A List Magazine ∙ July 7, 2022 ∙ 2 min read

Pe lângă disconfortul creat, temperaturile foarte ridicate din sezonul estival ne pot deshidrata organismul, iar dacă nu consumăm suficiente lichide este posibil să avem multe dureri de cap, ba chiar să fim mai vulnerabili la un accident vascular cerebral.

Deshidratarea poate fi cauzată de căldura extremă și poate duce și la alte afecțiuni, astfel că hidratarea joacă un rol extrem de important. Dacă sunteți în căutarea unor alimente care să vă hidrateze, iată câteva sugestii!

Castravetele

Această legumă, care conţine cea mai mare cantitate de apă dintre toate alimentele solide, este perfectă în orice combinaţie de salată. Cu peste 96% conținut de apă, este practic echivalentul unui pahar cu apă, doar că mult mai gustos. Îl poți mânca simplu, în salată, sau combinat cu iaurt degresat și mentă.

Pepenele verde

E desertul preferat vara și e o sursă importantă de lichide, cu un conținut de 91% de apă. În plus, e bogat în licopen, unul dintre cei mai puternici antioxidanți, care luptă împotriva cancerului. Nu e de mirare că pepenele verde e atât de căutat vara. Atenție numai la conținutul ridicat de zahăr, care și-ar putea lăsa amprenta pe centimetrii din talie.

Supa de roșii

Gata în câteva minute, supa de roșii este extrem de gustoasă, dar mai ales foarte hidratanta. Chiar și rece, supa de roșii poate fi mâncarea preferată pe timpul verii.

Ceaiul rece

Vara este anotimpul în care bem multe lichide. Știm că trebuie să ne hidratăm tot timpul, însă vara mai mult ca oricând simțim nevoia să consumăm lichide. Fie rece sau fierbinte, ceaiul chiar este o sursă ideală de hidratare atunci când temperatura crește peste măsură și simțim nevoia să bem ceva pentru a ne răcori, deoarece pe lângă proprietatea de a hidrata organismul, are un efect revigorant și dă o stare generală de bine atunci când este consumat.

Related Posts

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la MasterChef România – PRO TV

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV, la emisiunea care i-a consacrat, MasterChef România,…

Alist Bazar, noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutăți și lansări de tot felul. Iată ce ne-a…