A List Magazine ∙ September 15, 2021 ∙ 2 min read

Americanii spun că zâmbetul este cartea de vizită a omului de succes. Se pare că au convins întreaga omenire de acest lucru și dorința de a avea un zâmbet frumos a devenit o normalitate. Astăzi, cele mai grave probleme ale danturii sunt tot mai ușor de prevenit, datorită progreselor științifice din domeniul stomatologiei.

“Zâmbetul frumos este într-adevăr un rezultat sigur, datorită stomatologiei digitale. Pacientul, chiar dacă are probleme severe de sănătate dentară, acestea se pot soluționa prin tehnici avansate precum One day Implant sau implant dentar digital personalizat pentru cei care au nevoie de înlocuirea unui dinte lipsă, însă nu sunt singurele soluții. După ce sănătatea dentară a pacientului este asigurată, construim rezultatul estetic. “ explică Dr. Simona Boberis.

“Într-adevăr, poți pierde totul înainte de a începe tratamentul de estetică. Pacienții trebuie să aibă informația corectă încă de la început și să știe la ce risc se expun, dacă nu sunt respectate principiile de bază ale tratamentului. Doar o dantură sănătoasă poate beneficia de tratamente de estetică”, spune specialistul.

“Sigur că există mirajul zâmbetului atrăgător și că, de cele mai multe ori, în tratamentele stomatologice de estetică pacienții nu au răbdare și se grăbesc spre rezultat. Este o mare capcană. Era digitală ne oferă timp redus de tratament, dar trebuie să respectăm etapele și strategia de tratament pentru rezultate pe termen foarte lung”, adaugă Dr. Boberis.

De asemenea, banala vizită la stomatolog reprezintă primul pas pentru sănătatea dinților. Atât de des neglijată, lăsată pe ultima sută de metri, vizita la stomatolog este o cale sigură de a cheltui bani puțini la stomatolog, de a păstra rezultatele și de a înțelege cum să ai grijă de dantura ta. Fiecare pacient are anumite specificități care îi asigură sănătatea și frumusețea dinților. Grija pentru dinti nu este un alint. Este o necesitate.

 

Alimente care contribuie la întărirea dinților

Verdețurile precum broccoli, spanac, salata verde sau țelina – toate sunt bogate în vitamina K – o vitamină liposolubilă care contribuie la formarea țesutului osos, vitamina C și calciu.

Lactatele – o importantă sursă de calciu și fosfor. Pe lângă faptul că ajută la remineralizarea smalțului, ele stimulează secreția de salivă, menținând astfel un pH optim în cavitatea bucala.

Ouă, pește (somon, ton, sardine, hering, uleiul din ficat de cod) și ciuperci- toate sunt bogate în Vitamina D, care contribuie și ea la formarea smalțului.

Morcovii sși merele – ajută la curățarea dintilor, deci consumul de mere, pere, morcovi sau alte fructe tari îndepărtează bacteriile de pe smaltul dinților, și ele responsabile pentru formarea cariilor.

 

 

Related Posts

Actrița Anne Heche a fost declarată decedată în mod oficial

Actrița Anne Heche, în vârstă de 53 de ani, se află în moarte cerebrală și, conform legilor din…

Frigărui picante la grătar. Recomandarea lui Chef Adi Hădean

Adrian Hădean ne propune să încercăm frigărui picante, servite în lipie de casă, cu sos de usturoi și…

Bucharest International Dance Film Festival la a VIII-a ediție: 8 – 11 septembrie 2022

În perioada 8 – 11 septembrie, Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) revine pentru a VIII-a ediție cu…

Johnny Depp devine Ludovic al XV-lea în producția ”Jeanne du Barry”

Johnny Depp (59 de ani) începe să-și revină încet și sigur după scandalul divorțului de Aber Heard din…

Paul Negoescu (O lună în Thailanda, Două lozuri, Povestea unui pierde-vară) revine cu un nou film: Oameni de treabă/ Men of Deeds

Oameni de treabă/ Men of Deeds, al patrulea lungmetraj semnat de Paul Negoescu, are premiera mondială în cadrul…

Cu cine a înlocuit-o pe Shakira Gerard Piqué

La două luni de la despărțirea de Shakira (45 de ani), mama celor doi copii ai lor, fotbalistul…

Eva Longoria va interpreta rolul principal într-un nou serial

Eva Longoria revine într-un nou serial produs de Apple TV+, intitulat Land of Women, inspirat de romanul best-seller…

5 trucuri de care ar trebui să ținem seama pentru a fi în formă

Slăbește în mod sănătos, fără dietă, urmând câteva sfaturi recomandate de specialiștii din domeniu. Pe lângă mișcare în…

All White Party – A List Magazine, magie albă!

Revenim cu noi imagini de la cea de-a doua petrecere organizată de A List Magazine la Cluj-Napoca, în…

E scris în stele, zodia A List înseamnă distracție!

V-am mai spus și se poate observa și cu ochiul liber că ne place să ne distrăm alături…