A List Magazine ∙ March 1, 2024 ∙ 3 min read

Filmul „2020” a avut avanpremiera la Paris pe 29 februarie, la  Grand Rex, cel mai mare cinematograf din Europa, ce marchează istoria culturală a Parisului cu evenimente legendare. 

La granița dintre comedie neagră și dramă absurdă cu accente burlești și chiar suprarealiste, filmul „2020” te introduce în povestea plină de aventuri a lui Max și Gelu, doi români descurcăreți, reveniți în țară în primele zile ale pandemiei, declanșând un vârtej amuzant și intrigant. Filmul oferă o satiră captivantă și amuzantă, abordând aspecte surprinzătoare ale pandemiei.

Metaforele subtile, precum călătoria la rădăcini în fața amenințării globale, aduc adâncime narativului. Modul în care personajele se adaptează pandemiei reflectă eforturile noastre de supraviețuire. “2020” explorează repercusiunile izolării prin relații interpersonale și gestionarea emoțiilor, oferind o oglindă asupra luptelor umane în fața adversității. În ansamblu, filmul nu este doar o comedie, ci și o explorare profundă a condiției umane în timpul pandemiei, invitând la reflectare și găsirea luminii în întuneric. Restul rămâne istorie într-un film ce te captivează și te va ține pe ’muchie de scaun’.

2020 film

„2020” este o mărturie întunecată a acestei ere post-adevăr în care trăim și murim. O cronică plină de umor asupra puterii mass-media și a consecințelor dezinformării și conspirațiilor, chiar și de la prieteni bine intenționați și familie. Până la un punct, Max și Gelu reprezintă omul obișnuit, din orice parte a planetei, încercând să dea sens lumii cuprinse de pandemie. Iar după, filmul (anul 2020) o ia complet razna. Pentru a o cita pe Anaïs Nin, <nu vedem lucrurile așa cum sunt, ci le vedem așa cum suntem>”, declară regizorul Bobby Bărbăcioru despre filmul său. 

2020 film

Distribuția a fost atent selecționată pentru a aduce autenticitate în personaje, oferind o experiență captivantă. Silviu Geamănu, Puiu Lăscuș, Cezar Curteanu, Simona Măicănescu, Ruxandra Șerban, Boris Melinti, Florin Roată, Marius Stanciu, Alexandra Băcăoanu și Adrian Ionescu contribuie la povestea cinematografică, conectând publicul la emoții autentice și povești relevante.

Avanpremiera de la Paris a filmului ”2020” a rulat cu sala plină si a avut un succes neașteptat. Echipa Vent D’Est Films alături de actori, invitați si personalități din lumea mondenă, s-au bucurat de o seară vibrantă plină de râsete pe cinste. Irina Margareta Nistor a fost invitatul special al serii în calitate de ambasador și prezentator al filmului “2020” , însoțită de oameni de cultura, susținători ai artei precum Simona Miculescu (delegat al Rpmâniei la UNESCO).

„2020”, celebrează umorul inerent românesc, evidențiind talentul de a râde în fața marilor provocări istorice într-o poveste ce reflectă spiritul nostru de supraviețuire și reinventare în vremuri critice.  Filmul aduce în prim plan umorul balcanic revigorant și persiflant, ilustrând capacitatea de autoironie a românului de a râde de sine în situații limită. Nu în ultimul rând, filmul vorbește despre fragilitate și vulnerabilitate umană, tratate într-o cheie vibrantă, cu accente tragicomice. 

Related Posts

Russell Crowe va juca în remake-ul ”Exorcistul”

Filmul clasic de groază Exorcistul, lansat în 1973, are parte de un remake, ce va aparea în cinematografe…

Andrei Bănuță: „Pentru mine contează ce spun și ce simt atunci când cânt”

Melodiile lui se transformă instantaneu în hituri, ba chiar devin virale pe TikTok. Iar versurile și vocea lui…

Tartă cu lămâie și busuioc. Rețetă recomandată de Adrian Hădean

Această tartă cu lămâie și busuioc este alegerea perfectă pentru zilele de primăvară. Gustul curajos al lămâilor este…

Ce aduce nou Gala Premiilor Gopo 2024. Cine sunt vedetele așteptate pe covorul roșu luni, 29 aprilie

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România, se întoarce la cea de-a 18-a ediție…

A apărut primul ceas parfumat din lume

Cum ar fi să porți o bijuterie cu utilitate și parfumată? Culmea cochetăriei! Vacheron Constantin lansează un item…

Călătorii în adâncul sufletului – EMAA și noul său album – ,,f r a t e l e. a b i s”

EMAA prezintă “f r a t e l e. a b i s” – un album ca o…

Coffee Time! Interviu cu Cezara Carteș

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Alist Bazar, noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările săptămânii! KIKO MILANO a deschis primul…

Arta în mâinile tale – un proiect despre arhitectură, tehnologie și oameni

La lansarea noii serii Motorola Edge 50, am avut ocazia să stau de vorbă cu fotograful Alex Gâlmeanu…

The Fall Guy, filmul în care joacă pentru prima dată împreună Ryan Gosling și Emily Blunt

După ce la Premiile Oscar de anul acesta Ryan Gosling și Emily Blunt au fost concurenți, în filme…