelor calcă pe urmele părinților și aleg cariere artistice, fie ca se afla in lumina reflectoarelor sau…

Istoria fenomenală a succesului “Dragostea din tei”, reînviată recent de celebrul DJ David Guetta

Refrenul binecunoscutei melodii “Dragostea din tei”, lansată în urmă cu peste 20 de ani de trupa O-Zone, este…

Richard Gere, apariție rară alături de soția lui, mai tânără decât el cu 33 de ani

Richard Gere (74 de ani) și-a făcut una dintre rarele apariții zilele acestea la un eveniment caritabil din…

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii va avea loc la Râșnov, între 21-23 iunie

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii, va avea…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Dăm startul unui nou proiect, odată cu lansarea noului telefon OPPO Reno11 F 5G

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Care este fructul care ne îmbunătățește sănătatea mintală în doar câteva zile

Cercetările recente dezvăluie faptul că există o legătură strânsă între alimentație și sănătatea mintală. Potrivit unui studiu publicat…

Experiențe unice în Alpii Italieni, la Courmayeur, alături de noul OPPO Reno11 F 5G

OPPO lansează Reno11 F 5G – un smartphone cu anduranță ridicată, cu ecran fără ramă și cameră triplă…

Half is Free vă așteaptă la București

Half Is Free, cel mai așteptat eveniment de shopping al primăverii, vine la BUCUREȘTI, pe 20 aprilie 2024!…