Monica Cismaru ∙ June 29, 2022 ∙ 4 min read

Anne Hathaway (39 de ani) a revenit în atenție recent cu două noi mega-producții, după o perioadă de relativă acalmie artistică. Actrița laureată a PremiuluI Oscar și una dintre cele mai apreciate prezențe de la Hollywood va putea fi urmărită și admirată în două noi filme – WeCrashed, difuzat de platforma Apple TV+, film inspirat dintr-o poveste reală, și în Armaggedon Time, o dramă istorică ce a avut premiera la Cannes. De asemenea, Anne Hathaway filmează în prezent pentru thrillerul psihologic Mothers Instinct, alături de Jessica Chastain.

Iată câteva lucruri pe care nu le știai despre celebra actriță.

Când era mică, Anne Hathaway își dorea să devină măicuță, pe lângă cariera de actriță

anne hathaway

Când eram mică, mi-am dorit pentru o perioadă să mă călugăresc. Știți cum e când începi să crești și să-ți dorești multe lucruri, dar eu mai întâi mi-am dorit să fiu actriță și apoi să devin măicuță. Călugăria era un fel de carieră de rezervă”, povestește Anne Hathaway. Vedeta a fost crescută în religia catolică și a renunțat la crezul ei după ce fratele ei și-a făcut publică orientarea homosexuală. Întreaga familie s-a convertit la biserica episcopală după ce fratele meu mai mare și-a admis orientarea sexuală. De ce aș suporta o ideologie care are viziuni limitate asupra a ceea ce este iubitul meu frate? Dar la fel s-a întâmplat și cu episcopalianismul. Așa că acum sunt… nimic. La naiba, încă mă formez, încă mai caut”, a spus franc actrița într-un interviu.

Succesul a apărut după ce a căzut de pe un scaun la o audiție

Rolul cu care Anne Hathaway a dat lovitura în industria filmului a fost cel din The Princess Diaries. Actrița a obținut partitura după doar o audiție, ceva neobișnuit în lumea filmului. Anne călătorea spre Noua Zeelandă pentru a juca într-un film independent, intitulat The Other Side of Heaven, și a avut o escală de 26 de ore în Los Angeles , unde a dat audiția pentru un filmuleț – The Princess of Tribeca (titlul original al filmului The Princess Diaries). Acolo, l-a cunoscut pe regizorul Garry Marshall, iar cei doi s-au înțeles de minune încă din prima clipă. La un moment dat, în timpul audiției, m-am emoționat foarte tare și am căzut de pe scaun și cred că exact cu acest lucru l-am impresionat pe regizor”, povestește Anne Hathaway.

Încă e recunoscătoare pentru succesul oferit de rolul de debut

Anne Hathaway ține cont de fiecare aniversare a filmului cu care a dat lovitura, The Princess Diaries, lansat în 2001. ”Îmi amintesc de ziua în care a apărut filumul și îi mulțumesc universului pentru felul în care visurile mele au devenit realitate. A fost ca o poveste cu zâne”.

anne hathaway

Cariera ei are o mulțime de momente de cotitură

Anne Hathaway a jucat într-o mulțime de filme apreciate de public în ultima decadă, dar a și refuzat sau a ratat câteva roluri în filme care s-au dovedit a fi de succes, cum ar fi comedia regizată de Judd Apatow, Knocked Up, în care protagonistă a fost Katherine Heigl. Anne Hathaway a refuzat rolul deoarece nu s-a simțit confortabil cu scena explicită a nașterii din film. ”Problema mea a fost că eu nu experimentasem nașterea și maternitatea pe pielea mea, nu știam cum o să mă simt în acea ipostază, pretinzând că dau naștere”, a explicat vedeta în 2012, cu patru ani înainte să-l aducă pe lume pe fiul ei, Jonathan și, mai apoi, în 2019, pe cel de-al doilea fiu, Jack. ”Apoi , după ce am nascut, mi-am dat seama că aș fi putut face lejer acel film!”, a adăugat actrița.

Nu se sfiește să ceara ponturi și sfaturi legate de carieră de la mama ei

Așa mamă, așa fiică. Mama lui Anne, Kate, este la rândul ei actriță de teatru și a întreprins un turneu național cu piesa Les Miserables, în care a deținut rolul Fantine, în 2013, în același an în care fiica ei câștiga un Oscar pentru același rol în ecranizarea cinematografică a romanului scris de Victor Hugo. ”Mama mi-a împărtășit multe din experiența ei cu acest rol, lucru ce mi-a dat mai multă încredere în mine. Ajutorul dat de ea mi-a permis să mă conectez la un nivel mai profund cu personajul.”

Foto: Hepta

Related Posts

Filosofia de viață și de frumusețe a lui Anne Hathaway

Anne Hathaway este una dintre cele mai apreciate actrițe de la Hollywood. La 40 de ani, vedeta a…

Colecția de artă a lui Gérard Depardieu, scoasă la licitație

În septembrie, aproape 250 de lucrări (sculpturi, picturi și desene) din colecția de artă a lui Gérard Depardieu…

Cindy Crawford povestește cum a schimbat-o mariajul cu Richard Gere

Cindy Crawford (57 de ani) s-a căsătorit cu Richard Gere (74 de ani) la vârsta de doar 22…

Power Couples – Regele Charles și Camilla, alături de Emmanuel și Brigitte Macron

Regele Charles III, alături de Regina Camilla, se află zilele acestea într-o vizită oficială în Franța, unde îl…

„Obiectivul ar trebui să fie găsirea unui echilibru în care designerii și AI-ul conclucrează”, spune Isabel Regino, Senior Brand Strategist & Marketing Manager

„AI nu este un substitut pentru creativitatea umană, imaginație și gândire critică” crede Isabel Regino, Senior Brand Strategist…

10 lucruri pe care nu le știai despre Sophia Loren (în afară de faptul că azi împlinește 89 de ani)

Câștigătoarea premiului Oscar, celebra actriță Sophia Loren a împlinit 89 de ani, astăzi, pe 20 septembrie. După lansarea,…

Jennifer Aniston: ”Arăt mai bine acum decât la 20 de ani!”

Jennifer Aniston a acordat un interviu despre rutina ei de fitness, pe care o compară cu cea din…

Shannen Doherty, Brenda din Beverly Hills, 90210, în lacrimi

O parte dintre vedetele serialului pentru adolescenți extrem de popular în anii ’90, Beverly Hills, 90210 s-au reunit…

Upgrade Education, consiliere educațională pentru elevii care vor să studieze la universități de top din străinătate (P)

Upgrade Education este o firma de consiliere educațională care oferă sprijin elevilor care își doresc să studieze la…

Irina Bossy Ghica: Anul acesta, Karpatia Horse Show aduce puncte de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Irina Bossy Ghica, stră-strănepoata lui Ion Ghica și a lui Gheorghe Grigore Cantacuzino, este moștenitoarea domeniului Cantacuzino de…