A List Magazine ∙ July 21, 2022 ∙ 3 min read

Sigur, vara înseamnă vacanță, mare, soare. Înseamnă relaxare și dorința de a recupera toate nopțile nedormite din timpul anului. Însă studiile arată că relaxarea activă și nu lipsa totală a activității este cea mai bună cale spre a te simți mai plină de energie și cu gata să cucerești lumea.

Așadar, în ideea unei relaxări active, iată 3 cărți pe care să le strecori în bagajul de vacanță – sau să le ții pe noptieră, aproape – care te vor ajuta să ai o vară nu doar relaxantă, ci și productivă.

Being Creative – Michael Avatar

Indiferent de domeniul în care lucrezi, creativitatea este mereu de ajutor. Chiar dacă lucrezi în IT, dacă ești terapeut, dacă ești make-up artist sau dacă faci marketing pentru un brand de fashion, creativitatea este în tot ceea ce facem. Doar că uneori… rămânem fără ea. Cum și creativitatea este un mușchi antrenat, iată o carte numai bună de citit, de la Didactica Publishing House.

Printr-o serie de 20 de exerciții practice și eficiente, bazate pe o abordare vizuală unică, Michael Atavar te provoacă să-ți deschizi mintea, să-ți schimbi viziunea și să-ți descoperi creativitatea. Indiferent de pasiunea, îndemânarea sau scopul tău, această carte te va ghida cu pricepere de la ideile promițătoare la etapele complicate ale dezvoltării lor, pentru a face din conceptele tale o realitate.

Adesea tratăm creativitatea ca și cum ar fi ceva separat de noi – când, de fapt, așa cum demonstrează și această carte, este incredibil de simplu: creativitatea nu este nimic altceva decât chiar propria ta esență.

Unbox your life – Tobias Beck

În această carte ușor de parcurs chiar și pe plajă, Tobias Beck vorbește despre efectul nociv al oamenilor care ne consumă energia. Sigur știi și tu cel puțin o persoană pentru care vremea e mereu proastă, chiar dacă e cald sau frig, nimic din ceea ce li se întâmplă nu este corect.

Prin filozofia lui, autorul scoate în evidență faptul că poți fi cu adevărat fericit și o persoană de succes, dacă faci bine altor oameni și te manifești mereu prin cea mai bună versiune a ta. Învață să vezi oportunitățile înainte de toate, și nu problemele. Mergi pe drumul tău și lasă-te condus de visurile și viziunile tale: vei trăi o viață întreagă autentică și plină de succes.

Știi cine ești? – Haulwen Nicholas

Sigur îți amintești testele pe care le făceai cu prietenele vara, la plajă. De la sistemul Myers-Briggs și Modelul Celor Cinci Factori ai personalității la testele amuzante care ne arată ce culoare suntem și care este animalul nostru totemic, pe toți ne fascinează ideea de a afla mai multe informații despre cine suntem cu adevărat.

Cartea, superb ilustrată și scrisă astfel încât să fie accesibilă oricui, include 25 de teste de personalitate, clasice și moderne, o analiză detaliată și interpretarea rezultatelor și îți oferă înțelegere mai profundă a lucrurilor care îi motivează pe oameni în funcție de personalitatea lor.

Câteva dintre testele de personalitate incluse în această lucrare sunt indicatorul de tip Myers-Briggs, eneagrama, un instrument de cunoaștere a personalității bazat pe existența a 9 tipuri umane, chestionarul celor 16 factori ai personalității, cele 12 arhetipuri principale ale personalității, dar și testul D.I.S.C. (Dominant, Influent, Stabil, Conștiincios), cel mai relevant test de personalitate folosit în mediul profesional. Cartea este disponibilă tot la editura DPH.

Related Posts

5 motive pentru care abia așteptăm să-l vedem pe Paolo Nutini la festivalul Fall in Love

Aflat la cea de-a doua ediție, festivalul Fall in Love îl aduce în premieră pe Paolo Nutini în…

Jane Fonda lansează o colecție de haine sport și își împărtășește filosofia de viață la 84 de ani

La 84 de ani, Jane Fonda nu dă semne că ar vrea să se retragă din lumina reflectoarelor…

Serena Williams se retrage din tenis. Ce planuri are campioana

După o carieră sportivă impresionantă de 25 de ani, Serena Williams, una dintre cele mai bune jucătoare de…

Tot ce trebuie să știi înainte să ajungi la Summer Well 2022

Mai sunt doar câteva zile până la Summer Well. La doar 30 de minute distanță de București, peste…

Nunta între vedete: Rita Ora s-a căsătorit cu un regizor laureat cu Oscar

Cântăreața de origine kosovară Rita Ora (31 de ani) s-a căsătorit cu logodnicul ei, regizorul de origine neo-zeelandeză…

3 trucuri de beauty de la vedete

Ne cuceresc cu fiecare apariție și ne inspiră cu alegerile lor. Jennifer Lopez, Jessica Alba și Kim Kardashian…

Olivia Newton-John a murit la vârsta de 73 de ani

Olivia Newton-John, cântăreața și actrița de origine australiană, cunoscută mai ales datorită filmului Grease (1978), în care a…

Andra Gogan a strălucit pe covorul roșu la premiera serialului High School Musical, de la Los Angeles

Andra Gogan (24 de ani) și fratele ei, Răzvan, au fost prezenți de curând pe covorul roșu la…

Penelope Cruz, schimbare de look, pentru rolul soției fondatorului Ferrari

Vești bune pentru fanii actriței! Penelope Cruz, acum în vârstă de 48 de ani, apare din nou în…

Care sunt cele 12 celebrități care intră în jungla – ”Sunt celebru, scoate-mă de aici!” (PRO TV)

”Sunt celebru, scoate-mă de aici!” (PRO TV) este show-ul de televiziune care supune celebritățile la provocări extreme și…