A List Magazine ∙ January 22, 2020 ∙ 3 min read

Michelle Obama este, fără îndoială, o Primă Doamnă care va rămâne în istorie. Și-a format imaginea unei femei obişnuite, venite dintr-un mediu modest, care a atins cele mai înalte standarde profesionale. Volumul său, „Becoming” („Povestea mea”, titlul ales pentru versiunea în limba română), s-a vândut în peste 10 milioane de exemplare în toată lumea, iar noi am desprins câteva lucruri esențiale, de care ar trebui  cu toții să ținem seama!

Educația este primul pas care te va duce spre o viață mai bună

„Pentru mine să învăț era ceva magic. Și am descoperit în studiu o satisfacție specială”, scria Michelle în cartea sa autobiografică.

“Pentru fiecare ușă care s-a deschis apoi pentru mine, am încercat să deschid ușa mea pentru alții”, scria ea. Fosta doamnă de la Casa Albă nu a pus niciodată accentul pe realizările sale – o fetiță de culoare crescută la oraș, trecută prin universități de Ivy League și funcții administrative, care ajunsese la Casa Albă – ci pe toți oamenii care au făcut posibil acest demers, cei care au încurajat-o și susținut-o să trăiască visul american.

Lucrurile mici contează

Fie că este vorba despre vorbitul la telefon și mesajul de dimineață într-o relație la distanță, de cină în familie de la ora 18:00 de la care nu se abate nici tatăl, fie el chiar și șef de stat, sau de faptul că trebuie să iei un avion ca să fii acolo să-ți pui copiii la culcare, lucrurile mici contează. Sunt deosebit de importante pentru a păstra o relație și o familie normală.

“Ca orice cuplu la început, învățam să ne certăm. Nu ne certam des, iar când o făceam era, de obicei, pentru lucruri mărunte, un șir de exasperări înăbușite care ieșeau de regulă la suprafață când unul dintre noi sau amândoi eram prea stresați sau obosiți. Dar ne certam. Iar eu- că o fi bine, că o fi rău, am tendința să țip când sunt furioasă. Barack, în schimb are tendința de a rămâne rece și rațional, vorbele lui venind într-o cascadă elocventă (și în consecință enervantă) (…) În timp, am descoperit cum să ne exprimăm și să ne depășim enervările și furiile ocazionale. Acum ne certăm mult mai puțin dramatic, deseori mai eficient și întotdeauna ținând cont de iubirea dintre noi, oricât de tensionați am fi”, descria fosta Primă Doamnă relația sa cu fostul Președinte al Americii.

Suntem într-o continuă evoluție

Drumul fiecăruia contează mai mult decât destinația finală și călătoria spre a deveni un om mai bun nu se sfârșește- este o altă lecție învățată de la Michelle Obama.

“Am devenit mama, dar mai am multe de învățat despre asta și multe de transmis copiilor mei. Am devenit soție, dar continui să mă adaptez și să fiu recunoscătoare față de ceea ce înseamnă să iubești cu adevărat și să îți construiești viața, alături de un alt om. Am devenit un om cu putere, și, totuși, încă mai sunt momente în care mă simt nesigură sau neauzită.”, mai scria autoarea în volumul „Becoming” (Povestea mea).

Fosta primă doamnă a Statelor Unite, a fost votată în 2019 “cea mai admirată femeie din lume”, potrivit unui sondaj realizat recent în America, conform publicației The Independent.

Related Posts

7 bestsellere internaționale care îți fac vara mai frumoasă

Destine imprevizibile, revelate progresiv și uimitor, vor transpune cititorii în universuri încărcate de tensiune și dorință, în timpuri…

6 lecturi ușoare, de plajă

Din geanta de plajă nu trebuie să lipsească, pe lângă loțiunea SPF, o carte în paginile căreia să…

Cum gestionăm greutatea în vacanță? Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates oferă sfaturi pentru mese echilibrate și activități benefice

Vacanța este un momentul perfect pentru relaxare și distracție, dar majoritatea oamenilor își exprimă adesea îngrijorarea cu privire…

Vedete prezente la nunta anului, din India

O mulțime vedete au fost invitate la nunta anului, dacă nu a secolului, din India, dintre Anant Ambani…

Gazpacho de mango. Rețetă recomandată de Adi Hădean

Gazpacho de Mango e o variantă exotică la clasica supă rece spaniolă-Gazpacho. Dulceața și aromele tropicale se împletesc…

Sting, cu soția în vacanță. Ce țară din Europa au ales pentru această vară

Sting și Trudie au una dintre cele mai longevive căsnicii din showbiz. Trudie Styler este căsătorită cu celebrul…

Cum arată „dieta” ta financiară? Faci excese sau te uiți atent la Gogoașa de Cheltuieli? 

„Ei bine… eu cred că nici nu-ți dai seama cât de mulți bani cheltuiești pe cafea și pe…

Charlize Theron își deschide studio de dans

Charlize Theron (48 de ani) a făcut recent un anunț surprinzător, după ce, timp de câteva săptămâni, a…

Christina Applegate, actrița care suferă de scleroză multiplă, își scrie memoriile

Christina Applegate, 52 de ani, actrița cunoscută mai ales datorită serialului Familia Bundy, în care a interpretat rolul…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca in fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările importante. Iată ce ne-a atrat atenția!…