A List Magazine ∙ January 1, 2023 ∙ 13 min read

Consultă horoscopul anului 2023 şi află ce ţi-au rezervat astrele pentru zodia ta. Astrologul Anca Stoica vine cu detalii pentru fiecare zodie în parte.

Berbec

Un an foarte important pentru tine, deoarece tranzițiile astrale sunt puternice și îți vizează direct personalitatea și felul de a te raporta la tot ce te înconjoară. Ai șanse deosebite de a progresa, de a-ți schimba planurile de viitor și de a-ți trasa direcții noi, atât în plan personal, cât și în plan profesional. Până pe 16 mai ai multă energie, fiind tentat să te implici în activități variate, dar nu chiar foarte utile ție. Selectează prioritățile și evită să ripostezi la tot ce vine din partea altora. Există conflicte ascunse în preajma ta, mai ales în segmentul profesional în care activezi. Se recomandă prudență și discernământ, deoarece este dificil să contracarezi lucrurile prin mijloace convenționale. Relațiile parteneriale se vor reconfigura, atât în ceea ce privește relația de cuplu, cât și relațiile de colaborare profesională. Renegocierea unor contracte de muncă, modificări legislative specifice domeniului în care lucrezi, ce vor atrage după sine și modificări salariale. Se finalizează etape profesionale și se deschid altele. Ar fi bine să te reorientezi profesional și chiar să depui eforturi serioase de a-ți găsi un alt job. Schimbări financiare și familiale.

Taur

De-a lungul acestui an se conturează schimbări în felul tău de a fi și de te raporta la ceilalți, schimbări vizibile și nu foarte ușor de acceptat de către ceilalți. Începând cu 16 mai poți simți că energia ta vitală se amplifică și că trebuie să o canalizezi spre ceva anume. Folosește această energia pentru a-ți trasa noi planuri de viitor și pentru a te implica în acțiuni importante de mare anvergură și de folos și altora. Eclipsele ce se vor construi de-a lungul acestui an îți oferă efecte pe segmentele muncii, al sănătății și al relațiilor parteneriale. Schimbări profesionale de anvergură, unele de neînțeles la prima vedere. La momentul potrivit ți se vor revela toate, deci ai răbdare și adaptează-te evenimentelor înconjurătoare. Relațiile sentimentale se vor revigora mai ales în a doua parte a anului, fiind șanse să te îndrăgostești sau să te ocupi ceva mai mult de copii. Implicare în activități de genul hobby. Posibilitatea de a te implica în relații noi interesante, originale, progresiste.   

Gemeni

Un an important, pentru că energia sa te va ajuta să devii mai realist față de situațiile și relațiile în care ești implicat. Până pe 25 Martie, frământările interioare sunt mari, temerile accentuate, evidențiindu-se și tendința la a riposta vehement la tot ce vine din partea altora. Ar fi bine să folosești această perioadă pentru a-ți reorganiza planurile și a lămuri aspectele disonante din relații. Asta te va ajuta să înaintezi în viață pe cu totul alte baze și să-ți orientezi eforturile spre acțiuni constructive. Eclipsele de pe parcursul anului îți activează relațiile sentimentale, relațiile cu prietenii, relațiile profesionale și segmentul muncii. Finaluri și începuturi, un amalgam interesant de stări, trăiri, senzații și emoții dificil de explicat în cuvinte. Alege să privești partea plină a paharului și detașează-te de tot ce te ține în loc și îți obstrucționează progresul. Profesional, se conturează schimbări de statut, relații dinamice cu șefii și autoritățile, posibilitatea de a te reorienta socio-profesional. Situația de la locul de muncă se ameliorează după 23 octombrie. Financiar, se întrezăresc oportunități de câștig de la și prin alții, investiții majore pe termen lung, reconfigurarea legăturilor cu persoanele alături de care ai cheltuieli comune.

Rac

Este anul schimbări de personalitate și lămuririi multor chestiuni personale și profesionale. Sănătatea este vulnerabilă, așa că ar trebui să fii prudent și atent la semnalele corpului tău. Odihnește-te conștient, adoptă o dietă și ține legătura cu diverși specialiști în sănătate. Foarte animat este segmentul socio-profesional, evidențiindu-se relațiile cu șefii, cu autoritățile, plus aspecte referitoare la statutul tău în cadrul unui colectiv de muncă și la imaginea publică. Există conflicte ascunse la locul de muncă, însă vei reuși să le înțelegi și să le dizolvi. Ia aminte la tot ce se petrece în sfera profesională, pentru că se desfășoară premisele a ceea ce va urma în anii următori. Prudență, deoarece ești foarte combativ, riscând să strici relații și situații bune. Eclipsele ce se vor forma peste an activează segmentul relațiilor familiale, segmentul relațiilor sentimentale și segmentul relațiilor profesionale. În plan partenerial sunt posibile ameliorarea unor conflicte vechi, desprinderea din parteneriate perimate, legarea altor parteneriate de o mai bună calitate. Din perspectiva financiară apar schimbări importante, fiind posibile câștiguri diminuate sau deloc în anumite perioade.

Leu

Un an în care trebuie să te ocupi de sănătate, însă și de felul în care te raportezi la tot ce te înconjoară. Se pot evidenția tot felul de afecțiuni, astfel că vei fi nevoit să te ocupi de tine și de nevoile tale reale. Folosește și terapii naturiste, deoarece te pot ajuta mult. Informațiile obținute pe căi neconvenționale îți vor aduce soluții viabile pentru toate situațiile în care ești implicat sau dorești să te implici. În plan profesional se pot îmbunătăți condițiile de muncă, salarizarea, fiind posibil să apară un alt job mult mai bine plătit, cu o activitate interesantă și variată. Segmentul financiar este instabil, mai ales cheltuielile comune cu alții, moștenirile, partajele, investițiile în afaceri. Se recomandă prudență și evitarea datoriilor de orice fel. Foarte animate sunt relațiile profesionale, relațiile cu șefii și autoritățile plus chestiunile ce țin de imagina ta publică. Observă atent ce se petrece atât în planul sănătății, cât și în planul profesional, deoarece este un preambul la ceea ce va urma în anii următori. Formarea eclipselor din acest an îți aduc influențe în relațiile cu anturajul apropiat, în relațiile cu străinătatea, remodelându-ți totodată atât mentalitatea cât și filozofia de viață.  

Fecioara

Relațiile sentimentale și cele parteneriale reprezintă subiectele principale ale anului 2023. Vrei să iubești și să fii iubit, dar de această dată nu vei mai accepta niciun fel de compromis, indiferent despre cine sau despre ce este vorba. Sunt șanse de a te implica într-o relație sentimentală nouă sau cea în care ești deja își va schimba radical termenii și condițiile de funcționare. De asemenea, vor intra în discuție și copiii, planuri de a avea copii sau decizi să te implici mai mult sau mai puțin în viața generațiilor mai tinere. Segmentul relațiilor parteneriale este foarte animat, fiind posibile separarea, divorțul, reconfigurarea tuturor relațiilor atât cu un partener de viață, cât și relațiile profesionale. Este bine să lămurești lucrurile în plan partenerial și să te desprinzi de situațiile și relațiile nesatisfăcătoare. Pot veni în preajma ta persoane deosebite, incitante, originale, progresiste alături de care să te implici în proiecte profesionale de anvergură. Eclipsele anului îți oferă efecte în segmentul financiar, în segmentul relațiilor cu anturajul apropiat, însă îți vor modela și felul de a fi și de a te raporta la ceilalți și la evenimentele înconjurătoare.

Balanța

Ai șanse deosebite pentru a-ți schimba viața în foarte bine pe tot parcursul anului 2023. Eclipsele din acest an, te vor influența puternic să iei decizii majore care te vor duce pe noi direcții de viață. Ar fi bine să vii în întâmpinarea acestora și analizează pe îndelete situațiile și relațiile în care ești implicat. Nemulțumirile pornesc de la faptul că tu ai oferit și oferi încă altora tot ce ai tu mai bun și mai frumos, însă răspunsurile lor sunt de departe cu totul altceva decât te aștepți tu. Discrepanța aceasta între nevoile tale afective și ceea ce îți oferă ceilalți o poți lămuri prin renunțarea la așteptări, dar și prin renunțarea la oamenii profitori și neserioși. Relațiile parteneriale se vor reconfigura definitiv. Finaluri și începuturi, situații inedite, complexe, posibil declanșarea unor conflicte în justiție pe termen lung. Urmărește atent evenimentele din segmentul socio-profesional, deoarece va fi un preambul la ce va urma în anii următori. Proiecte profesionale de anvergură pe termen lung. Sănătatea este vulnerabilă, deci fii prudent și îngrijește-te conștient.

Scorpion

Contextele astrale ale anului 2023 te predispun la schimbarea filozofiei de viață, la reconfigurarea sistemului de valori morale și spirituale după care îți ghidezi viața și relațiile. Toate tipurile de relații în care ești implicat se vor reorganiza, fiind vremea potrivită pentru a renunța la persoanele pe care nu le mai simți pe aceeași lungime de undă cu tine. Vor veni în preajma ta alte personaje de o mai bună calitate, alături de care vei dezvolta relații frumoase și proiecte profesionale de anvergură. Eclipsele din acest an îți vor oferi efecte pe segmentele muncii, al sănătății și în segmentul financiar. Multă muncă la serviciu, revenirea unor sarcini de lucru, reluarea unor conflicte profesionale. Foarte animate sunt și relațiile sentimentale. Unele se pot finaliza cu cântec, altele se vor reconfigura, însă vor rămâne numai acelea serioase și utile pe termen lung. Relațiile cu șefii și autoritățile sunt tensionate, existând riscul să fii înlăturat dintr-o poziție de conducere sau să-ți fie deteriorată imaginea publică. Posibil schimbarea locului de muncă și a profesiei chiar. Alege-ți un nou drum social și profesional!

Săgetător

Accentele anului 2023 se află pe segmentul relațiilor sentimentale, segmentul muncii și al sănătății. Din perspectiva financiară se mai relaxează situațiile, însă nu slăbi vigilența. Se deschid oportunități de câștig fie dintr-o activitate suplimentară, fie la locul actual de muncă se modifică condițiile de lucru antrenând după sine și modificări salariale. Vor avea loc multe dezbateri pe teme profesionale și salariale. Efectele eclipselor din acesta an, se vor resimți în relațiile sentimentale și în segmentul profesional. Unele etape și relații se vor finaliza, altele se vor deschide. Caruselul de evenimente în care vei fi implicat va fi dificil de explicat în cuvinte, însă cu trecerea timpului vei consta că totul se desfășoară spre binele tău. Se recomandă prudență în relațiile cu anturajul apropiat, mai ales în relațiile cu femeile. Discuții tensionate, acuze mai mult sau mai puțin fondate, dar cumva se lămuresc lucrurile între tine și aceste persoane. Reconfigurări ale investițiilor și chestiuni privitoare la moșteniri, partaje și venituri obținute din colaborări.  

Capricorn

Este unul dintre cei mai importanți ani pentru tine, deoarece contextul astral te ajută să faci acele schimbări care te vor plasa pe alte coordonate de viață și activitate. Profită de această energie și de tumultul din preajma ta pentru a-ți trasa noi planuri de viață personală și profesională. Stabilește-ți obiective clare pe termen lung și organizează-ți resursele, astfel încât să te ocupi rezonabil de toate. Efectele eclipselor ce se vor construi din acest an, îți influențează subtil, dar suficient de puternic încât să observi rapid schimbări în segmentul familial, în segmentul relațiile sentimentale și în segmentul profesional. Dialogurile și situațiile dintre tine și persoanele din anturajul profesional sunt importante pe termen lung, deci fii prudent și selectează numai ce îți este de folos. Există riscul să te implici în acțiuni nepotrivite ție, dar spre folosul altora. Vor apărea oportunități importante în plan financiar. Posibilități interesante și inedite de a obține venituri dintr-o activitate profesională oficială. Sănătatea se menține vulnerabilă, așa că fii vigilent pe tot parcursul anului.        

Vărsător

Preocupările referitoare la segmentul relațiilor apropiate sunt foarte accentuate în prima parte a anului. Se finalizează etape importante și se deschid altele mult mai benefice. Secțiunea venituri din munca proprii se va reconfigura, fiind posibile venituri mai mici, venituri amânate, întârziate, diminuate. Se recomandă prudență în tot ce ține de bani, cheltuieli, investiții, documente financiare. Eclipsele ce se formează în acest an îți vor oferi efecte în segmentul relațiilor cu străinătatea, în relațiile cu anturajul apropiat și în segmentul profesional, în speță, în relațiile cu șefii și cu autoritățile. Debarasează-te de persoanele care îți obstrucționează progresul și orientează-te spre cei care și-au dovedit seriozitatea și loialitatea față de tine și planurile tale. Deschiderea mentală va fi accentuată și bine ar fi să-ți lărgești orizontul cunoașterii prin activități culturale, abordarea unor studii sau cursuri. Oportunități de a călători, de a întâlni oameni erudiți și de a te implica în diverse forme de instruire, forme de învățare utile în mediul profesional în care activezi sau îți dorești să activezi. Acordă atenție și sănătății.

Pești  

Traversezi o perioadă a vieții în care personalitatea ta se află într-un amplu proces de transformare interioară. Începând cu 10 Martie este posibil să te izolezi ceva mai mult față de ceilalți și să te implici numai în activități ușoare și strict personale. Ascultă-ți vocea interioară și semnalele organismului. Sănătatea este vulnerabilă, deci fii prudent și îngrijește-te corespunzător. Vei avea tendința să pui o barieră între tine și ceilalți, să fii rigid, conservator și alunecos. Este un an de maturizare și de selecție pentru toate situațiile și relațiile în care ești implicat. Controlează-ți stările de spirit și manifestările, pentru că sunt momente pasagere în care este bine să-ți canalizezi excesul energetic spre acțiuni constructive și spre ceea ce îți este ție de folos. Eclipsele acestui an îți oferă efecte deosebite în segmentul financiar, în segmentul relațiilor cu anturajul apropiat și în relațiile cu străinătatea. Posibilități noi de câștig din munca proprie, finalul unei etape de câștig de la și prin alții, rezolvări privitoare la moșteniri, partaje sau afaceri. Relațiile profesionale pot oferi surprize de proporții.

Text de astrolog Anca Stoica

Related Posts

Simion Bogdan-Mihai și Lăutarii de Mătase vor concerta pentru prima dată la Jubile

Simion Bogdan- Mihai este doctor în Litere, dar pasiunea pentru folclor l-a transformat într-unul dintre cei mai buni…

5 lucruri pe care nu le știai despre Lady Gaga

Lady Gaga împlinește pe 28 martie 38 de ani, ocazie cu care trecem în revistă câteva lucruri mai…

5 nuvele care să-ți retrezească cheful de citit

Iată câteva sugestii de lectură, câteva nuvele care să-ți reamintească de ce îți place să citești și de…

Hugh Grant schimbă actoria cu politica?

Într-un interviu acordat Entertainment Weekly,  actorul britanic Hugh Grant a recunoscut că s-a gândit să se implice într-o…

Diana Ross, la 80 de ani

Legendara cântăreață Diana Ross a împlinit pe 26 martie venerabila vârstă de 80 de ani, iar fiica ei,…

4 trucuri să renunțăm la dulce

Gustul zahărului ne face corpul să elibereze endorfine, oferindu-ne o senzație de calm și de relaxare. Adevărata problemă…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu ceea ce este nou în zona de beauty, fashion…

Lucien Laviscount, vedeta din Emily in Paris, centaur în videoclipul Shakirei

Lucien Laviscount, interpretul personajului lui Alfie, din serialul Emily in Paris, este protagonistul celui mai nou videoclip lansat…

Scarlett Johansson ar putea fi noua vedetă din Jurassic World

Scarlett Johansson (39 de ani) ar fi vedeta care preia rolul principal din noua producție a seriei Jurassic…

Meghan Markle se lansează pe piața de beauty și de lifestyle

Meghan Markle intră cu arme și bagaje pe piața de beauty și de lifestyle cu brandul său recent…