Monica Cismaru ∙ June 29, 2022 ∙ 4 min read

Anne Hathaway (39 de ani) a revenit în atenție recent cu două noi mega-producții, după o perioadă de relativă acalmie artistică. Actrița laureată a PremiuluI Oscar și una dintre cele mai apreciate prezențe de la Hollywood va putea fi urmărită și admirată în două noi filme – WeCrashed, difuzat de platforma Apple TV+, film inspirat dintr-o poveste reală, și în Armaggedon Time, o dramă istorică ce a avut premiera la Cannes. De asemenea, Anne Hathaway filmează în prezent pentru thrillerul psihologic Mothers Instinct, alături de Jessica Chastain.

Iată câteva lucruri pe care nu le știai despre celebra actriță.

Când era mică, Anne Hathaway își dorea să devină măicuță, pe lângă cariera de actriță

anne hathaway

Când eram mică, mi-am dorit pentru o perioadă să mă călugăresc. Știți cum e când începi să crești și să-ți dorești multe lucruri, dar eu mai întâi mi-am dorit să fiu actriță și apoi să devin măicuță. Călugăria era un fel de carieră de rezervă”, povestește Anne Hathaway. Vedeta a fost crescută în religia catolică și a renunțat la crezul ei după ce fratele ei și-a făcut publică orientarea homosexuală. Întreaga familie s-a convertit la biserica episcopală după ce fratele meu mai mare și-a admis orientarea sexuală. De ce aș suporta o ideologie care are viziuni limitate asupra a ceea ce este iubitul meu frate? Dar la fel s-a întâmplat și cu episcopalianismul. Așa că acum sunt… nimic. La naiba, încă mă formez, încă mai caut”, a spus franc actrița într-un interviu.

Succesul a apărut după ce a căzut de pe un scaun la o audiție

Rolul cu care Anne Hathaway a dat lovitura în industria filmului a fost cel din The Princess Diaries. Actrița a obținut partitura după doar o audiție, ceva neobișnuit în lumea filmului. Anne călătorea spre Noua Zeelandă pentru a juca într-un film independent, intitulat The Other Side of Heaven, și a avut o escală de 26 de ore în Los Angeles , unde a dat audiția pentru un filmuleț – The Princess of Tribeca (titlul original al filmului The Princess Diaries). Acolo, l-a cunoscut pe regizorul Garry Marshall, iar cei doi s-au înțeles de minune încă din prima clipă. La un moment dat, în timpul audiției, m-am emoționat foarte tare și am căzut de pe scaun și cred că exact cu acest lucru l-am impresionat pe regizor”, povestește Anne Hathaway.

Încă e recunoscătoare pentru succesul oferit de rolul de debut

Anne Hathaway ține cont de fiecare aniversare a filmului cu care a dat lovitura, The Princess Diaries, lansat în 2001. ”Îmi amintesc de ziua în care a apărut filumul și îi mulțumesc universului pentru felul în care visurile mele au devenit realitate. A fost ca o poveste cu zâne”.

anne hathaway

Cariera ei are o mulțime de momente de cotitură

Anne Hathaway a jucat într-o mulțime de filme apreciate de public în ultima decadă, dar a și refuzat sau a ratat câteva roluri în filme care s-au dovedit a fi de succes, cum ar fi comedia regizată de Judd Apatow, Knocked Up, în care protagonistă a fost Katherine Heigl. Anne Hathaway a refuzat rolul deoarece nu s-a simțit confortabil cu scena explicită a nașterii din film. ”Problema mea a fost că eu nu experimentasem nașterea și maternitatea pe pielea mea, nu știam cum o să mă simt în acea ipostază, pretinzând că dau naștere”, a explicat vedeta în 2012, cu patru ani înainte să-l aducă pe lume pe fiul ei, Jonathan și, mai apoi, în 2019, pe cel de-al doilea fiu, Jack. ”Apoi , după ce am nascut, mi-am dat seama că aș fi putut face lejer acel film!”, a adăugat actrița.

Nu se sfiește să ceara ponturi și sfaturi legate de carieră de la mama ei

Așa mamă, așa fiică. Mama lui Anne, Kate, este la rândul ei actriță de teatru și a întreprins un turneu național cu piesa Les Miserables, în care a deținut rolul Fantine, în 2013, în același an în care fiica ei câștiga un Oscar pentru același rol în ecranizarea cinematografică a romanului scris de Victor Hugo. ”Mama mi-a împărtășit multe din experiența ei cu acest rol, lucru ce mi-a dat mai multă încredere în mine. Ajutorul dat de ea mi-a permis să mă conectez la un nivel mai profund cu personajul.”

Foto: Hepta

Related Posts

Cine va interpreta rolul lui Michael Jackson, în filmul biografic Michael?

Pentru fanii regelui pop Michael Jackson, vestea filmării peliculei Michael stârnește un val de curiozitate și nerăbdare. Cine…

Amanda Seyfried, senzațională la Festivalul de Film de la Berlin

Rujul roșu, bijuteriile Cartier și rochia din satin Givenchy, cu spatele gol, decolteu din dantelă și un șliț…

Zendaya, Chris Hemsworth și Jennifer Lopez, printre prezentatorii Met Gala 2024

Cel mai așteptat eveniment dedicat iubitorilor modei, Met Gala, are loc anul acesta în data de 6 mai…

Tom Cruise s-a despărțit de iubita lui rusoaică, mai tânără decât el cu 25 de ani

Tom Cruise a trăit o idilă de scurtă durată alături de Elsina Khayrova, fosta soție a unui oligarh…

Tom Holland, cunoscut mai ales din Spider-Man, îl va interpreta pe legendarul Fred Astaire

Actorul Tom Holland (27 de ani), cunoscut mai ales datorită seriei în care l-a intrepretat pe Spider-Man, a…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările acestei perioade. Iată ce ne-a atras…

Gisele Bündchen își reface viața după divorț

La doi ani de la divorțul de Tom Brady, Gisele Bündchen nu se mai ascunde și face gesturi…

Emaa și Mario Fresh cântă despre iubiri predestinate ”În alte vieți”

EMAA și Mario Fresh cântă pentru prima dată împreună în piesa ”În alte vieți”, o melodie care vorbește…

Sharon Stone, apariție tulburătoare la Festivalul Internațional de Film de la Berlin

Festivalul Internațional de Film de la Berlin, cunoscut și ca Berlinala, este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate industriei…

Beyoncé face istorie în topurile muzicale după ce a virat către stilul country

Beyoncé (42 de ani) a reușit să doboare încă un record muzical și să facă istorie, după ce…