A List Magazine ∙ July 21, 2022 ∙ 3 min read

Sigur, vara înseamnă vacanță, mare, soare. Înseamnă relaxare și dorința de a recupera toate nopțile nedormite din timpul anului. Însă studiile arată că relaxarea activă și nu lipsa totală a activității este cea mai bună cale spre a te simți mai plină de energie și cu gata să cucerești lumea.

Așadar, în ideea unei relaxări active, iată 3 cărți pe care să le strecori în bagajul de vacanță – sau să le ții pe noptieră, aproape – care te vor ajuta să ai o vară nu doar relaxantă, ci și productivă.

Being Creative – Michael Avatar

Indiferent de domeniul în care lucrezi, creativitatea este mereu de ajutor. Chiar dacă lucrezi în IT, dacă ești terapeut, dacă ești make-up artist sau dacă faci marketing pentru un brand de fashion, creativitatea este în tot ceea ce facem. Doar că uneori… rămânem fără ea. Cum și creativitatea este un mușchi antrenat, iată o carte numai bună de citit, de la Didactica Publishing House.

Printr-o serie de 20 de exerciții practice și eficiente, bazate pe o abordare vizuală unică, Michael Atavar te provoacă să-ți deschizi mintea, să-ți schimbi viziunea și să-ți descoperi creativitatea. Indiferent de pasiunea, îndemânarea sau scopul tău, această carte te va ghida cu pricepere de la ideile promițătoare la etapele complicate ale dezvoltării lor, pentru a face din conceptele tale o realitate.

Adesea tratăm creativitatea ca și cum ar fi ceva separat de noi – când, de fapt, așa cum demonstrează și această carte, este incredibil de simplu: creativitatea nu este nimic altceva decât chiar propria ta esență.

Unbox your life – Tobias Beck

În această carte ușor de parcurs chiar și pe plajă, Tobias Beck vorbește despre efectul nociv al oamenilor care ne consumă energia. Sigur știi și tu cel puțin o persoană pentru care vremea e mereu proastă, chiar dacă e cald sau frig, nimic din ceea ce li se întâmplă nu este corect.

Prin filozofia lui, autorul scoate în evidență faptul că poți fi cu adevărat fericit și o persoană de succes, dacă faci bine altor oameni și te manifești mereu prin cea mai bună versiune a ta. Învață să vezi oportunitățile înainte de toate, și nu problemele. Mergi pe drumul tău și lasă-te condus de visurile și viziunile tale: vei trăi o viață întreagă autentică și plină de succes.

Știi cine ești? – Haulwen Nicholas

Sigur îți amintești testele pe care le făceai cu prietenele vara, la plajă. De la sistemul Myers-Briggs și Modelul Celor Cinci Factori ai personalității la testele amuzante care ne arată ce culoare suntem și care este animalul nostru totemic, pe toți ne fascinează ideea de a afla mai multe informații despre cine suntem cu adevărat.

Cartea, superb ilustrată și scrisă astfel încât să fie accesibilă oricui, include 25 de teste de personalitate, clasice și moderne, o analiză detaliată și interpretarea rezultatelor și îți oferă înțelegere mai profundă a lucrurilor care îi motivează pe oameni în funcție de personalitatea lor.

Câteva dintre testele de personalitate incluse în această lucrare sunt indicatorul de tip Myers-Briggs, eneagrama, un instrument de cunoaștere a personalității bazat pe existența a 9 tipuri umane, chestionarul celor 16 factori ai personalității, cele 12 arhetipuri principale ale personalității, dar și testul D.I.S.C. (Dominant, Influent, Stabil, Conștiincios), cel mai relevant test de personalitate folosit în mediul profesional. Cartea este disponibilă tot la editura DPH.

Related Posts

Povestea continuă cu un nou capitol în culori vibrante. Reinventează-ți atitudinea și ținutele cu noile IQOS Originals DUO & One

Luna decembrie este întotdeauna prilej de meditație asupra anului care se încheie. Tragem linie mental și luăm mai…

George Clooney și soția lui, Amal, apariții strălucitoare pe covorul roșu la Washington

George Clooney (61 de ani) și soția lui, Amal (44 de ani), au fost din nou cele mai…

Povestea lui Bambi, celebrul desen animat, va fi transformată într-un film horror

Desenele animate Bambi au fost lansate în 1942 de Disney și au fost adaptate după cartea scrisă în…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica ne dezvăluie în cele ce urmează care sunt planurile astrelor în perioada 5-11 decembrie. Berbec …

Începe sezonul de schi: pregătirea fizică este esențială 

Cu toții așteptăm să vină zăpada, pentru a merge pe pârtiile de schi. Doctorul Vlad Predescu, specializat în…

Timian Chalet – O oază care îți farmecă simțurile

Povestea Timian Chalet a început cu zece capre, pe care proprietarii, oameni gospodari și întreprinzători din Miercurea Ciuc,…

Antreprenoriat la Feminin – programul gratuit de mentorat dedicat femeilor din Romania

Andreea Tudorache, Owner Beauty Connection si Andra Pintican – fondatoarea “Scolii de HR” si “Co-Fondator 1000” – si-au…

Cum arată casa de vacanță a lui Ellen Pompeo (Grey’s Anatomy) din Malibu

Ellen Pompeo, actrița care a interpretat timp de aproape 20 de ani personajul iconic Meredith Grey din serialuld…

Meghan Markle și Printul Harry își lansează trailerul documentarului lor de pe Netflix

Sincronizare perfectă, neintenționată sau un plan bine pus la punct de a umbri vizita Prinților de Wales în…

Viva Magenta, Viva 2023!

Viva Magenta este culoarea anului 2023: „o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”. Institutul Pantone a anunțat…